Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα 4/01

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
4 Ιανουαρίου 2019, 13:43

***Στην σκιά των βράχων

Άντε και καλή χρονιά , φίλοι μου αναγνώστες !! Ας ευχηθούμε το νέον ενιαυτό της Χριστότητος  να είναι καλύτερο από το προηγούμενο !! Θα μου πείτε , πως να είναι καλύτερο  , και πως η καλή μέρα από την αρχή φαίνεται !! Άρε δίκιο , που λένε και οι βλάχοι , αλλά τί να κάνουμε , να ξαπλώσουμε κάτω και να σκούζουμε , τσι πιτσιμ  τσι ν΄αρι αφλάτα (τί πάθαμε , τί μας έχει βρει)! Δε λέει !! Εμείς ευχόμαστε , ελπίζουμε καρτεράμε , και αν μας βγει μας βγήκε !! Ή αν μας βρει μας βρήκε.  Και μετά έτος εκλογών είναι το ΄19. Θα πούμε , θα ανακατευτούμε , θα μαλώσουμε και από Δευτέρα θα βαράμε την κεφάλα μας στον τοίχο για τις επιλογές μας !!  Έτσι είναι το έθιμο . Μπορούμε να το αλλάξουμε τώρα ; Εμείς , οι παλιότεροι όχι , οι νέοι μπορεί αλλά και πάλι δύσκολο το βλέπω . Επιμένουμε ελληνικά βρε…εεε !!!

Που λέτε φίλοι μου καλοί κι΄ αγαπημένοι , ήταν μεσημέρι Σαββάτου και ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Σακελλαρίου είπε να ξεσκάσει κάπως . Βγήκε με το αυτοκίνητο και τράβηξε ίσια κατά τσουκάτου μεριά . Έ , μπορεί πολλά να άλλαξαν , μπορεί τίποτα να μην είναι ίδιο όπως επί κραταιού ΠΑΣΟΚ , αλλά η συνήθεια μένει και καθορίζει και συμπεριφορές . Λοιπόν, ο πρώην Δήμαρχος είναι κατ΄ εξοχήν ο παραδοσιακός άνθρωπος . Γι΄ αυτό αν δεν ακούσει τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα την ανάλυση του Ηλία , του επονομαζόμενου  τσουκάτου , δεν ησυχάζει . Και αυτήν την περίοδο , είναι αλήθεια , ότι ον απασχολημένος με άλλα πράγματα , είχε τουλάχιστον δέκα μέρες να περάσει από το πρώην «πράσινο» στέκι . Έ, με το που φάνηκε η θωριά του στην πόρτα ο τσουκάτος πετάχτηκε όρθιος , λες και τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα και με μια δρασκελιά τσάκωσε το χερούλι της πόρτας ανοίγοντάς την διάπλατα .

_Καλώς ήρθες Δήμαρχε , χρόνια πολλά , τον βρήκες τον δρόμο , περίμενε να βάλω σίδερο , έπεφταν απανωτές οι ερωτήσεις και τα σχόλια του τσουκάτου.

_Τσουκάτε , κάτσε καλά…ααα !!

_Γιατί τί  σ΄είπα ; Καλός τον Δήμαρχο , είπα . Έλα κάτσε να σε κεράσω ένα σπέσιαλ , συμπλήρωσε ο τσουκάτος φανερά ευχαριστημένος που είδε τον πρώην Δήμαρχο να διαβαίνει την πόρτα του μαγαζιού του .

_Χρόνια πολλά σε όλους , χαιρέτισε ο πρώην Δήμαρχος και κάθισε στην καρέκλα που τον ετοίμασε ο τσουκάτος .

_Καλά , θα το πληρώσι αυτό του χνέρι Δήμαρχε , σχολίασε ο τσουκάτος .

_Τί σας έκανα πάλι . Ότι και να άκουσες μην πιστέβς , τίποτα διαδώσεις είναι , σχολίασε ο πρώην Δήμαρχος .

_Άφσις πουλλά ουρφανά δήμαρχε .

_Εγώ ; Η ιδέα σου και πάρε πίσω τον λόγο σου , απάντησε ο Σακελλαρίου .

_Ουρίστι τώρα , μας κάνουν κουμάντου …. , άντι να μην πω ποιοι . Νοικουκυρέοι άνθρουποι ιμείς , φάγαμι την πουλιτική μη του κουτάλι , να μας κάνουν κουμάντου τα σιάχαλα όλα .

_Πάψι μη λες τέτοια κι θα μας ακούσουν , σχολίασε ο πρώην Δήμαρχος ειρωνικά .

_Δήμαρχι , να σι που μια κουβέντα ;

_Να μη πείς , ελεύθερα , αλλά πρόσεξε τί θα πείς , σε προειδοποιώ .

_Δεν του γυρνάς του χουσμέτι;

_Τί να κάνω δηλαδή ;

_Να βγείς και να πείς , μέα κούλπα , κατεβαίνω για Δήμαρχος .

_Ίσι καλά ; Γίνονται αυτά ;

_Στην πολιτική όλα γίνονται , που ζας ισί !!

_Ηλία , δε θα σε ικανοποιήσω . Βρες ποιόν θες για υποψήφιο Δήμαρχο και φέρτον εδώ να τον στηρίξω , αλλά μη μου λες μακακίες , δεν κάνι , είσι σοβαρός άνθρωπος , συμπλήρωσε ο πρώην Δήμαρχος .

_Με στεναχωρείς Δήμαρχε . Με στεναχωρείς !! Ιμίς ; Ιμίς , να μην ξέρουμι κα σια που να κάνουμι ; Μέγα πολιτικό λάθος , μέγα !!

_Άστα αυτά τώρα , φέρε ένα τσίπουρο , φκιάσι κι μια  ομελέτα με λίγο τυράκι μέσα και έλα να σχολιάσουμε την τοπική πολιτική επικαιρότητα , προέτρεψε τον  τσουκάτο ο πρώην Δήμαρχος τρίβοντας τις παλάμες των χεριών του .

  ΦΑΙΔΡΑ

***Σοβαρά και εύθυμα

*Δεν ξέρω αν και πόσο τυχαία είναι αλλά ο Ανδρέας Καλτσούδας δεν συνόδευε τον Γιάννη Παπαμιχαήλ στις παρουσίες του στα χωριά της εκλογικής του περιφερείας , τα Χάσια . Κάποιον που ρώτησα να μου πει αν ξέρει , ή αν έχει ακούσει τίποτα , μου είπε ότι ο Ανδρέας δεν πάει σε τσιγαρίδες . Ανδρέα , τί λέει ο φίλος σου ; Γιατί , τί έχουν οι φουκαριάρες οι τσιγαρίδες ; Όταν τις έτρωγες κί συ κι΄ εγώ και όλοι μας ήταν καλές ; Aγαπητέ , αργά ή γρήγορα , αν και εφ΄ όσον , αποφασίσεις να είσαι υποψήφιος με άλλον συνδυασμό πλην του Δημάρχου ,έχεις ένα χρέος πολιτικά . Και νομίζω το ξέρεις !! Κάνω λάθος ;

……………………………………………………

*Τί να σας πω , αδέρφια , ρωτάς τον έναν ενός συνδυασμού πως πάει η ομάδα , «πετάει» , απαντά . Ρωτάς τον άλλον του έτερου συνδυασμού , «πετάει» η ομάδα κι΄εκείνος . Τελικά όλοι πετάνε !! Τώρα , που πετάνε , στα σύννεφα πετάνε , στον κόσμο τους πετάνε , αλλού πετάνε , πάντως πετάνε !! Θα μου πείτε είναι εκδήλωση αισιοδοξίας , τί να πούνε οι άνθρωποι , ότι δεν πάνε καλά ; Πετάνε ένα , «πετάει η ομάδα» και τα λένε όλα . Έ, άμα ακούς «πετάει η ομάδα ρωτάς αν και πόσο πετάει ; Θα σε περάσει για βλάκα . Οπότε το δέχεσαι , λες μπράβο παιδιά και σ΄ ανώτερα και πας καλιά σου . Αγαπητοί μου οι εκλογές θα δείξουν αν και πόσο πετάει η ομάδα !! Μέχρι τότε , δεκτό  το «πετάει η ομάδα !!

***Στη  σκιά των βράχων

*Άκουσα , και δεν ξέρω αν ισχύει , ότι γνωστός πολιτικός παράγον της τοπικής πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής σταμάτησε σε σήμα της τροχαίας για έλεγχο και από την έρευνα των χαρτιών απεδείχθη ότι δεν είχε ασφαλισμένο το αυτοκίνητό του . Θα μου πείτε , άνθρωπος είναι , το λησμόνησε . Ποιος λέει το αντίθετο . Όλοι μας ξεχνάμε !! Ναι , αλλά να μιλάς και να κριτικάρεις επί παντός του επιστητού τους πολιτικούς σου αντιπάλους και να είσαι σε μια υπηρεσία σαν αυτή που είναι ο εν λόγω πολιτικός παράγον , και να έχεις ανασφάλιστο αυτοκίνητο , πρέπει να είσαι προσεκτικότατος και να θυμάσαι τα πάντα καλά . Όχι μόνο αυτά που σε συμφέρουν για τους πολιτικούς  σου αντιπάλους ; Κάνω λάθος ;

……………………………………………………………

*Λοιπό…οον , αν και οι υποψήφιοι έχουν δηλώσει ότι θα είχαν ανακοινώσει ονόματα  και διευθύνσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων  μέχρι τα Χριστούγεννα , αυτό δεν επαληθεύτηκε μέχρι τώρα . Ότι γράψαμε το γράψαμε εμείς διασταυρώνοντας πληροφορίες που συλλέγουμε από δω και από κει , προσπαθώντας να τα βάλουμε σε μια τάξη . Βλέπετε , κανένας δε θέλει ν΄ ανοίξει τα χαρτιά του φοβούμενος ότι μπορεί ν΄ αρχίσουν οι πιέσεις και να προκύψει στα καλά καθούμενα καμιά υπαναχώρηση !! Δε λέω , φύλαγε τα ρούχα να έχεις τα μισά , αλλά αν , υπάρχουν υποψήφιοι που λένε ναι και  στη συνέχεια μπορεί με τις όποιες πιέσεις ασκηθούν  να  ξεπούνε , τί να πω , τότε καλά κάνουν . Αλλά αυτό δεν δείχνει πολιτική  ευθύνη , άλλο πράγμα δείχνει  !!

***Εξ΄ απορρήτων

*Που λέτε , από το μέτωπο της συγκρότησης των ψηφοδελτίων ουδέν νεώτερον από το μέτωπο . Εμείς όμως που το ψάχνουμε γιατί αυτήν είναι η δουλειά μας στο κάτω –  κάτω , γιατί αν δεν πούμε , αν δεν γράψουμε , αν δεν ανακατέψουμε λίγο τα πράγματα , θα πάμε σε εκλογές στα μουγκά , σας λέμε ότι υπάρχουν υποψηφιότητες που όταν ανακοινωθούν θα συζητηθούν εντόνως στο τοπικό κοινωνικό μας γίγνεσθαι όχι για κανένα άλλον λόγο αλλά γιατί προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους . Θα μου πείτε , σιγά το πράγμα , εδώ στην κεντρική πολιτική σκηνή γίνεται το έλα να δεις !! Ναι , δε λέω , αλλά εδώ η κοινωνία είναι μικρή και γνωριζόμαστε πολύ καλά όλοι !!

*Που λέτε φίλοι μου , οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των υπαιτίων των γραφόμενων ασχημονιών σε τοίχους δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων , είναι ενδελεχείς και σίγουρα θα δώσουν απαντήσεις για τους φυσικούς αυτουργούς . Γιατί τους ηθικούς τους λίγο έως πολύ  τους γνωρίζουμε . Δεν ξέρω αν και ποια εξέλιξη θα έχει αυτή η υπόθεση αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να αποκαλυφθούν τα πρόσωπα τα οποία έχουν  επιλέξει να συμπεριφέρονται ως τυφλοπόντικες , σερνόμενοι στο σκοτάδι , συκοφαντώντας και σπιλώνοντας ανθρώπους !! Όχι τίποτ΄ άλλο αλλά για να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που ομιλούν !!

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (Πρόεδρο Καστρακίου): Αγαπητέ , σα να τα κατάφερες καλύτερα εσύ στο Καστράκι με το κόψιμο της Αγιοβασιλόπιτας . Τυχαίο ότι  ο άνθρωπος βγαίνει  Πρόεδρος ; Όχι βέβαια !!

ΠΡΟΣ Βασίλη Μπούρα (Γιατρό – πρώην Αντινομάρχη): Γιατρέ , σα να τα κατάφερες καλύτερα που βγαίνεις την Πρωτοχρονιά . Και σε βρίσκουν όλοι και οικονομία τους κάνεις στις μονάδες των τηλεφώνων .

ΠΡΟΣ Λευτέρη Αβραμόπουλο (στέλεχος Ν.Δ): Αγαπητέ , ευχαριστούμε για το κέρασμα λόγω υψώματος και καλόν αγώνα . Δε εύχομαι για το αποτέλεσμα γιατί απ΄ ότι ακούω είναι δεδομένο !!

ΠΡΟΣ Μαρία Σιουπέρη (Πρόεδρο Τοπικής Οργάνωσης Ν. Δημοκρατίας): Πρόεδρε , τί γίνεται με εκείνο το χρίσμα ; Θα δοθεί ; Πότε και σε ποιόν ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (Πρώην Δήμαρχο): Είπαμε πολιτικά ,στα ξεμποστανιάσματα βρίσκεται η νυν δημοτική περίοδος , αλλά όχι και καμία παρουσία πουθενά ως Αξιωματική Αντιπολίτευση !!

***Είπαν

( Για την κακοκαιρία)

«…Έχουμε και εμείς ανάγκη να ακούσουμε έναν καλό λόγο για το έργο μας ,  όταν δεν πήγαμε στα σπίτια μας ολόκληρο το βράδυ …» .

Άλκης Αναγνωστόπουλος

( Αντιδήμαρχος Δήμου Μετεώρων )

 

( Για την επιθυμία του να είναι υποψήφιος στις Εθνικές Εκλογές)

«…Εγώ κάνω αγώνα για να φύγει η νυν Κυβέρνηση και όχι για προσωπικό όφελος….)

Χρήστος Λιάππης

( Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας )

 

( Για τον χιονιά  )

«…Έχουμε πάνω από 45 μηχανήματα που επιχειρούν σε ολόκληρο τον Νομό , κρατώντας το οδικό δίκτυο ανοιχτό …» .

Χρήστος Μιχαλάκης

( Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων )

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .