Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα 24/05/19

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
24 Μαΐου 2019, 19:11

***Στη σκιά των βράχων

Καλημέρα , καλημέρα , καλό βόλι !!  Τί ; Δεν πάτε για κυνήγι ; Αλοίμονο το ξέρω ότι δεν πάτε για κυνήγι αλλά πάμε για ψήφο μεθαύριο . Και αυτό κυνήγι , τρόπον τινά , είναι . Εμ καλά λέω . Πως δεν είναι κυνήγι . Κυνήγι και μάλιστα με τα θηρία είναι . Βέβαια , δεν μιλάμε για τα θηρία της άγριας ζούγκλας , ξέρετε , λιοντάρια , λεοπαρδάλεις  και τα τοιαύτα , αλλά θηρία της πολιτικής που είναι ακόμα ποιο άγρια . Που λέτε φίλοι μου , απόψε συσκεφτείτε με το μαξιλάρι σας , μιλήστε μαζί του την ώρα που θα πάτε για να παραδοθείτε στις αγκάλες του μορφέα και την επαύριο , αποφασίστε τί θα κάνετε !! Ποιόν θα επιλέξετε για  Δήμαρχο ,  ποιους και ποιες θα στείλουμε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου , ποιόν θα επιλέξουμε για Περιφερειάρχη , ποιόν και ποιες για τα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου , ποιούς  και ποιες για τα Τοπικά Συμβούλια , και τέλος ποιούς και ποιες για την Ευρωβουλή !! Α, και προσοχή μην ρίξετε άλλο  σφαιρίδιο σε άλλη κάλπη. Γι΄αυτό ετοιμάστετα απ΄το σπίτι για να μην χτυπάτε την κεφάλα σας μετά στον τοίχο !!

Πάντως αυτές τις ώρες γίνεται πανηγύρι καθώς οι υποψήφιοι διεκδικούν ψήφους και δίνουν την μάχη του ψηφοδελτίου .

_Κουμπάρε , τσιτ φατς ;

_Έλα κουμπάρε μου , πως πάει ο αγώνας ; Τί λέει η καπνουσάκλα , φουσκώνι ;

_Ά……ααααχ κουμπάρε μου , αν τα ήξερα αυτά θα κάθουμαν στου σπιτάκιμ μη του ένα πόδι πάνω  στ΄ άλλο , σαν πασάς  στα Γιάννενα και εννιά έχει ο μήνας .

_Α…αα , αυτά έπρεπε να τα σκεφτείς πριν , τώρα , αφού μπήκες στο χορό , θα χορέψεις. Και ατήρα μαναχά να χουρέψι καλά , γιατί αλλιώς , στουν τόπου λιβέντιμ του χουρό !!

_Τί λες βρε κουμπάρε , δε σε καταλαβαίνω .

_Βρε άκσι ιμένα που σι λέου!! Τέλους πάντους ,τ΄ άδουκις τα ψυχουχάρτια στουν κόσμου;

_Κουμπάρε , λάθος κάνεις ,για εκλογές πάμε όχι για μνημόσυνο. Ψηφοδέλτια τα λεν όχι ψυχοχάρτια!!

_Βρε ισί πέστα όπους στουν κόρακα θες . Τα μοίρασις όμους ; Μπήκις στα σπίτια ; Έκλαψις ;  Παρακάλτσις ; Έταξις ;

_Τίποτα απ΄ αυτά δεν έκανα  !!

_Κουμπάρε μου , δε θέλω να σε στενοχωρήσω  , αλλά αν δεν έκανες τίποτα απ΄ αυτά , την βλέπου την καπνουσάκλα  να μην έχει τίπουτας μέσα .

_Λες κουμπάρε ;

_Μα καλά , που ζας ; Δεν ξέρς ότι για να πας σιαπάν , πρέπι να πας σιακάτ πρώτα;

_Τί να σου πω κουμπάρεμ , αυτά δεν μου τα είπε κανένας . Πρώτη φορά τ΄ ακούω . Τέλος πάντων , ρίξε κανένα ψήφου τώρα μη γίνουμι ριζίλι και την άλλη φορά , θα σε βάλω μπροστά και θα γυρίσουμε όλα τα σπίτια ένα – ένα !!

_Τώ…ωωωρα βαμπάκι η δλιά !! Μέχρι την άλλη βολά , ποιος ζάει κι ποιος πιθένι !!

ΦΑΙΔΡΑ

***Ψίθυροι

*Δεν ξέρω πως την είδατε εσείς την προεκλογική περίοδο αλλά εμένα σα να μου φαίνεται ότι ήταν μια προεκλογική περίοδο όπου δεν αναδείχθηκαν οι πολιτικές .  Βέβαια , ξέρω , ο στόχος είναι τα ψήφια αλλά , εντάξει, δε λέω , τα ψήφια είναι που δημιουργούν πολιτικά δεδομένα , αλλά εκλογές χωρίς πολιτική δεν ξέρω τί σόϊ εκλογές είναι αυτές !! Πάντως και χωρίς πολιτική την Κυριακή ψηφίζουμε , οπότε επικεντρωθείτε α΄ αυτό και αφήστε όλα τ΄ άλλα . Πολιτική στις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές που πιθανόν , αν η διαφορά Τσίπρα Μητσοτάκη είναι  πολιτικά διαχειρίσιμη από ΣΥΡΙΖΑ , να έρθουν κατακαλόκαιρο με τα μπάνια του λαού!! Άλλως Φθινόπωρο και βάλε !!

……………………………………………………..

*Τί δεν ειπώθηκε για την εκδήλωση λήξης των γυρισμάτων της σειράς «ΤΑΤΟΥΑΖ» που έγινε στο Grand Hotel  Καστράκι . Κάποιοι , έφτασαν να λένε ότι η εκδήλωση έγινε επί τούτου την Τετάρτη το βράδυ καθώς αυτήν την μέρα μιλούσε στην πλατεία ο κ. Αλέκος . Αγαπητοί μου , τί να πούμε τώρα , ότι φταίει ο γάιδαρος χτυπάμε το σαμάρι; Εμ΄ καλά λέω . Είναι δυνατόν μια εκδήλωση εντελώς εκτός πολιτικής να ευθύνεται για την Κεντρική ομιλία υποψηφίου ; Το αν κάποιοι επέλεξαν να πάνε στην εκδήλωση και να μην έρθουν στην ομιλία , με συγχωρείτε, αλλά δε φταίνε οι οργανωτές αλλά εσείς που δεν τους πείσατε ότι η ομιλία είναι ποιο αναγκαία  !!

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Ψηφοδέλτια , ψηφοδέλτια και κόντρα ψηφοδέλτια , και ψηφοδέλτια δεν έφτασαν στα σπίτια . Δεν ξέρω τί έκαναν οι υποψήφιοι σύμβουλοι αλλά άκουσα από αρκετούς να αναζητούν ψηφοδέλτια ώστε να τα έχουν έτοιμα από το σπίτι και απλά να το βάλουν στον φάκελο για να μην μπερδευτούν καθώς οι κάλπες είναι τέσσερεις . Μια για το τοπικό , μία για τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους , μια για την Ευρωβουλή και μια για την Περιφέρεια !! Αγαπητοί μου , μην ανησυχείτε , ψηφοδέλτια θα σας δώσουν στο εκλογικό κέντρο που θα πάτε να ψηφίσετε , αλλά ναι , πρακτικά για να επιλέξετε  αυτό της επιλογή σας και να βάλετε μετά σταυρούς , θέλει προσοχή και χρόνο !!

………………………………………………………..

*Πολλοί φίλοι της στήλης που επικοινώνησαν μαζί μου ζήτησαν να μεταφέρω τον προβληματισμό τους που συνίσταται στο εξής : ακούσαμε από υποψήφιο να αραδιάζει διάφορες προτάσεις . Καλές , δε λέμε , αλλά βρε παιδί μου , έκαναν μια σούμα , τις κοστολόγησαν ; Γιατί για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να πέσει όλος ο προϋπολογισμός του κράτους στον Δήμο Καλαμπάκας . Αγαπητοί μου φίλοι , σωστός ο προβληματισμό σας , αλλά την παροιμία που λέει με το τάξιμο δε χάνεις με το δόσιμο χάνεις , την ξέρετε φαντάζομαι  . Έ , αφού την ξέρετε , τί το θέλετε  το ερώτημα ;  Αλλά για να τα λένε , θα έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους . Αν δεν τους έχουν κάνει , κακό του κεφαλιού τους . Αυτοί θα φανούν ασυνεπείς !!

***Εξ’   απορρήτων

*Πολλά ακούω για τα παρασκήνια της προεκλογικής περιόδου αλλά δεν θέλω να σας τα αποκαλύψω προεκλογικά γιατί θα μου πουν ότι το κάνω επί τούτου για να εξυπηρετήσω σκοπιμότητες . Και λογικό είναι καθώς αν πεις για τα συμβάντα στα προεκλογικά παρασκήνια κάποιου ψηφοδελτίου θα σε ριχτούν και θα σου πούνε εγκάθετο του άλλου υποψηφίου . Πάντως αν μπορούσαμε να μεταφέρουμε όσα γνωρίζουμε , θα σας φύγει το καφάσι . Έ, επειδή δε θέλουμε να πάθετε κάτι τέτοιο , αναμείνατε τα αποκαλυπτήρια μετεκλογικά που θα είμαστε όλοι περισσότερο ψύχραιμοι !!

……………………………………………………………………….

*Λοιπόν , επειδή μας διαβάζουν πολλοί ετεροδημότες και αν θέλετε έχουμε γίνει ενδιάμεσος κρίκος για την σύνδεσή τους με το τοπικό κοινωνικό – πολιτικό – οικονομικό γίγνεσθαι , να τους καλωσορίσουμε στην γενέθλια γη . Πάντως αν κάποιοι επιχειρήσουν να ενημερώσουν για όλα τα τοπικά δρώμενα θα βρεθούν μπροστά στην πραγματικότητα που λέει ότι εκείνοι όντας μακράν της μικρής μας πατρίδας ενημερώνονται μέσω του διαδικτύου από τα τοπικά sites  και γνωρίζουν πολλά περισσότερα από εμάς εδώ . Γι΄ αυτό λέμε ότι η τεχνολογία μετέβαλε τον πλανήτη σε ένα χωριό !!

***Είπαν
( Για την υποψηφιότητά του στις Δημοτικές Εκλογές )
«…Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας μου στέρησε την επιθυμία μου να συναντηθώ με όλους τους Δημότες Μετεώρων , που θα το ήθελα πολύ …».
Γιάννης Παπαπούλιος  Φαρμακοποιός

(Υποψήφιος  Δημοτικός Σύμβουλος Μετεώρων)

 

( Για την απορρόφηση χρημάτων από την Περιφέρεια )
«…Απορροφήσαμε πάνω από το 95% των χρημάτων που δικαιούταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας  και είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα….)
Κώστας Αγοραστός

( Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  )

 

( Για την προεκλογική περίοδο)
«…Ήταν μια ήρεμη και πολιτισμένη προεκλογική περίοδος αλλά αυτό μόνο από τον δικό μου Συνδυασμό  …» .
Χρήστος Σινάνης

( Υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ υποψηφίους γενικώς : Αγαπητοί μου και αγαπητές μου , καλή σας επιτυχία !!

ΠΡΟΣ Κώστα Παπαευθυμίου (Υποψήφιο Βουλευτή ΚΙΝ.ΑΛ): Εδώ το ΠΑΣΟΚ , εκεί το ΠΑΣΟΚ ,που είναι τελικά το ΠΑΣΟΚ ; Μάλλον πρέπει να το επανα – συναγάγετε επί το αυτό . Και είναι η πρόκληση για εσάς τους υποψηφίους .

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (πρώην Δήμαρχο): Περίμενα κι΄  εγώ να  ακούσω : «ο πρώην Δήμαρχος να ανέβει  στην εξέδρα» . Αντ΄ αυτού άκουσα άλλον να ανεβαίνει  μετά πολών παλαμοκροτημάτων !! Τί λες ;

ΠΡΟΣ Αντώνη Πινιάρα (Πρώην Δήμαρχο): Αγαπητέ , απ΄ ότι διαπίστωσα ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πανηγύρι στην πλάτη  σας . Εκτός κι΄ αν αυτό ήταν  η επιδίωξη στο πλαίσιο της Συμπαράταξης .

ΠΡΟΣ Ελένη Καρούτα (πρώην Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακίνας): Σε είδον στο πάρτι των συντελεστών της σειράς «ΤΑΤΟΥΑΖ» . Μήπως κι΄ εσύ ετοιμάζεσαι για gest star; Γιατί κάποιοι , απ΄ ότι άκουσα , το πέτυχαν .

ΠΡΟΣ Νικ . Κακαγιάννη (Ραδιοσχολιαστή): Αγαπητέ , ακόμα να μου πεις τις προβλέψεος σου για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .