Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα ( 31/01/2020 )

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
31 Ιανουαρίου 2020, 18:29

***Στη σκιά των βράχων

Φίλοι μου ,πολλά και ενδιαφέροντα προέκυψαν στο τοπικό πολιτικό και κοινωνικό μας γίγνεσθαι . Από τις καντρίλιες της Δ.ΟΜ Αλέκου , μέχρι την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κυρίας Μενδώνη  στην περιοχή . Από την ματαίωση , την τελευταία στιγμή, της αποπομπής στενού συνεργάτη  του Δημάρχου , μέχρι το  μέγα επίτευγμα της διαμόρφωσης του Μετεωρίτικου Πρωϊνού !! Ναι , έχουμε μεγάλες και σημαντικές αλλαγές φίλοι μου στην τοπική τουριστική αγορά αφού επιτέλους καταφέραμε να φτιάξουμε το ΜΕΤΕΩΡΙΤΙΚΟ ΠΡΩΪΝΟ !! Τώρα , ποιος στην χάρη μας , δεν μας πιάνει κανένας κιαρατάρας ανταγωνιστής του κλάδου άλλης περιοχής . Αλλά ας μην σας τα λέω εγώ και παρεξηγηθώ από κάποιους που πιστεύουν ότι τους κάνουμε αντιπολίτευση . Ας ακούσουμε τους απλούς ανθρώπους που βλέπουν , ακούν και η άποψή τους έχει νόημα να την ακούσουμε .

_Στέργιο , τσίτς φάτς , αρά ;

_Γκίνι , μούλτου γκίνι , φίλε  μου , εσύ πάλι , συμπλήρωσε ο φίλος του Στέργιου με τον οποίο αποτελούν το αχτύπητο δίδυμο του καφενέ «ΧΑΣΑΠΑΚΙΑ» .

_Δημητράκι , Δημητράκι , έλα ιδώ , πάρι παραγγελία  τί θα πιεί ου φίλους ιδώ .

_Ναι , ναι , ακούω , διαταγές , απάντησε ο άρχων του καφενέ , Δημήτρης .

_Ένα μπλάκ λέϊμπλ , Δημητράκιμ .

_Τί είνι αυτό ρε φίλε , με κούφανες , ξέρεις .

_Αγαπητέ , τί να  ρουγκουφίσου , δε γλέπς τί γίνιτι μη του τσίπουρου .

_Τί γίνιτι , δεν πείρα χαμπάρι , ξέρς .

_Που να παρς . Ισί ίσι αλλού !!

_Που αλλού ίμι αρά , μη δλέβς ; Ιδώ δεν ίμι ;

_Μπά…..ααα , αλού ίσι .

_Δε σι καταλαβαίνου σήμιρα φίλε μου .

_Ισί ασχουλίσι μη του Μιτιουρίτκου προυϊνό .

_Τί είνι αυτό του φρούτου πάλι ;

_Ά….αααα , ιδώ μιλάμι για μιγάλου άθλου , ούτι ου Ηρακλής τέτοιουν άθλου !!

_Λες αλήθια ή μη δλέβς πάλι ;

_Αλήθεια πέρα για πέρα . Ιδώ οι άνθρουποι έφαγαν τα λησικάτς να του πιτίχουν κι σί μη παραγέλτς μπλάκ λέιμπλ ; Θα μη χαζάντς ντύπ για ντύπ ;

_Φίλε μου καλέ , μιλάς με υπονοούμενα και δε σε πιάνω .

_Βρε ποια υπουνουούμινα , ιγώ μιλάου μη παπία , δε λέου κουβέντις στους αέρα !!

_Παπία , ά ;

_Παπία να….αααα , μετά συγχωρήσεως .

_Δε μη τα δίχνς κι μένα αυτά τα παπία , όπους τα λές ;

_Θές παπία ;

_Ναι , θέλου .

_Κάτσι . Δημητράκι ; ‘Ελα ιδώ παλλικάριμ .

_Παρακαλώ , να φέρω κάτι άλλο ;

_Ναι , να φέρς . Φέρι σε περικαλώ ένα Μετεωρίτικο πρωϊνό .

_Τί έινι αυτό ; Δεν το έχουμε ακόμα , θα είνι κάτι κινούργιου κι δεν του ξέρου , ιμίς καφινίου απλό είμαστι , απάντησε ο Δημήτρης ξύνοντας το κεφάλι του γεμάτος απορία .

_Καλά , δεν είπι ου Δήμους ότι έφτιαξι του μιτιουρίτικου προυϊνό ;

_Ά…αααα , αυτό είναι για τα χάϊ σουσάϊτι , δεν είνι για μας ιδώ .

_Ούϊ ;

_Ναι , ναι , είνι για άλλους ίχι για μας . Εγώ να σας φέρω καμιά κιφτιδούλα , κανένα σαγανάκι , αλλά αυτό που λές , δεν του έχουμε .

_Έ…εεε , με συγχωρείς , αλλά γι΄ αυτό δεν θα πάμε ποτέ μπροστά εδώ πέρα .

_Να ου πω κάτι , μου επιτρέπεις ;

_Ναι , σου επιτρέπω .

_Να μην πάμε ποτέ μπροστά αν είναι να πάμε μ΄ αυτά .

_Αγαπητέ , έχς δίκιου , παπία γιοκ . Εκατό χρόνια μπροστά η Δημοτική αρχή , εκατό χρόνια πίσω εμείς , νάτα τα διακόσια χρόνια διαφορά . Που να  καταλάβουμε εμείς .

_Έιμαστι πίσου πουλί , ναι !!

_Με συγχωρείτε , είμαστε πίσω διακόσια χρόνια γιατί πίνουμε μπλάκ λέϊμπλ ;

_Έ…εεεεμ !!

_Βρε  θα με τρελάνετε ; Tί πίνετε και δε μας δίνετε ;

ΦΑΙΔΡΑ

***ψίθυροι

*Τελικά την σοβαρή , για την Δημοτική αρχή , υπόθεση του τουρισμού την οποία είχε πάρει επάνω του ο Δήμαρχος την ξεφορτώνει στον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Λύπα ο οποίος πέραν του γεωργοκτηνοτροφικού κλάδου ως Αντιπρόεδρος – εκτελών χρέη προέδρου λόγω Αντιδημαρχοποίησης του προέδρου Δημήτρη Κόττη , αναλαμβάνει και την τοπική βιομηχανία του τουρισμού . Τώρα , αν δυο καρπούζια μπορούν να κρατηθούν σε μια μασχάλη , τί να σας πω , όλα είναι πιθανά . Κατά τ΄ άλλα τον πήρε το μάτι μου να κάθετε στα πρώτα έδρανα της παρουσίασης των στόχων για τον τουρισμό από τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Μπουτίνα . Άντε , σιδεροκέφαλος κ. Αντιδήμαρχε και καλές δουλειές !!

………………………………………………….

*Δεν ξέρω  αν και κατά πόσο ισχύει , άλλα οι πληροφοριοδότες μου από Δημαρχείο  μεριά , μου διαμήνυσαν ότι έχουμε και νέο συνεργάτη του Δημάρχου ο οποίος θα είναι εντεταλμένος να πληροφορεί και να αξιοποιεί χρηματοδοτικά προγράμματα . Ωραία , αυτό τώρα πως μπορείς να το κατηγορήσεις μια σωστή ενέργεια ;  Δεν μπορείς . Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ευχηθείς να έχουμε καλά αποτελέσματα γιατί εδώ που τα λέμε όλη η ουσία μιας δημοτικής αρχής είναι να έχει πληροφόρηση για τα κυοφορούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα ώστε να είναι έτοιμη την δεδομένη στιγμή να εντάξει προτάσεις προς χρηματοδότηση .

***Σοβαρά και εύθυμα

*Τελικά , όπως έμαθα πάλι προς μετακίνηση είναι ο εντεταλμένος του Δημάρχου Σώτος Βλιώρας . Ναι , όπως με πληροφόρησαν σχετικά , προέκυψαν νέες ανάγκες χωροθέτησης και έτσι ο Σώτος που είχε βρει απάγκιο , βρίσκεται εκ νέου προς μετακίνηση . Πάντως ο νέος χώρος , όπως μου είπαν , θα είναι υψηλών προδιαγραφών με τηλέφωνο , ιντερνετ και γραμματειακή υποστήριξη παρακαλώ !! Σώτο , μεγαλεία ακούω , τί γίνεται ; Ά, επί τη ευκαιρία , ανοίγει θέμα αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της λαϊκής αγοράς ; Σώτο , δεν ξέρω τί και πως αλλά εκείνο που χρειάζεται είναι στο αντικείμενο αυτό , είναι η διαφάνεια . Άρα χρειάζεται ένα σύστημα όπου θα παρεμβαίνει  όσο λιγότερο γίνεται ο ανθρώπινος παράγοντας .

……………………………………………………………………..

*Πολλοί με ρωτάτε να τοποθετηθώ επί της διαχείρισης των αδέσποτων από την Δημοτική Αρχή . Αγαπητοί μου , τί να σας πω , εκείνο που και εγώ βλέπω είναι ότι η δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της και εντεύθεν φαίνεται να βούλιαξε σε τρία θέματα ; Το κέντρο φιλοξενίας αδέσποτων , οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και τη συγκρότηση του επιτελείου εξουσίας γύρο από τον δήμαρχο . Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά πέρασαν έξι μήνες και εκεί βρισκόμαστε ακόμα και ειδικά για το θέμα των αδέσποτων ο χειρισμός που έγινε μάλλον δεν ήταν και ο καλύτερος , απόδειξη η θύελλα  διαμαρτυριών  που ξεσήκωσε και χωρίς αποτέλεσμα παρακαλώ !! Αυτά βλέπω , αυτά ακούω , αυτά σας λέω !!

***Εξ΄ απορρήτων

*Δε φτάνει που , λόγω αντιδράσεων , εγκαταλείφτηκε η δημιουργία δομής φιλοξενίας αδέσποτων στο Καστράκι  , τώρα με το δίκιο τους ουδείς δέχεται να υποδεχθεί την χωροθέτηση δομής φιλοξενίας αδέσποτων στην περιοχή του . Τούτων δοθέντων η χρησιμοποίηση του χώρου των εγκαταστάσεων των  σφαγείων στο ΜΕΡΑΙ , φαντάζει μονόδρομος . Ωστόσο αυτό έρχεται σε αντίθεση με δύο πράγματα ; Με τις προεκλογικές διακηρύξεις της σημερινής δημοτικής αρχής ότι τα σφαγεία θα τεθούν σε επαναλειτουργία και με την υπόσχεση που δόθηκε στους περιοίκους κτηνοτρόφους που διατηρούν στην περιοχή ποιμνιοστάσια ότι δεν θα γίνει εκεί η δομή φιλοξενίας αδέσποτων . Τί σημαίνουν αυτά ; Ότι απουσιάζει ο σχεδιασμός και η σοβαρότητα στην διαχείριση του εν λόγω θέματος .

…………………………………………………..

*Λοιπόν , και πάλι επί του θέματος διαχείρισης των αδέσποτων καθώς πληροφορούμε σχετικώς στον δήμο εστάλλει η λυπητερή από το κόστος των δαπανών που έκαναν οι ιδιοκτήτες του χώρου που θα στήνονταν η  δομή  φιλοξενίας και τελικά εγκαταλείφτηκε λόγω αντιδράσεων των Καστρακινών . Ά….ααα , οι άνθρωποι έχουν δίκιο , δε μπορεί να τους λες φτιάξτε , νομιμοποιείστε εγκαταστάσεις και εδώ είμαστε εμείς αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος ότι αυτό θα γίνει ; Τώρα αν και σε ποιο βαθμό θα ικανοποιηθεί ,είναι θέμα που θα το δούμε . Αλλά πέραν αυτού τεράστιο είναι το ζήτημα και με την σύνθεση της επιτροπής που συνέστησε ο δήμος καθώς ο βασικός παράγον που ασχολήθηκε και συντηρεί αυτήν την ώρα τα αδέσποτα δεν συμπεριλήφθηκε αλλά απεναντίας συμπεριλήφθηκαν πρόσωπα άσχετα επί του θέματος , σχετικά όμως με πρόσωπα της σημερινής ομάδας εξουσίας .

***Είπαν

( για τον Δήμαρχο Τρικκαίων που δεν πήγε στο Αναπτυξιακό συνέδριο)

«…Το ότι έλειπε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος ΚΕΔΕ από το συνέδριο ήταν δική του  επιλογή, έβαλε προτεραιότητα το συνέδριο της Κεντρικής Μακεδονίας και όχι της Θεσσαλίας…» .

Κώστας   Αγοραστός

                                                                                              (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας)

 

( για την απουσία του από το αναπτυξιακό συνέδριο περιφέρειας)

«…Με τον Κώστα Αγοραστό δεν υπάρχει κανένα θέμα σε προσωπικό επίπεδο, αλλά σε επίπεδο δήμων, θεωρώ πως η αστοχία τους να μη δώσουν βήμα στον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης, δεν μπορεί να συγχωρεθεί…».

Δημήτριος Παπαστεργίου

                                                                                                                  (Δήμαρχος Τρικκαίων)

 

( για την δημοτική αρχή)

«…Αυτά που λένε πως στην ομάδα του κ. Αλέκου, υπάρχουν άλλες ομάδες ,είναι λαϊκισμός. Η ομάδα είναι μια και αυτή την ομάδα θα την στηρίζουμε και θα είμαστε όλοι μαζί…»

Γιώργος Θώμος

                                                                                                                (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού)

 

Σίγουρα θα διαφωνήσουμε μεταξύ μας, αλλά μέσα στην αίθουσα που γίνεται η ομάδα, όταν ανοίγει η πόρτα είπε θα πρέπει ο ένας να στηρίζει τον άλλον.

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Θοδωρή Αλέκο (Δήμαρχο Δήμου Μετεώρων): Δήμαρχε , στην διένεξη Αγοραστού – Παπαστεργίου , η πάτε με ποιόν ;

ΠΡΟΣ Δημοτική αρχή : μήπως κάποιος να ενημερώσει και εμάς τους ιθαγενείς ότι έχουμε και νέο συνεργάτη στον Δήμο ;

ΠΡΟΣ Δημήτριο Κόττη (Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης): Τελικά , θα γίνει και που ο χώρος φιλοξενίας αδέσποτων ;

ΠΡΟΣ Σώτο Βλιώρα (εντεταλμένο συνεργάτη Δημάρχου): Φίλτατε , δεν πας στο ΚΕΓΕ να πιάσεις ένα γραφείο και να βρεις την ηρεμία σου ;

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Δημοτικό Δύμβουλο): Ανδρέα , τον φίλο σου τον Αυγενάκη δεν τον βλέπω και τόσο καλά . Το πήρες τηλέφωνο να τον εξηγήσεις ;

ΠΡΟΣ Γιώργο Γεωργίου (Ιστορικό στέλεχος Ν.Δ): Αγαπητέ μου , τί γίνεται εκεί κάτω με τους δικούς σου , θα μας χωρίσουν σε βόρειους και νότιους ;

  • βραχνος προφητης

    Ειναι καποιοι πολιτικοι που αντιμετωπιζουν την εξουσια οπως τα σκυλια τα αυτοκινητα.Χαλαν τον κοσμο,γαβγιζουν,τρεχουν ξοπισω τους κι οταν τα φτασουν δεν ξερουν τι να κανουν

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .