Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα 28/11/2019

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
28 Νοεμβρίου 2019, 21:59

***Στη σκιά των βράχων

_Ώ…ωωωχ !!

_Τί γίνιτι , πολλά ώχ , ακούου απ΄ τουν Παρασκιβά , τουν βρήκι κανένα αναπάντιχου κι κάνι έτσι ου άνθρουπους ; Ρώτησε τον διπλανό του ομοτράπεζο σε καφενείο της οδού Μετεώρων  την Κυριακή το μεσημέρι .

_Που να ξέρω , έχι από πότι ήρθι να βαριαναστενάζι . Τί τουν τρυγάει δεν ξέρου , απάντησε ο ομοτράπεζός του.

_Βρε μήπους έφαγι πουλί πασπαλόπτα κι τουν έπισι πλάκουμα τουν άνθρουπου ; Επέμενε ο θαμών του καφενέ .

_Σώ…ωωωπα , που έχι ανάγκι ου Παρασκιβάς απ΄την πίτα . Άλλου τουν τρυγάι τουν άνθρουπου αλλά τουν ρουτάς ;

_Ώ…ωωωωωχ !! Ακούστηκε παρατεταμένα πάλι ο Παρασκευάς .

_Βρε δεν τον γλέπτι ; Ο άνθρωπος υπουφέρι !! Δώστουν μια σόδα κιρασμένι απού μένα , πρόσταξε ο θαμών στον Φώτη , τον ιδιοκτήτη του καφέ .

_Να τουν πάου αλλά…αααα , ξέρου κι γω ; Αναρωτήθηκε ο Φώτης και κινήθηκε προς το τραπέζι του Παρασκευά .

_Παρασκευά , τι αναστινάζι , σ΄ έπισι βαριά η πασπαλόπτα ; Να , ρούφα μια σόδα να συνέλθς , συμπλήρωσε ο Φώτης αφήνοντας στο τραπέζι του Παρασκευά την σόδα .

_Ποιά πασπαλόπτα , βαλτός ίσι κι σί Φουτάκι ;

_Όχι , ιγώ τέτοια δλιά ; Αλλά κάντζ σα να σ΄ έπιασι θιρμασιά .

_Ά….ααα, χα , καλά του είπις , μ΄ έπιασι θιραμσία !!

_Πήγις στου γιατρό ;

_Ποιόν γιατρό να πάνου , τί να μη κάνι ου γιατρός , μη δλέβς ;

_Έ…εεε , δε μπουρεί , γιατρός είνι κάτι θα σι δίσι , να πιράσι η αρμάδα επέμενε πάλι ο Φώτης .

_Δεν κατάλαβις καλά Φώ…ωωωτη , δεν κατάλαβις, ντυπ , τον έκοψε ο κύριος αχ , βαχ !!

_Γιατί δεν κατάλαβα ;

_Εμ΄ δεν κατάλαβις , αυτήν  η θιρμασιά έχι να κάνι μη άλλα πράγματα .

_Δηλαδή ;

_Μ΄ έκατσι βαριά η ανάπτυξι…

_Δε σι καταλαβαίνου !!

_Τι δύσκουλου λέου κι δεν καταλαβαίντζ ;

_Ποιά ανάπυξι , τί σχέσι έχι η ανάπτυξι , ρώτησε ο Φώτης .

_Καλά έχουμι πουλές αναπτύξις ;

_Που να ξέρου , μπουρί να μιλάς για την τουπική ανάπτυξι , ξέρου κι γώ , τί είνι τούτου  πάλι ; Έχου ακούσι πουλλά  ιδώ μέσα τόσα χρόνια , αλλά πρώτι φουρά ακούου να λέι κάποιους ότι τουν έπιασι θιρμασιά και αιτία είναι η ανάπτυξη !!

_Κάτσι , θ΄ ακούσι πουλλά ακόμα , κάτσι , επενέλαβε ο άχ βαχ .

_Έχου δλιά , θα  γυρίσω , πιές την σόδα , απάντησε ο Φώτης και κινήθηκε , πίσω στην παρέα των άλλων δύο θαμώνων .

_Τι λέι, ανακουφίσκι ;

_Μπά , δε νουμίζου , η κατάστασι είνι βαριά !!

_Αλήθεια ; Mα ένα ταψί πασπαλόπτα έφαγι οι ιβλουγημένους ;

_Μπά , δε νουμίζου να φτέγι η πασπαλόπτα .

_Τότι ;

_Η ανάπτυξη , λέι !!

_Ποια ανάπτυξη ;

_Ξέρου κι γω ; Η ανάπτυξη , λέει , τουν χτύπσι κατακούτελα!!

_Πάει , την ψώντζι κι΄ ου Παρασκιβάς !! Βρε τί μπορεί να πάθι κανένα….αας !! Συμπλήρωσε κάνοντας τον Σταυρό του.

_Παρασκιβά ; Τί παλαβουμάρις είνι αυτές που μας λέι ου Φώτς ιδώ πέρα ;

_ Δεν άκσατι ;

_Tί ν΄ ακούσουμι  ;

_Τινάθκι η ανάπτυξι απάν κι μη βλαρσι στου δόξα πατρί !!

_Βρε δεν πας σι κανένα γιατρό να σι κοιτάξι ;

_Καλά , γελάτι ισίς , αλλά είδατι τί μη βρήκι ιμένα !!

_Βρε τί μπουρεί να πάθι ου άνθρουπους στα καλά καθούμινά…ααα !!

                                                                                                                     ΦΑΙΔΡΑ

***Ψίθυροι

*Και ενώ τα Τρίκαλα έκαναν την φιέστα που ταξίδεψε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και εκτός. Στην Καλαμπάκα , μάλλον βρισκόμαστε σε αναμονή καθώς η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε τις εκδηλώσεις , ακυρώθηκε από την διοικητική περιφέρεια . Βέβαια κάποιοι οικίσκοι που είχαν παραγγελθεί να κατασκευαστούν , τοποθετήθηκαν στην  πλατεία Δημουλά κάτι που δείχνει ότι η δημοτική αρχή προχωρά στον αρχικό της σχεδιασμό ανεξαρτήτως της ακύρωσης της απόφασης του Δ.Σ . Έ, για να προχωρούν , θα ξέρουν κάτι που ίσως αγνοούμε εμείς !! Κατά τ΄ άλλα καλή επιτυχία ευχόμαστε  στις εκδηλώσεις !!

………………………………………………….

*Ο Γηρυόνης πέρασε αλλά δεν μας ακούμπησε εμάς  εδώ πέρα  . Νερό όμως έριξε αρκετό και όλα τα ρέματα και οι χείμαρροι που ήταν στεγνοί φούσκωσαν αλλά δεν έκανα ζημιά . Βέβαια εμείς έχουμε τον φυσικό κυματοθραύστη που λέγεται Πίνδος που μας προστατεύει καθώς η κακοκαιρία χτυπά πάνω της και υποχωρεί . Τώρα , ζημιές δεν αναφέρθηκαν εκτός από την ποταμιά που χρειάστηκε , απ΄ ότι  είδα στις φωτό να επέμβει ο Σώτος Γίδας και να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα . Και βλέποντάς τον  πάνω στον φορτωτή θυμήθηκα τον αείμνηστο Μιλτιάδη Έβερτ όταν ήταν Δήμαρχος Αθηναίων εξ΄ ου και το προσωνύμιο  μπουλντόζας που του είχαν αποδώσει !! Σώτο , αν είχαν όλοι οι άρχοντές μας την δική σου ευσυνειδησία , πολλά θα ήταν καλύτερα !! Αλλά είπαμε , ένα κούκος δεν φέρνει την άνοιξη!!

*** Σοβαρά και εύθυμα

*Το ζήσαμε κι΄ αυτό….οοο !! Ποιο ; Τον διορισμό διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας . Τί είδαμε ; Τον πλέον σύντομο διορισμό στην ιστορία του θεσμού . Ναι, δεν ξέρω τί λέτε εσείς αλλά ο διορισμός στο νοσοκομείο της Καρδίτσας κράτησε μόνο μερικές από την ανακοίνωσή της . Τί ώρες δηλαδή ούτε καν έλαβε ΦΕΚ  για να  πούμε ότι καταγράφτηκε και επίσημα . Τώρα , οι κακές γλώσσες λένε ότι μόλις έγιναν γνωστές οι αντιδράσεις  των Τρικαλινών γαλάζιων στελεχών ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε στου ΜΑΞΙΜΟΥ !! Έτσι πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρεις , πάπαλα ο διορισμός , Ήταν διορισμός ψεκάστε , σκουπίστε , τελειώσατε , που έλεγε και μια πολύ παλιά τηλεοπτική διαφήμιση . Το συμπέρασμα ; Κάποιοι , εκεί πάνω στο γκουβέρνο , δεν εννοούν να καταλάβουν ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει !! Ας ελπίσουμε πως το κατάλαβαν !!

………………………………………………………………….

*Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Τρικκαίων κατάφερε να αναδειχθεί σε πρωτεύουσα των Χριστουγέννων , στην Ελλάδα τουλάχιστον . Έτσι μετά την ανάδειξη ως «έξυπνη» πόλη, τώρα δικαιωματικά κατέλαβε και τα σκήπτρα της Χριστουγεννιάτικης πρωτεύουσας της χώρας . Αυτές είναι αλήθειες οι οποίες δεν προέκυψαν ούτε τυχαία , ούτε και από τη μία μέρα στην άλλη . Χρειάστηκε χρόνος , δουλειά , συνέπεια  και κυρίως όραμα . Πάντως ο Δήμαρχος Τρικκαίων στην εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου τα έδωσε όλα και από μικροφώνου δίνοντας ένα ξεχωριστό τόνο στην όλη ατμόσφαιρα !! Δήμαρχε , καλά Χριστούγεννα !!

***Εξ’  απορρήτων

*Το περασμένο Σαββατοκύριακο το πάλε ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ είχε το συνέδριό του . Σε άλλες εποχές το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ επικέντρωνε το ενδιαφέρον του Ελληνικού λαού . Βέβαια σήμερα περνάει απαρατήρητο , αλλά ωστόσο δεν παύει να αποτελεί ένα γεγονός. Πάντως από την Καλαμπάκα , δεν είδα καμία έντονη κινητικότητα . Ούτε ο Δήμαρχος , έμαθα να κατέβηκε Αθήνα για το συνέδριο , ούτε κανένα άλλο αυτοδιοικητικό στέλεχος. Και αν το επισημαίνω είναι γιατί ο Δήμαρχος είχε το  χρίσμα του ΠΑΣΟΚ . Θα μου πείτε και τί μ΄ αυτό . Χμ…μμμ , λέει γιατί αν το ΠΑΣΟΚ ήταν Κυβέρνηση , τί λέτε , θα πήγαιναν ή δεν θα πήγαιναν ; Με τα πόδια θα πήγαιναν !!

………………………………………………………………….

*Τελικά πόσα παιδιά είναι αυτά της δημοτικής αρχής που πρέπει να απασχοληθούν στον Δήμο ; Το λέω γιατί από την μέρα που ανέλαβε η δημοτική αρχή την εξουσία στον δήμο , τα δικά μας παιδιά και τα δικά μας παιδιά , ακούμε μόνιμα . Ναι, δικά σας είναι και κανένας δεν σας τα παίρνει αλλά πόσα να απορροφήσει ο έρμος ο Δήμος . Μακάρι να είχε την δυνατότητα να λύσει τις προεκλογικές  υποσχέσεις που προφανώς φαίνεται να δόθηκαν , αλλά δεν την έχει . Εκτός κι΄ αν  γι΄ αυτό γίνεται λόγος για δανειοδότηση του Δήμου . Και ύστερα οι προσλήψεις στον δήμο δεν μπορούν να γίνουν λόγω νόμου , οπότε και η ΔΕΥΑΜ, τί να σου κάνει !!

***Είπαν

( για τα email  του Υπουργείου που χάθηκαν )

«…Κανένας  δεν μπορεί να καταργήσει τα email . Αλλά που να τα δούνε όταν η δημοτική αρχή ασχολείται μόνο με το ποιους θα πάρει για δουλειά και τίποτα άλλο…» .

Χρήστος Σινάνης

                                                                                                                  (πρώην Δήμαρχος)

( για τον τραυματισμό  εργαζόμενου του Δήμου)

«…Σε προσπάθειά του να δαμάσει ένα από τα  αδέσποτα του Δήμου κατέληξε στο ΕΣΥ Καλαμπάκας  άτομο συνεργάτης του Δήμου Μετεώρων…).

  Χρήστος Κτενάς

                                                                                                      (Πρόεδρος φιλοζωϊκού σωματείου)

( για την ανάγκη προστασίας των ΜΕΤΕΩΡΩΝ)

«…Τα Μετέωρα πρέπει να προστατευτούν από όλους αυτούς που το τελευταίο διάστημα τα πετροβολούν…».

Κώστας   Σκρέκας

                                                                                                     (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης)

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Δημοτικό Σύμβουλο): Δεν  διασφαλίσατε τις συμφωνίες Ανδρέα…ααα !!

ΠΡΟΣ Χρήστο Κτενά (Πρόεδρο φιλοζωϊκού Σωματείου): Μα καλά , δεν λαμβάνονται μέτρα όταν πάνε να δαμάσουν , όπως είπες, κάποιο σκυλί ;

ΠΡΟΣ Λευτέρη Δημάση: (Αντιπρόεδρο Διάβας): Άντε , σιδηροκέφαλος και καλές δουλειές να έχετε ως τοπικό Συμβούλιο.

ΠΡΟΣ Δημοτική αρχή: ακόμα και αν κάποιος σβήσει τα imail , δεν μπορεί να τα εξαφανίσει . Με κατάλληλες τεχνικές  παρεμβάσεις μπορούν να  ανακτηθούν. Για κοιτάχτετο.

ΠΡΟΣ Θοδωρή Αλέκο (Δήμαρχο): Μαζέψτε κάποιους συνεργάτες σας που δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι η δουλειά των Μ.Μ.Ε είναι να ελέγχουν την εξουσία και όχι να την χαϊδεύουν,  ιδιαίτερα όταν κάνουν φάουλ .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .