Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα 15/03

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
15 Μαρτίου 2019, 18:26

***Στη σκιά των βράχων

_Κωστάκη , καλώς μας ήρθες . Πως τα πόρεψες εις τας Ευρώπας ; Ρώτησε απανωτά τον Αντιδήμαρχο Κώστα Ράντο ένας γνωστός του καθώς μπλατσιάσκαν στην πίσω μεριά του Δημαρχείου .

_Καλός σε βρήκα αγαπητέ μου . Καλά , καλά , πρώτα , εσείς εδώ πάλι , απάντησε ο Αντιδήμαρχος υπό τύπον ερωτήσεως .

_Εμείς εδώ ; Όπως μας άφσις , μας βρίσκις Κωστάκημ .

_Αλήθεια ;

_Αλήθεια , αμ τί ψέματα ; Γιατί εσύ μας βρίκις διαφορετικούς ;

_Μάλλον , απάντησε με νόημα ο Αντιδήμαρχος .

_Μπά…ααα ; Τί μου λες ; Δεν το είχα σκεφτεί , αλλά και δεν το βλέπω . Μπορεί να κάνω λάθος , αλλά δεν βλέπω να άλλαξε κάτι , συμπλήρωσε το συναπάντημα του Αντιδημάρχου.

_Εδώ έχουμε υποψηφιότητες δημάρχων , συμπράξεις , πως δεν έχουμε εξελίξεις , επέμενε ο Αντιδήμαρχος .

_Α…ααα , ναι , αυτούϊα , του παραείπις καλά Κωστάκημ.

_Είδες που κάτι άλλαξε ;

_Ναι άμα το πάρς έτσι , είχαμε εξελίξεις . Τί έγινε τώρα , τον βρήκατε τον Κρυμμένο θησαυρό ;

_Καλά , πλάκα με κάνεις τώρα ;

_Όχι σοβαρά μιλάου .

_Καλά , υπήρχε περίπτωση να μην βρεθεί ο θησαυρός ;

_Κι γω σι λέου πως δεν τον βρήκατε Αντιδήμαρχε , επέμενε ο συνομιλητής του Αντιδημάρχου .

_Ε, καλά λέω ότι  δεν παρακολουθάς τις εξελίξεις αγαπητέ .

_Λες να μη  τα παρακολουθάου ;

_Εμ άμα μου λες ότι δεν βρέθηκε ο θησαυρός , τί να σου πω , έμεινες πίσω .

_Αλήθεια ;

_’Ε…μμμμ ;

_Λοιπόν , τον θησαυρό δεν τον βρήκατε και πες ότι θες εσύ Αντιδήμαρχε , επέμενε ο συνομιλητής του Αντιδημάρχου .

_Δε σε καταλαβαίνω αγαπητέ !!

_Πως δεν με καταλαβαίνεις .Τί , εγγλέζικα μιλάω για  αράπικα ;

_Βρε ελληνικά , ντόπια μιλάς , αλλά εγώ σε καταλαβαίνω , πάλι ο Αντιδήμαρχος .

_Κερνάς ένα στο ποδάρι στου τσουκάτου να σου εξηγήσω γιατί δεν τον βρήκατε ;

_Μέσα , πάμε !!

Που λέτε , φίλοι μου αναγνώστες Αντιδήμαρχος και το συναπάντημά του, αλαμπρατζέτα σχεδόν, εισήλθαν στου τσουκάτου .

_Καλώς τον Αντιδήμαρχο , τί κάντζ ; Τί λέει ο αγώνας ; Ρώτησε ο τσουκάτος καθώς ετοίμαζε το τραπέζι για να καθίσουν .

_Όλα καλά , όλα καλά , φίλτατε , απάντησε ο Αντιδήμαρχος .

_Λοιπόν , σ΄ ακούω , συνέχισε απευθυνόμενος στον συνομιλητή του .

_Άκου αγαπητότατε , η Καλαμπάκα έχει ένα θησαυρό τόσο μεγάλο και τόσο φανερό κι΄ όμως δεν τον βλέπετε .

_Άλλη θεωρία τώρα αυτή ;

_Όχι , κάντζ λάθος , εγώ θεωρίες δεν ξέρω , πράξη , ναι .

_Τί εννοείς ;

_Βρε ατήρα γύρω σου και θα καταλάβεις τί θέλω να σου πω .

_Κοιτάω αλλά ….

_Ατόφιο χρυσάφι λαμποκοπάει , μας στραβώνει τα μάτια αλλά εμείς όχι μόνο δεν το βλέπουμε αλλά κάνουμε τα πάντα για να το κάνουμε κάρβουνο …

Αγαπητοί μου , τί θέλει να πει ο ποιητής ;

ΦΑΙΔΡΑ  

***Ψίθυροι

*Πάνε και οι Απόκριες . Ήταν δεν ήταν κι΄ αυτές . Έ , την Δευτέρα είχαμε κούλουμα , η φασολάδα πήγε γόνα , που λένε, και μετά ήρθε η Τρίτη και το γλυκό της  Αποκριάς ήρθε και έδεσε !! Πάντως , δεν νομίζω να έχουμε παράπονο ;  Μας ήρθε κόσμος και κοσμάκης . Τα καταλύματα  φουλ , τα καφέ το ίδιο , οι ταβέρνες το ίδιο . Έ, αν έχουμε και παράπονο θα πέσει ο Θεός να μας πλακώσει . Να πίνουμε νερό να κοιτάμε και τον ουρανό !! Γιατί αδέρφια υπάρχουν περιοχές που η Θεία πλαστουργία δεν τις προίκισε όπως εμάς που δεν βλέπουν επισκέπτη ούτε με τα κιάλια !!

…………………………………………………………….

*Θα επαναφέρει τα πάντα γύρω από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις διάβασα να εξαγγέλει ο υποψήφιος για την τοπική κοινότητα Σώτος Γίδας . Κι΄ αυτό γιατί , όπως κατάλαβα , αν κατάλαβα και καλά , η Καλαμπάκα ήταν νέκρα . Φίλτατέ μου , τί να σου πω , αν νομίζεις ότι όσοι επιλέγουν να έρθουν Καλαμπάκα περιμένουν να αντικρίσουν Ρίο , νομίζω πως δεν προσεγγίζεις σωστά τα πράγματα . Ο κόσμος που έρχεται εδώ νομίζω αναζητά ηρεμία και ησυχία . Θέλει να κάνει τις βόλτες του στα πέριξ , να θαυμάσει το τοπίο , να γευτεί την τοπική κουζίνα , να προσκυνήσει  στα ΜΕΤΕΩΡΑ και να αποχωρήσει γαληνεμένος καθώς ξέφυγε από την πίεση της καθημερινής αγωνίας  για το ξεροκόμματο !!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Φασολάδα τρομερή την Καθαρά – Δευτέρα καθ΄ άπασαν τν επικράτειαν του Δήμου ΜΕΤΕΩΡΩΝ . Φασολάδα στο καζάνι για όλα τα γούστα . Και γι΄ αυτούς που την προτιμούν πικάντικη και γι΄ αυτούς που την προτιμούν νορμάλ . Πάντως στο ΚΕΓΕ όπου στήθηκε το υπαίθριο μαγειρείο πέρασε πολύς κόσμος όπως μου είπαν . Οι περισσότεροι ντόπιοι  βέβαια !! Ήταν  και ο καλός καιρός που βοήθησε στο να βγει ο κόσμος και όλα καλά , όλα ωραία  και του χρόνου καλύτερα, που λένε φίλοι μου !! Τώρα , νηστεία και περισυλλογή για σαράντα μέρες και όποιος αντέξει !!

……………………………………………………………….

*Τον μπελά τους έπιασαν οι υποψήφιοι Πρόεδροι των πενταμελών τοπικών συμβουλίων καθώς αναμένουν τις τελευταίες αλλαγές που θα κάνει ο Χαρίτσης . Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι οι αλλαγές κατατέθηκαν  για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και κατόπιν θα έρθουν στην ολομέλεια από την οποία και θα ψηφιστούν ή θα απορριφθούν . Και βέβαια μη περιμένετε ότι θα απορριφθούν καθώς η σχετική πλειοψηφία υπάρχει . Λοιπόν , πρόεδροι ή υποψήφιοι Πρόεδροι , μελετάτε τις αλλαγές καλά γιατί για να το γυροφέρνουν έτσι οι ΣΥΡΙΖΑ(ΙΟΙ) , κάποιο λάκκο έχει η φάβα . Και στη φάβα , ξέρω , εσάς ειδικά , δε σας γελάει κανένας , όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ορέστης Μακρής !!

***Εξ΄ απορρήτων

*Πολλά λέγονται και ακούγονται στην πιάτσα αναφορικά με την διαμόρφωση του προεκλογικού πολιτικού σκηνικού . Θα μου πείτε και πότε δε λέγονταν ; Σωστό  κι΄ αυτό , δε λέω , πάντα λέγονταν , πάντα τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν . Άλλα , πριν αλέκτωρ φωνήσαι  τρεις , επαληθεύονταν και άλλα όχι . Που λέτε , το τελευταίο που ακούγεται είναι ότι υπάρχουν συμφωνίες για  συμπόρευση την δεύτερη Κυριακή αλλά και για παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων του Δήμου σε επιχειρηματικούς κύκλους . Τί να πούμε , πολλά λέγονται και πολλά ακούμε και εμείς πλην όμως όλα αυτά τελούν υπό την αίρεση της λαϊκής ετυμηγορίας . Τουτέστιν κάποιοι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο που είναι ο λαός τον οποίο  βέβαια κάποιοι επικαλούνται κατά το δοκούν !!

………………………………………………………………..

*Ερευνητές του Ινστιτούτου Φυσικής και Τεχνολογίας της Μόσχας (ΜΙΡΤ), καθώς και συνάδελφοί τους από τις ΗΠΑ και την Ελβετία, ανακοίνωσαν ότι για κλάσματα του δευτερολέπτου και με τη βοήθεια ενός αλγόριθμου αναστροφής του χρόνου επέστρεψαν την κατάσταση ενός κβαντικού υπολογιστή στο παρελθόν. Με άλλα λόγια, ανέστρεψαν το «βέλος του χρόνου» που υποτίθεται πως κινείται μόνο προς μια κατεύθυνση, το μέλλον. Οι επιστήμονες, όπως ανέφεραν, έδειξαν ότι σε ένα κβαντικό υπολογιστή της ΙΒΜ ήταν δυνατό να αναστραφεί αυθόρμητα η εξέλιξη μιας κβαντικής κατάστασης και να κινηθεί προς το παρελθόν αντί προς το μέλλον. Χαράς ευαγγέλια για τις γυναίκες . Φαντάζεσθε να καταφέρουν αντί να μεγαλώνουν να μικραίνουν ;

***Είπαν
( Για την ανάθεση υδραυλικών εργασιών παροχής Φυσικού Αερίου  )
«…Οι Υδραυλικοί που αναλαμβάνουν έργα Φυσικού Αερίου θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι» .
Νίκος Βαλομάνδρας

(Πρόεδρος Υδραυλικών Τρικάλων)

( Για την αναθεώρηση του Συντάγματος περί Ευθύνης Υπουργών)
«…Η ψήφιση του άρθρου περί ευθύνης Υπουργών αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την αποκατάσταση της εικόνας των Πολιτικών στα μάτια του πολίτη….)
Χρήστος Σιμορέλης   
( Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Τρικάλων)

( Για τον εορτασμό της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων)
«…Πρόκειται για μια από τις πιο Ιστορικές Μονές της περιοχής και πρέπει να την προστατεύουμε …» .
Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητος

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Βάια Κολώνα (Πρόεδρο Βασιλικής): Προεδρίνα , ακόμα να αποφασίσεις αν και με ποιό ψηφοδέλτιο θα κατέλθεις ; Εκτός κι΄ αν αναμένεις τις αλλαγές του Χαρίτση κι΄ εσύ !!

ΠΡΟΣ Δέσποινα Δημάδη(πρώην Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου): Δέσποινα , τί λέει η Αύρα , μπήκε σε προεκλογικούς ρυθμούς ή όχι ακόμα ;

ΠΡΟΣ Ευθύμιο Γκαντέλα (Μελετητή): Σαν απαλλάχτηκες από την άμεση εμπλοκή σου στις δημοτικές εκλογές , το έριξες στα ταξιδάκια , έ !! Και άφησες τον Σπύρο (Θεμέλη) να βγάλει τα κάστανα απ΄τη φωτιά , που λένε !!

ΠΡΟΣ Σωτήρη Γίδα (υποψήφιο για την Κοινότητα Καλαμπάκας): Καλά , εσύ γιατί δεν απαίτησες απ΄τον Αλέκο να ανακοινώσει την υποψηφιότητά σου χωρίς να την «τσουβαλιάσει» με άλλες , όπως έκαναν όπως έμαθα , άλλοι ;

ΠΡΟΣ Λευτέρη Δημάση (Υποψήφιο για την κοινότητα Διάβας): Λευτέρη…ηηη , μαύρα τα κράνα !! Τί θα κάνεις  τώρα ; Ο σύντροφό σου ο Χαρίτσης  αλλάζει πάλι τον τρόπο εκλογής των προέδρων Κοινοτήτων .

  • zapatas

    Ο κοσμος δεν ειναι ο μονος που ερχεται… υπαρχουν και οι ντοπιοι !!!

  • Μαύρη Τουλίπα

    Γρηγόρη ντιπ εκδηλώσεις στη Πρεβέντα, φασολάδα που δεν ήταν παράδοση στο χωριό, γιατί; Πέρασε και τον Πηνειό ο Ιερός χώρος

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .