Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα (14/02/2020)

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
14 Φεβρουαρίου 2020, 08:52

***Στη σκιά των βράχων

Πολύ καλημέρα σας φίλοι μου καλοί και αγαπητοί μου αναγνώστες . Πως πάνε τα κέφια ; Καλά έ ; Έ, σε γενικές γραμμές  καλά είμαστε !! Θα μου πείτε το καλά είναι σχετικό . Να σας πω , αν το στάνταρς του καλά είναι να είσαι Μποδοσάκης , ναι , συμφωνώ , δεν είμαστε καλά , αν όμως κινούμαστε στα απλά και χαμηλά , είμαστε εξαιρετικά καλά . Οπότε , λέμε και ένα δόξα τον Κύριο που είδαμε και σήμερα τον ήλιο , γιατί πολλοί συνάνθρωποί μας δεν τον είδαν και πάμε παρακατούλια…ααα !!

Αλλά ας σχολιάσουμε τα τοπικά μας δρώμενα έτσι όπως προκύπτουν στην πιάτσα απ΄τους θαμώνες των παρεών στα καφέ και στα τσιπουράδικα .

_Λιάκου , τί φκιάντζ ; Του λέει η πιρδικούλας ή κουτσουκιφάλιασι ;

_Απάν , αρά , απάν !!

_Μπράβου Λιάκουμ , μπράβου , έτσι σι θέλου , πάντα απάν , συμπλήρωσε ο φίλος του μπάρμπα Λιάκου , ο Κίτσιος .

_Τώρα , για να λέου κι τι μαύρη αλήθεια μη κουτσουξιφάλιασι του πιδί . Μη του πιδί , όσα πάν κι΄ όσα έρθν , αλλά , έχου τη στινουχώρια ..

_Τί σι στιναχουράει , για πέσμ .

_Να , τριάντα χρόνια παλικάρι δυο μέτρα μπόϊ , μη πτυχία , να…αααα , μη του συμπάθιου , μη ξένις γλώσις κι δλιά γιοκ.

_Γιό…οοοκ ;

_Γιόκ , γιόκ , άστου να πάει , τί θα γίνι δε ξέρου , θα μη φύγι κανά ιξουτιρικό  κι μιτά άντι να τουν φέρς πίσου δώθι μιτά .

_Κά…ααατσι , κά…ααατσι , που έβγαλις κι του συμπέρασμα κιόλας χριστιανέμ , κάτσι θα δούμι , τον έκοψε ο Κιτσιάρας .

_Τί να δγιούμι , η καλή μέρα απ΄του προυϊ δείχνι .

_Δε μη λές , τί σπούδαξι ;

_Κι τί δε σπούδαξι να λες , για δικιόρους σπούδαξι , για πουλιτικός σπούδαξι , τα πάντα σπούδαξι σι λέου .

_Έ, κι τί σκουτίζισι μιτά , μη τέτχις σπουδές κι δε θα βρεί δλιά ;

_Πούτιν η αρμάδα ;

_Ά….αααα , πέσι πίτα να σι φάου ; Γίνιτι πουτέ αυτό ;

_Κι τί να κάνει ;

_Μ…μμμμμ , έχου προυτάσεις πουλές να τουν κάνου τουν γιός αλλά άστις αυτές για καβάντζα , άλλου θα σι που .

_Για να ακούσου του άλλου .

_Λοιπόν , θα σκουθείς τη διφτέρα του προυϊ κι θα πάς στου Δημαρχείου .

_Τί μπλάρια έχασα κι να πάνου να τα βρού στου Δημαρχείου ;

_Βρε πάψι κι΄ άκου τί σι λέου , επέμενε ο Κιτσιάρας .

_Ακούου , ακούου , είμι όλους αφτιά .

_Θα πας απάν …

_Πες ότι πήγα , παρακάτ .

_Μην είσι διακόπτς , δε θέλου να είσι διακόπτς …

_Πήγις απάν …

_Ναι , πήγα …

_Χτυπάς την πόρτα του Δημάρχου .

_Του  Δη…ηη μά…αααρχου;

_Ναι , ναι , του Δημάρχου .

_Κι τί να τ΄που τουν άνθρουπου ;

_Μη βιάζισι είπα !!! Θα τ΄ πείς ;_Δήμαρχι , μια που ισί καλό πιδί του λαού , γι΄ αυτό κι σι ψήφσα , θέλου να μη κάντζ μια χάρι .

_Πές ότι του τόπα , μιτά ;

_Μιτά ; Μιτά θα τ΄ πείς , ικί που έχς ουχτό  συνηργάτις κι ένας ακόμα ιννιά , αντι δέκα , δεν έχασι η Βινιτιά βιλόνι για να χάσι κι ου δήμους .

_Λες  βρε Κιτσιάρα να πάνου ;

_Απουράου πως δεν σκώθκις να πάς τάρα ϊά .

_Ξ΄ρου κι γώ βρε αδιρφέ , κουλίουμι , δεν ξέρου απ΄ αυτά . Τέτχις πόρτις δεν  βάρσα πουτέ , να βαράσου τώρα πίσου , πίσου;

_Α…αααα , αγαπητέ , ιγώ σ΄ έδουσα ιδέα , μιγάλου πιδί ίσι , ισί απουφασίζι .

_Τί να σι που , του σκέφτουμι …

_Κοίτα , μια ψυχή που είνι να βγεί , να βγεί να πάει στουν κόρακα , ιδώ ουλόκληρου πιδί είνι αυτό , δεν είνι παίξι γέλασι !!

_Θα πάνου , θα πάνου , ου Θιός κι η ψυχίτ  , τί να κάνου , όπου ίπις τι ουχτό τί ινιά συνιργάτις . Κι μιτά έχει μια αγκαλιά πτυχία …

_Τί να τα κάντζ κι τα πτυχία … έχι , δε λέου έχι , αλλά δλιές που είνι …

               ΦΑΙΔΡΑ

***Ψίθυροι

*Δεν ξέρω πως το ακούσατε εσείς αλλά το να ξοδέψει ο Δήμος ΜΕΤΕΩΡΩΝ 92 χΙλ. Ευρώ για τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και άλλα 25 χιλ. ευρώ για την κατασκευή των σπιτακίων που τοποθετήθηκαν στην πλατεία  «Δημουλά» , φρονώ ότι είναι πολλά . Αλλά πέραν αυτού εκείνο που πράγματι είναι πρωτόγνωρο είναι ότι αυτό το ποσό καταγράφεται ως ληξιπρόθεσμο ποσό του Δήμου και , όπως  είπε ο Δήμαρχος , θα πληρωθεί από τα χρήματα που θα δοθούν από την Κεντρική Κυβέρνηση . Δεν ξέρω τί μαγκιές είναι αυτές αλλά να γίνονται αναθέσεις τέτοιων ποσών έξω και πέρα από διαδικασίες και να θεωρούνται ως ληξιπρόθεσμα , είναι ζήτημα φρονώ . Ωστόσο νυκοκύρλουϊάστι  !!

…………………………………………………………..

*Μπορεί να μην πήγε στο χορό των κυνηγών ο Δήμαρχος , αλλά , απ΄ότι είδα στα φωτορεπορτάζ πήγε στο χορό του ΚΑΠΗ . Και όχι μόνο πήγε αλλά έκανε και τις χορευτικές γυροβολιές του στην πίστα υπό τους ήχους δημώδους ορχήστρας . Κάποιοι μου μετέφεραν ότι χόρεψε το γνωστό λαϊκόν άσμα «το σακάκι μου το διπλοσταυροκουμπωτό» και άλλοι ότι χόρεψε «ν΄ άταν τα νιάτα δυο φορές…» !! Ά…ααα , μπορεί να  πούμε διάφορα για τα έργα και τις ημέρες του Δημάρχου ως Δημάρχου , αλλά στο χορό δεν το φτάνει κανένας. Ακούσατε φίλτατοι κυνηγοί ; Και πήγε και χόρεψε . Και ο νοών νοείτω  !!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Όπως θα είδατε και μάθατε οι «πράσινοι» , έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίττας τους στην οποία παραβρέθηκε και μίλησε ο Ευρωβουλευτής και ανερχόμενο πολιτικό αστέρι Ανδρουλάκης . Όχι , μην τον συγχέετε με τον Μίμη Ανδρουλάκη , εκείνος  αφού πέρασε από την πολιτική αναχώρησε και ασχολείται με την συγγραφή . Πρόκειται για συνωνυμία , ο «πράσινος» Ανδρουλάκης είναι άλλος και ο οποίος , έβαλε πλώρη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ . Λοιπόν , στην εκδήλωση αυτή είδα να κάθονται ομοτράπεζοι Σακελλαρίου , Δήμαρχος και Σώτος Παπαχρήστος . Τώρα εγώ τί νομίζετε ότι ρωτάω ; Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ανάλογη πολιτική εκδήλωση , θα πάει ο Δήμαρχος ; Νομίζω ναι , μια  και νομιμοποιείται δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την υποψηφιότητά του προεκλογικά .

………………………………………………………………….

*Απ΄ ότι πληροφορούμαι σχετικά  η διαχείριση των αδέσποτων εξακολουθεί να ταλανίζει την Δ.ΟΜ του Δημάρχου και σε πολλές περιπτώσεις δοκιμάζει και την συνοχή της . Θα μου πείτε , που το βλέπω . Αγαπητοί μου , πολλά πράγματα όσον αφορά την λειτουργία της Δημοτικής αρχής φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού άλλα πάλι παραμένουν πίσω απ΄τις κλειστές πόρτες αλλά στην Ελλάδα είμαστε όπου ένα από τα εθνικά μας σπορ είναι και οι διαρροές για να μην πω το κουτσομπολιό . Θα μου πείτε ότι αυτό το σπορ , είναι σύμφυτο με την πολιτική . Ναι , δε λέω είναι , αλλά όμως απ΄ αυτό μαθαίνουμε του τί συμβαίνει στα ενδότερα της εξουσίας . Έ, στην Δ.ΟΜ. του Δημάρχου , υπάρχει αρκετή πολιτική φαγούρα !!

***Εξ΄ απορρήτων

*Κι΄ όμως , όσο απίστευτο κι΄ αν ακούγεται , εν τούτοις συζητιέται και μάλιστα σοβαρά . Ποιο ; Ότι ο νέος συνεργάτης του Δημάρχου εξ΄ Αθηνών ορμώμενος , ο οποίος έχει την ευθύνη της αναζήτησης  χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων προέκυψε ως ενδιαφέρον Μητσοτάκη . Τώρα , εσείς , το πιστεύετε αυτό ; Εγώ , να σας πω την μαύρη αλήθεια , δεν το πιστεύω γιατί μάλλον αποτελεί προϊόν οργιώδους φαντασίας . Θα μου πείτε στην πολιτική γίνονται πράγματα που δε λέγονται και λέγονται πράγματα που δεν γίνονται !! Σωστή η επισήμανση αλλά να ενδιαφέρθηκε ο Μητσοτάκης να στείλει συνεργάτη στον Δήμαρχο , τί να πω …. Αλλά…αα , στην Ελλάδα είμαστε !!

…………………………………………………………..

_Νέο  κρούσμα με επίθεση αδέσποτων σκυλιών σε ζώα κτηνοτρόφου !! Το ενδιαφέρον όμως ποιο είναι λέτε ; Ότι ο άνθρωπος πήγε στο Δημαρχείο για να διαμαρτυρηθεί και πράγματι εισέπραξε την υπόσχεση ότι θα αποζημιωθεί . Τώρα , πως και από που θα αποζημιωθεί , η αλήθεια είναι πως δεν πολυκατάλαβα . Θα αποζημιώσει ο Δήμος ; Θα αιτηθεί ο Δήμος την αποζημίωση του παθόντα από κρατικό ασφαλιστικό φορέα; Δεν ξέρω , τί να σας πω . Όμως το ενδιαφέρον είναι η προθυμία με την οποία ο Δήμος ανέλαβε την ευθύνη . Φίλτατοι , που ξέρετε ότι τα σκυλιά είναι αδέσποτα ;

***Είπαν

( για την πληθώρα συνεργατών του Δημάρχου)

«…Είμαι αντίθετος στην πληθώρα συνεργατών του Δημάρχου .Εγώ είχα μόνο έναν συνεργάτη και μάλιστα δικηγόρο , αλλά ο καθένας πράττει όπως νομίζει καλύτερα. Στο τέλος όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα…».

   Δημήτριος Σακελλαρίου

                                                                                                          (πρώην Δήμαρχος)

 

( για τις προσλήψεις στον Δήμο)

«…οι προσλήψεις στον Δήμο τελείωσαν καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια…» .

Θεόδωρος Αλέκος

                                                                                                    (Δήμαρχος Δήμου Μετεώρων)

 

( για  τα προγράμματα ΚΕΘΕΑ)

«…Με τον Υπουργό μιλήσαμε για τον ρόλο  του Προγράμματος ΚΕΘΕΑ MOSAIC, το οποίο, απευθυνόμενο σε προσφυγικούς και μεταναστευτικούς πληθυσμούς, πραγματώνει τις θεμελιώδεις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ολιστικής φροντίδας…» .

  Χρήστος Λιάπης

                                                                                                                   (Πρόεδρος ΚΕΘΕΑ)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Σώτο Βλιώρα (Εντεταλμένο σύμβουλο Δημάρχου): Σώτο , τί έγινε , πάλι άστεγος είσαι; Αγαπητέ μου , δεν μοιράζεσαι εκ΄ περιτροπής το γραφείο του Δημάρχου ;

ΠΡΟΣ Σώτο Παπαχρήστο (Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου):Αγαπητέ , τί λέει η ομάς ; Πολύ σκυλοκουβέντα βρε αδερφέ . Και ο λαός λέει ότι «όποιος δε θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει».

ΠΡΟΣ Ηλία Σιούτα (ιδιοκτήτη ταβέρνας «ΤΑ ΧΑΣΙΑ»): Το τραγούδι που λέει , «με προδώσανε οι φίλοι μου , μα να είναι καλά» , το ξέρεις θαρρώ. Έ, αυτό μου φαίνεται έπαθες .

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Δημοτικό Σύμβουλο): Ανδρέα , εσύ βλέπεις μακριά ;

ΠΡΟΣ Γιάννη Κραθανάση(Πρόεδρο Ομάδας Χασιωτών): Αγαπητέ , τί λένε οι συναντήσεις με τις αρχές και εξουσίες ;

ΠΡΟΣ Ελευθέριο Δημάση (Αντιπρόεδρο Τ.Σ Διάβας): Αγαπητέ , σε χάσαμε απ΄την πολιτική πιάτσα , τόσο πια απασχολημένος με τα Διαβίτικα προβλήματα ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .