Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα ( 24/01/2020)

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
24 Ιανουαρίου 2020, 08:18

***Στην σκιά των βράχων

Καλημέρα φίλτατοί μου !! Τί μου κάνετε ; Καλά , έ ; Πάντα καλά , πάντα καλά βρε !! Ψηλά το κεφάλι . Κι΄ αν πούμε δεν είμαστε καλά , κι΄ αν μεμψιμοιρούμε , τί θα βγεί ; Τίποτα . Θα χαλάσουμε την διάθεσή μας και τη μέρα μας , απλά . Γι΄ αυτό σας λέω . Λέμε , είμαστε καλά κι΄ ας μην είμαστε . Θα μου πείτε , μα καλά θα λέμε ψέματα ; Αγαπητοί μου , τα καθ΄έξιν  ψεύδη , που όλοι μας λέμε , δεν είναι και καταστροφή αρκεί να τα λέμε για να φτιάχνουμε την διάθεσή μας .

Που λέτε , εκείνη τη μέρα ο Αντιδήμαρχος επί της αγροτικής αναπτύξεως ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος και κινητικότατος . Το Δημαρχείο όπου και τα γραφεία των Αντιδημάρχων το έφερε και δέκα φορές γύρα . Πήγαινε , έρχονταν , κάθονταν στην πολυθρόνα , κοιτούσε την οθόνη του υπολογιστή που είχε μπροστά του , σηκώνονταν πάνω , έφερνε μια γύρα επί το αυτό και ξανακάθονταν πάλι .

Ε…εεεεε , Μήτσιο , τί έπαθες και είσαι ανήσυχος , τον ρώτησε ο συνάδελφός του επίσης Αντιδήμαρχος επί των έργων Νίκος Φωλίνας .

_Βρε Νικόλα , έλα  λίγο εδώ , σε παρακαλώ . Ατήρα αυτόν τουν σατανά , βγάζι ένα κόκκινου κι μια παλάμη , τί θέλι κι κάνι έτσι ;

_Για κάνι παραπέρα σε παρακαλώ , απάντησε ο Νίκος Φωλίνας και χώθηκε πίσω από το γραφείο κοιτώντας την οθόνη του υπολογιστή .

_Του γλέπς Νικόλα ;

_Καλά , αφού δε νουγάς , τί θέλτς κι τα σκαλίζι ;

_Ιγώ Νικόλα ; Μακριά απ΄ αυτοί τα΄ σατανάδις . Να τουν άνοιξα κι έβγαλι αυτό . Τί λέει ;

_Χμ…μμμ  , αδελφέ , μαύρα τα κράνα !!

_Μαύρα ; Γιατί Νικόλα ;

_Ιδώ σι λέει ότι λιφτά γιοκ οι κωδικοί που είνι για τα αδέσποτα .

_Αλήθεια ; Σκόλασαν ;

_Εμ΄ σκουλνάν κι΄ αυτά Μήτσιο !!

_Κι τώρα τί θα τα ταϊσουμι ;

_Ξέρου κι γώ ; Συγκάλεσε σύσκεψη να δεις τί θα κάνεις , απάντησε σοβαρά ο Νίκος Φωλίνας ενώ ταυτόχρονα στο γραφείο έμπαινε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Αρσενίου.

_Τί τα λέτι αυτού ; Ρώτησε καθώς τους είδε και τους δύο συναδέλφους του Αντιδημάρχους ανήσυχους .

_Τί να πάθουμι , να χτύπησε ο κωδικός για τα αδέσποτα κόκκινο .

_Κι τί σημαίνει αυτό Αντιδήμαρχε ;

_Γιωργάκη , αυτό σημαίνει στάση λεπτίων στάση εμπορίου  , απάντησε ο Νίκος Φωλίνας .

_Δηλαδή ;

_Δηλαδή , σε βλέπω να φουρνίζεις σκυλόψωμα , φίλε .

_Ιγώ να φουρνήσου σκυλόψωμα ; Πατάτι καλά ;

_Γιουργάκιμ , πρόϊδρους στην ιπιτρουπή δεν είσι ;

_Ξέρου κι γώ .  Είμι ;

_Είσι , είσι , απάντησε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Αναπτύξεως .

_Βρε μήπους κι δεν είμι σας λέου , για κοιτάξτι του καλά , επέμενε ο Γιώργος Αρσενίου  πάλι .

_Έ ρα Γιουργάκουμ , πως δεν είσι , είσι , επανέλαβε ο Αντιδήμαρχος

_Αντιδήμαρχε , μην το λές και μη βάζι του χε΄ρι στην φουτιά γιατί θα καείς , απάντησε ο Γιώργος Αρσενίου .

_Έ …εεε , Γιώργο , πάψι κι΄ σί τώρα , είσι , παρενέβη ο Νίκος Φωλίνας .

_Για κατσίτι λίγου να σας που κάτι τώρα που τ΄ όφιρι η κουβέντα . Για τα σκυλόψουμα είμι Πρόιδρους , για τη σύσκιψι τα΄ προυάλις στου γραφείου του Δημάρχου , δεν είμαν ;

_Γιουργάκου , τί λες αυτού ; Πρόϊδρους κι μη σφραγίδα που λεν , επέμενε ο Δημήτρης Κόττης .

_Κι τότι γιατί δε μ΄ έβαλάτι μέσα στην σύσκεψη ;

_Ιμίς , του Γιώργου ; Να πέσι φουτιά να μας κάψι , επέμενε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Αναπτύξεως .

_Ναι , φίλε , έτσι είναι , άρι δίκιου , που λέμι κι μις οι βλάχοι , έχι ου Μήτσιους , πρόσθεσε ο έτερος Αντιδήμαρχος Νίκος Φωλίνας .

_Λοιπόν , για να δεις ότι ιμείς ιδώ δεν έχουμι τίπουτα μαζίς , σε αναθέτουμε την ευθύνη να μαγειρέβς για τα σκλιά , έχεις  το λευκό να ετοιμάσεις  συνεργείο .

_Παλικάρια , θέλτι κι τα λέτι ή σας φεύγουν ;

_Θέλουμι , θέλουμι , επανέλαβε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Αναπτύξεως .

_Έ, αφού θέλτι , ζμώστι , μαγειρέψτι , πάαρτι μπούρδις απ΄την οιχαλία , κάντι ότι θέλτι , αλλά μη μ΄ ανακατέβτι , επέμεν ο Γιώργος Αρσενίου και σηκώθηκε να φύγει .

_Βρε Γιώργου , βρε Γιουργάκι , βρε έλα ιδώ που σι δίνουμι ιξουσία κι δεν την θέλτς …. , φώναζαν οι Αντιδήμαρχοι , αλλά ο Γιώργος Αρσενίου είχε γίνει μπουχός .

ΦΑΙΔΡΑ

***Σοβαρά και εύθυμα

*Ο Ειδικός επί του τουρισμού συνεργάτης του Δημάρχου Σπυρίδων Νικολογιάννης , λέει ότι την περίφημη ποια εκδήλωση βράβευσης επαγγελματιών της πόλης που έγινε την πραγματοποίησησε η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου . Όμως έρχεται ο έμπειρος πολιτικά Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και λέει ότι τέτοια διεύθυνση δεν υπάρχει στον Δήμο και μάλιστα ισχυρίζεται δημόσια ότι μιλώντας με τον Δήμαρχο του είπε ότι ο Δήμαρχος δεν γνώριζε ότι θα γίνει η εν λόγω εκδήλωση αλλά μια κοπή πίττας . Απ΄την άλλη ο κ. Νικολογιάννης λέει ότι ο Δήμαρχος ήταν ενήμερος για τα πάντα . Τελικά τί ισχύει απ΄όλα αυτά ; Υπάρχει ή όχι η εν λόγω διεύθυνση που επικαλείται ο κ. Νικολογιάννης ; Γνώριζε ή δεν γνώριζε ο Δήμαρχος ; Οδού η απορία !!

………………………………………………………………

*Πάντως εκείνος που γάζωσε πολιτικά με τις θέσεις του είναι ο Σύμβουλος της Κοινότητας Καλαμπάκας και εντεταλμένος του Δημάρχου Θοδωρή Αλέκου , Σώτος Γίδας . Πέραν του ότι δήλωσε πως αν ο Δήμαρχος γνώριζε για την εκδήλωση βραβεύσεων  , θέτει την παραίτησή του στην διάθεση του Δημάρχου , ανάρτησε και το εξής ωραίο : «…εμείς που δουλεύουμε στον Δήμο χωρίες ιδέα , άμισθοι αλλά εκλεγμένοι και προωθούμε το έργο του Δημάρχου  μας , είμαστε ευάλωτοι και δεχόμαστε όλες τις κριτικές των δημοτών . Εσείς με ιδέα και μη εκλεγμένοι δηλώστε από αύριο το πρωί ότι θα δουλεύετε στον Δήμο αμισθί για να προωθήσετε το έργο μας και να δέχεστε την κριτική των δημοτών μας και όχι πίσω από την σιγουριά της καρέκλας σας που σας εμπιστεύθηκε ο δήμαρχός μας…» . Σώτο , κουφού καμπάνα κι΄ αν βαράς νεκρό κι΄ αν θυμιατίζεις … !!

***Ψίθυροι

*Τελικά δεν βγαίνει άκρη από τα διαλαμβανόμενα όσον αφορά την διαχείριση του μέγα ζητήματος των αδέσποτων από την Δημοτική αρχή . Ενώ το δημοτικό συμβούλιο είχε άλλη τοποθέτηση επ’ι των πρωτοβουλιών του αρμόδιου Αντιδημάρχου , ενώ στη σύσκεψη καταδείχθηκαν σοβαρά ερωτήματα που άφηναν αιχμές  ακόμα και για σκοπιμότητα όσον αφορά την υπενοικίαση χώρου στην ευρύτερη περιοχή Καστρακίου , ενώ ο Δήμαρχος υιοθέτησε τις αιτιάσεις του Προέδρου Καστρακίου αλλά και των μελών του τοπικού Συμβουλίου , το θέμα επανήλθε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής . Αγαπητοί μου , αφού το θέμα κρίθηκε , γιατί επιμένετε  να εκτίθεστε ;

………………………………………………………….

*Στην πολιτική η αλήθεια είναι ότι 1+1 δεν κάνουν δύο , αλλά τέσσερα και δεκατέσσερα και εικοσιτέσσερα ενίοτε . Λοιπόν , ο Πρόεδρος του Καστρακίου Γιώργος Γκόγκος βγαίνοντας από την σύσκεψη με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους και όντας πεισμένος ότι το ζήτημα με την χωροθέτηση του κέντρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων στο Καστράκι έληξε , απέστειλε ευχαριστήριο στον Δήμαρχο για την κατανόηση του αιτήματος των Καστρακινών. Ωστόσο πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις , κάποιοι φρόντισαν  να το επαναφέρουν από την πίσω πόρτα της Οικονομικής για να ειπωθούν και πάλι τα γνωστά . Το συμπέρασμα ; Πρόεδρε Καστρακίου , αν δεν γαϊδουροδέσεις , μην στέλνεις ευχαριστήρια . Εδώ κάποιοι δεν εννοούν να καταλάβουν ότι οι δράσεις και οι ενέργειές τους βρίσκονται σε δημόσια θέα !!

***Εξ΄ απορρήτων

*Για τα διαλαμβανόμενα στην δημοτική αρχή εξ΄ αφορμής του γεγονότος της εκδήλωσης βράβευσης επαγγελματιών και αν αυτήν ήταν ή όχι σε γνώση του Δημάρχου ειπώθηκαν πολλά και εύστοχα κυρίως από  πολλούς εκ των  πρωταγωνιστών της . Ένα απ΄ αυτά τα καλά και η άποψη του Δημοτικού Συμβούλου κ. Λύππα ο οποίος εκτός των άλλων δήλωσε ότι η δημοτική αρχή δίνει δικαιώματα και συμβαίνουν όσα συμβαίνουν και πως θα πρέπει να καθίσουν άπαντες να συζητήσουν τα αίτια . Αγαπητέ μου , καλή η πρότασή σου αλλά η ουσία είναι ότι κοτέτσι που δεν λαλάει κόκορας , σκορπίζει .

…………………………………………………………..

*Οι καλοί μου συνεργάτες εντός του  Δημοτικού μεγάρου με πληροφόρησαν ότι τα γραφεία που τοποθετήθηκαν  στο χώρο για τους εντεταλμένους Σώτο Βλιώρα και Σώτο Γίδα , την επαύριο της τοποθέτησής των , εξαφανίστηκαν με εντολή , λένε , άνωθεν . Τώρα τί σημαίνει άνωθεν είναι άγνωστο . Γιατί σύμφωνα με τις εσωτερικές ισορροπίες και ανταγωνισμούς των κέντρων και παράκεντρων που λειτουργούν στην δημοτική αρχή το άνωθεν δεν προσδίδει καμία σημειολογική αναφορά . Πέραν τούτου όμως εκείνο που έχει  σημασία είναι πως κάποιοι στο δημοτικό μέγαρο το οποίο μέχρι τις εκλογές αγνοούσαν και που πέφτει , τώρα αισθάνονται νοικοκύρηδες. Αγαπητοί μου , ξέρετε την λαϊκή ρήση «εδώ που είσαι ήμουνα  κι΄ εδώ που είμαι θ΄ άρθεις» ;

***Είπαν

( για  τη συμπεριφορά συνεργατών του Δημάρχου)

«…Στην προσωπική μας ζωή είπε, μπορούμε να συμπεριφερόμαστε όπως θέλουμε, όταν όμως εκπροσωπούμε τον Δήμο Μετεώρων πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί…».

Σωτήριος Παπαχρήστος

                                                                                         (Πρόεδρος Δημοτ. Συμβουλίου)

( για την εκδήλωση βράβευσης επαγγελματιών)

«…Ο Δήμαρχος μου τηλεφώνησε και μου είπε πως δεν γνώριζε τίποτα για τον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε και βραβεύτηκαν οι πιο όμορφες στολισμένες βιτρίνες …».

 Απόστολος Αθανασούλας

                                                                                                  (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου)

( για τον διαγωνισμό)

«…Αν ισχύει ότι ο Δήμαρχος γνώριζε τα πάντα για την εκδήλωση , όπως ισχυρίζεται ο κ. Νικολογιάννης , τότε η παραίτησή μου είναι στη διάθεση του Δημάρχου…».

Σωτήρης Γίδας

                                                (Σύμβ. Κοιν. Καλαμπάκας – εντεταλμένος συνεργάτης  Δημάρχου)

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Σωτήρη Βλιώρα (Εντεταλμένο Σύμβουλο Δημάρχου): Τί έγινε πάλι … εξαφάνισαν το γραφείο  από το χώρο που προορίζονταν για τον συνεργάτη του Δημάρχου ; Τί να σου πω φίλτατε , άκρη δε βγάζεις με όσα συμβαίνουν εντός της ομάδας εξουσίας !!

ΠΡΟΣ Θοδωρή Αλέκο (Δήμαρχο Δήμου Μετεώρων): Δήμαρχε , ή εσύ δεν είσαι σαφής και  οι συνεργάτες σου άλλα καταλαβαίνουν ή υπάρχουν ολιγομελείς ομαδούλες με άλλους στόχους μέσα στην ομάδα και γίνεται τόσο μπέρδεμα .

ΠΡΟΣ Σωτήρη Γίδα (Σύμβουλο Κοινότητας Καλαμπακας – Εντεταλμένο Δημάρχου): Φίλτατε , μην επαναλαμβάνεις τα περί παραίτησης γιατί  στην πολιτική ενίοτε γίνονται αποδεκτές .

ΠΡΟΣ Κώστα Παπάντο , Σπύρο Θεμέλη (Δημοτικοί  Σύμβουλοι): Άκουσα ότι για την άψογη δενδροφύτευση που κάνατε θα βραβευτείτε από την Δημοτική αρχή .

ΠΡΟΣ Λευτέρη Τσιάρα (πάλαι ποτέ  Χασιωτάρχη): Φίλε Λευτέρη , που είσαι , σε χάσαμε από το πολιτικό προσκήνιο . Γιατί τόσο άρνηση ; Άλλωστε οι συνεργάτες σου πρωταγωνιστούν !!

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (πρώην Δήμαρχο): Αγαπητέ , που είσαι , σε χάσαμε απ΄την πιάτσα . Επί τι ευκαιρία , τί λέει η ομάδα , αλήθεια ;

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .