Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα 14/9

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
13 Σεπτεμβρίου 2018, 13:05

***Στην σκιά των βράχων

Που λέτε φίλοι μου αγαπημένοι , όσο και να μη θέλουν κάποιοι , για τους δικούς τους λόγους , να το παραδεχθούν , η προεκλογική ατμόσφαιρα αναδύεται καθημερινά όλο και ποιο έντονα  στο τοπικό κοινωνικό μας γίγνεσθαι. Και βέβαια οι αναλύσεις , οι εκτιμήσεις και όλα τα συναφή μιας προεκλογικής περιόδου , βρίσκονται στο φόρτε τους .

Ο Ανδρέας Καλτσούδας κατέβηκε νωρίς στην Καλαμπάκα . Είχε τόσες δουλειές μα κάνει που για να τις προκάνει ξεκίνησε χαραϊ  από την Μήκανη και να , στου τσουκάτου .

_Λία , ξαέ εδώ και τώρα , πρόσταξε .

_Καλημέρα Ανδρέα , πως και τόσο πρωί ;

_Χίλιες δλιές Λία . Άστα να πάνε .

_Ούτι εκατό , ούτε πεντακόσιες , χίλις ;

_Ανάπτξη Ηλία , ανάπτυξη . Έτσι δε λέει ο φίλος σου ο Τσίπρας ;

_Ιμένα μη μ΄ ανακατέβς με τον Τσίπρα .

_Τί να μη σ΄ ανακατέψου , μαζί , αδελφάκια δεν είστι ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ  και ΣΥΡΙΖΑ;

_Δεν ξέρω τι λες , εγώ είμαν , είμι και θα μείνου ΠΑΣΟΚ !!

_Ά…ααα , έτσι τ΄ όχουμι τώρα .

_ Τι γίνιτι τώρα , ακούου ότι σκαπέτσις .

_Εγώ να σκαπιτίσου ; Από που και γιατί ;

_Ξέρου γω ; Ισί ξέρς .

_Ιγώ δεν ξέρου τίπουτα .

_Την Σιουπέρη να ρουτήσι .

_Ανδρέα , φυλάξ μαναχά έχου να σι που .

_Να φλαχτού ;

_Φλά…ααααξ , σι λέ…εεεου . Θέλου να μ΄ ακούς .

_Δεν καταλαβαίνου βε Λιάκουμ . Ότι έχς να πείς πέστου καθαρά .

_Θές καθαρά ;

_Καθαρότατα !!!

_Δε θα σι που τίπουτα  άλλου . Μόνου τούτου .

_Ποιό τούτου ;

_Έρχετι ο Αυγενάκς !!

_Φίλος μου καλός απ τα παλιά . Καλώς να έρθι κι θα τουν πιριπιιθούμι .

_Βρε , δεν ξέρω γω τί θα τουν κάντζ . Αλλά είδις τί έφκιασι στα Γιάννενα!!

_Τς΄ πίρι τα κιφάλια ουλνούς που ήθιλαν να στηρίξουν άλλουν υπουψίφιου πιριφιριάρχη .

_Κι μένα τί μη του λες τώρα αυτό . Τί δλιά έχου ιγώ στα Γιάννινα ;

_Βρε μη τα Γιάννινα δεν έχς καμία δλιά , του ξέρου , αλλά ιδώ ούλου κι τα κλουθουφέρς να τουν τινάξτι Τα πέταλα τουν Σινάνη .

_Έτσι σ΄ είπαν λες ;

_Ποιός να μη πεί ιμένα . Μάτια έχου κι βλέπου , αυτιά έχου κι΄ ακούου!!

_Ιμίς Λία είμαστι μη του λαό !!

_Κι΄ οι Γιαννιώτις έτσι έλιγαν αλλά πέρα τα κιφάλια ου Αυγενάκς .

_Μη σκιάζισι ισί . Με τον Αυγενάκη είμαστι κολλητοί !!!

_Βρε λάξ σε λέο…..οοοου !!!

ΦΑΙΔΡΑ

***Ψίθυροι

*Πάει και ο γενικός…οοος !!! Ναι , ο Γιώργος Γιαννάκος αποτελεί παρελθόν για τον Δήμο Καλαμπάκας μια και από 1ης Σεπτεμβρίου τελεί υπό καθεστώς συνταξιοδότησης , οπότε αυτοδικαίως λύεται και η σύμβαση με τον Δήμο . Βέβαια , αν θελήσει , μπορεί να συνεχίσει ως γενικός , μια κι ο Δήμαρχος του έχει κάνει σχετική πρόταση , αλλά εκείνος το σκέπτεται . Πάντως για το τί  θα πράξει , όπως είπε ο ίδιος , θα το αποφασίσει προσεχώς και αφού βάλει σε τάξη κάποια πράγματα που αφορούν τα οικογενειακά του θέματα . Αγαπητέ , μήπως να ασχοληθείς με την πολιτική ενεργά ποια ; Γιατί άλλο Γενικός και άλλο Δημοτικός Σύμβουλος . Εκτός κι΄ αν έχεις άλλα σχέδια εν Θεσσαλονίκης ποια , οπότε αλλάζει το πράμα. Κατά τ΄ άλλα , Βίον συνταξιούχο μακρύ εύχομαι !!

………………………………………………………

*Ομοτράπεζοι εθεάθησαν σε κοινωνική εκδήλωση (ήταν προσκεκλημένοι σε γαμήλιο γλέντι) ο Δήμαρχος και ο Ανδρέας Καλτσούδας . Τώρα , αν και πόσο  μπόρεσαν να τα πουν , δεν παίρνω και όρκο αλλά , όπως με πληροφόρησαν , εθεάθησαν να κάνουν ομού βόλτα και να συνομιλούν χαμηλοφώνως .  Ανδρέα , αν μου πεις ότι  αυτή η συνεύρεση ήταν ολωσδιόλου τυχαία , λυπάμαι αλλά δεν θα το πιστέψω . Τί να πιστέψω , ότι πήγατε σε γαμήλιο γλέντι και έτυχε να είναι οι μοναδικές καρέκλες άδειες και αναγκαστικά κάθισες; Έδώ  , έπεσε στρατηγική πολιτικού χωροτάκτη . Κι μετά σου λέει ο άλλος ότι η χωροταξία δεν παίζει ρόλο στην πολιτική !!!

* ***Σοβαρά και εύθυμα

*Υψηλόβαθμο στέλεχος του περιβάλλοντος Μητσοτάκη μαθαίνω ότι φιλοξένησε ο Λευτέρης Αβραμόπουλος . Ονόματα , τηλέφωνα και διευθύνσεις, δεν έμαθα , αλλά έμαθα πολλά άλλα και ενδιαφέροντα τα οποία , προς το παρόν τουλάχιστον , δεν μπορώ να αποκαλύψω . Πάντως ο άνθρωπος για τουρισμό , όπως εκτιμάω , δεν ήρθε. Τί , δίπλα στον Πρόεδρο και δεν είχε σκοπό ; Αμ΄ τα λένε αυτά Λευτέρη ….ηηηη !!! Κι΄ αν δεν θες να τα πείς , μπορεί να σφυρίξεις κάπως αδιάφορα  και άστα όλα τ΄ άλλα να πάνε μόνα τους . Εκτός αγαπητέ κι΄ αν δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί η άφιξη . Κατά τ΄ άλλα όλα  καλά και  όλα ωραία !!!

…………………………………………………..

*Την πρώτη μεγάλη μάζωξη των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του Θοδωρή Αλέκου πληροφορούμαι ότι έλαβε χώρα σε γνωστό ξενοδοχείο της Πόλης . Το τί ειπώθηκε δεν είναι δύσκολο να το καταλάβουμε . Τί συζητάνε οι υποψήφιοι σε τέτοιες μαζώξεις ; Περί αγώνα για το κυνήγι του ψήφου . Και αυτό είναι απόλυτα θεμιτό και κάνουν άριστα μια και έχουν αποφασίσει να μπουν στην μάχη . Δε θέλω να κάνω ότι τα ξέρω όλα , αλλά αν οι πληροφορίες μου είναι καλές κάποιες απουσίες καταγράφτηκαν και κάποιοι προβληματισμοί ετέθησαν στο τραπέζι της κουβέντας . Θα μου πείτε και που δεν υπάρχουν προβληματισμοί . Σωστό κι΄ αυτό !!!

*Εξ΄  απορρήτων

*Ανοιχτός στην συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝ.ΑΛ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές άφησε να εννοηθεί ο Πρωθυπουργός απ΄τη Θεσσαλονίκη , ότι θα επιδιώξει . Τούτο μεθερμηνευόμενο στα δικά μας ότι ο Θοδωρής Αλέκος ίσως έχει την στήριξη και των δύο κομμάτων . Αν δε σ΄ αυτό προστεθεί και το στοιχείο της σιωπής από την ΔΟΜ Σακελλαρίου , τότε ίσως αυτή η εξέλιξη μπορεί να τύχη της πιθανότητας να ευοδωθεί . Βέβαια οι τοπικές εκλογές έχουν την δική τους ιδιαιτερότητα , αλλά ακόμα τα κόμματα παίζουν ή θέλουν να νομίζουν ότι παίζουν κάποιο ρόλο!! Τώρα ,εξαρτάται και από τις κινήσεις που κάνει ο κάθε υποψήφιος Δήμαρχος για να σχηματίσει  ευρείες συμμαχίες , αλλά εμείς  εδώ λέμε τί είπε ο Τσίπρας .

………………………………………….

*Δεν  καταλαβαίνω τί εκνευρισμός είναι αυτός που διακρίνει τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και τοπικά αλλά και γενικότερα . Δηλώσεις αλληλοσυγκρουόμενες , πληθώρα ενδιαφέροντος για δημαρχιακούς θώκους , συσκέψεις και παρα-συσκέψεις . Και σα να μην έφτανα αυτά ήρθε και μια  περίεργη καθοδήγηση που λέει ότι το Κόμμα δε θα δώσει ούτε στήριξη , ούτε χρίσματα !!! Έ , και ο καθένας τώρα το πήρε αυτό και το έκανε φλάμπουρα για να κάνει την επανάστασή του . Και σα να μην έφτανε αυτό βγήκε και ο Πατούλης και λέει κάτι απίθανα που αναρωτιέσαι και  λες , τώρα τί γίνεται  εδώ ;  Λοιπόν , να μου το  θυμάστε . Η Ν. Δ έχει τέσσερεις Δημάρχους στο νομό και απ΄ότι φαίνεται δε θέλει να  ξαναβγάλει κανέναν !! Αλλά είπαμε , ας όψεται η απλή αναλογική του  Σκουρλέτη. Βρε λέτε ο Τσίπρας να ήξερε και έφερε τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» ;

***Είπαν

( για την καταγγελία Μαλακασιώτη )

« Ο κος Μαλακασιώτης κάνει την καταγγελία για λόγους προβολής και αντιπολίτευσης…».

Κώστας Ράντος

(Αντιδήμαρχος Δήμου Μετεώρων)

 

( για  την Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων )

«Με αξίωσε ο Θεός να διακονώ στην καλύτερη Μητρόπολη της Ελλάδας……»

 ( Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος )

 

( για την αποχώρησή του από την θέση του Γραμματέα Δήμου Μετεώρων )

« Συνταξιοδοτήθηκα και λύθηκε η σύμβαση με τον Δήμο. Μπορώ Νομικά να επιστρέψω και πάλι,  αλλά θα το σκεφτώ πρώτα…»

Γιώργος Γιαννάκος

( Πρώην Γενικός Γραμματέας Δήμου Μετεώρων )

 

*Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Γιώργο Γιαννάκο (Πρώην Γενικό Γραμματέα Δήμου): Αγαπητέ , τί να σου ευχηθούμε τώρα . Καλοφαγωμένη τη σύνταξη , ή καλόν προεκλογικό αγώνα;

ΠΡΟΣ Αναστάσιο Καταραχιά (πρόεδρο Παναγιάς): Πρόεδρε, περάσατε καλά , έμαθα στην πανήγυρη . Είχαμε καμία είδηση καλή επί των προεκλογικών κινήσεων  στην περιοχή ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Λύπα (Δημοτικό Σύμβουλο): Αν νομίζεις ότι ο Σακελλαρίου δεν έχει πάρει απόφαση τί θα κάνει , μάλλον κάνεις λάθος . Ο Σακελλαρίου καί έχει αποφασίσει καί στρατηγική έχει !!

ΠΡΟΣ Δημήτρη Κότη (Δημοτικό Σύμβουλο): Πρόεδρε , τί λες εσύ που είσαι έμπειρος στην πολιτική , πήρε απόφαση ο Σακελλαρίου και ποια ;

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Δημοτικό Σύμβουλο) : Ανδρέα , τί έγινε , βρήκες αρχηγό ;

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .