Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα 12/07

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
12 Ιουλίου 2019, 13:03

***Στην σκιά των βράχων

Καλημέρα , καλημέρα !! Να μας ζήσει η καινούργια κυβέρνηση!! Φίλτατοί μου , αυτό ήταν . Βγάλαμε Κοινοτάρχες , βγάλαμε τοπικούς Συμβούλους , βγάλαμε Δημοτικούς Συμβούλους , βγάλαμε  περιφερειακούς , βγάλαμε Δημάρχους , βγάλαμε Περιφερειάρχη , τώρα βγάλαμε και Βουλευτές και Πρωθυπουργό και πάμε σφαίρα . Δεν μας σταματάει κανένας . Αμ πως , έτσι είναι τα πράγματα ; Και τώρα αφού βγάλαμε τοπικούς και εθνικούς κυβερνήτες βάλτετο στραβά γιατί ξεκινάει η ανάπτυξη !! Αλλά ας καταφύγουμε πάλι στον λαό , στον θυμόσοφο λαό μας ,που βάζει , πιστεύω ,τα πράγματα στη θέση τους .

_Μαρίτσα , μαρίτσα . Ώ Μαρίτσα , που είσι μαρί σουκακιάρου ; Φώναζε την γειτόνισσά της η κυρά Αρχόντω .

_Τί σκούζι η Μαρίτσα , απάντησε η άλλη , η εκ δεξιών του σπιτιού της κυρά – Αρχόντως , κυρά – Σταμούλω , γειτόνισσα.

_Που πήγι παναθιμάτιν , δεν θα πιούμι καφέ σήμιρις ;

_Πήγι να αναλάβι του Υπουργείου !!

_Του Υπουργείου ; Ποιο Υπουργείου;

_Δημόσιας Τάξης , ξέρου κι γω …

_Τί θα πείς ισί τώρα , χαμένι απ΄τσ΄ ικλουγές ίσι , καλό λόγου θα πείς ;

_Καμένι είμι ;

_Αμ τί δεν ίσι ; Δεν ίσαν μην τουν Τσίπρα ;

_Έ !!

_Tί έ ; Ακόμα στου ε, είσι ;

_Κι που θες να είμι , να αμπδίσου όλα τα γράμματα κι να πάνου στουν πάτου , στου  ουμέγα ;

_Πως τα είδις , βγήκι ου λιβέντζ μας !!

_Ποιός λιβέντζ μαρί λες ;

_Ένας είνι ου λιβέντζ , ου Κυριάκους .

_Ού…οοοου μανούλαμ τί ακούω σήμιρις !!!

_Γιατί δεν είνι λιβέντζ ;

_Άμα ήταν έτσι οι λιβέντις !!

_Γιατί ου Τσίπρας ήταν καλίτιρους ;

_Πουδάρια μπρουστά !!

_Πουδάρια ;

_Αμ τί , αμφιβάλτς ;

_Μαρί ου Αλέξι είνι γραμμένους !!

_Γραμμένους είνι ;

_Γραμμένους , γραμμένους !!

_Άμα ήταν έτσι οι γραμμένι !!

_Αμ τί , σαν τουν θκώς τουν ξινό είνι ου Αλέξι ;

_Ξινός ου Κυρικάκους ;

_Ξινός για ξινός έχι σημασία.

_Τί να σι που μαρί , δεν ξέρς τί σι γίνιτι μη φαίνιτι .

_Ιγώ δεν ξέρου τί μη γίνιτι ;

_Όχι , δεν ξέρς ντυπ .

_Καλά , τουν έβγαλάτι , δε λέου , αλλά να δούμι τί θα φκιάσι τώρα .

_ Να μη φκιάσι τίπουτας ντυπ , αρκί που είνι απάν ου Κυριάκους .

_Τί να σι που , τί να σι που , αλοίμουνόμ μας…

_Γιατί ου θκως ου Αλέξι τί έφκιασι ;

_Πουλλά , αλλά τίπουτα να μην έφκιανι αρκεί που ήταν απάν . Αλλά θα τουν ζητήσουν κι δε θα του βρίσκουν , να μη θυμπθείς !!

_Τουν Τσίπρα ; Θα τουν ζητήσουν να ματαέρθι πίσου ;

_Ναι….ιιιιι !!

_Καλά , θες κι τα λές αυτά , ή τα λες για ν μη ταραχέψι ;

_Καλά…αααα !!!

    ΦΑΙΔΡΑ

***ΨΙΘΥΡΟΙ

*Αρέσει , δεν αρέσει , ικανοποιεί δεν ικανοποιεί , αυτό είναι . Υφυπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στον πρώτο σε σταυρούς Κώστα Σκρέκα και μάλιστα στα θέματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής . Λοιπόν , από ολότελα καλή και η Παναγιώταινα , λέει ο κόσμος . Μα καλά , σε κυβερνητικό σχήμα 51 ατόμων δεν χωρούσε Υπουργείο ; Κι΄ όμως , όπως απεδείχθη , μάλλον δεν χωρούσε . Τώρα , να κοιτάξουμε μ΄ αυτό που μας έλαχε να δούμε πως θα το αξιοποιήσουμε προς όφελος του τόπου μας . Και που , ξέρετε , στον επόμενο ανασχηματισμό μετά από κάνα χρόνο που θα έχουν μεστώσει πολιτικά τα πράγματα , μπορεί να έχουμε και Υπουργείο . Η πολιτική έχει γυρίσματα , αρκεί να είσαι σε θέση να βρίσκεσαι στο σωστό τάιμινγκ !!

………………………………………………..

*Μια Καλαμπακιώτισσα Βουλευτής απήλθε και μια άλλη ήρθε στα Βουλευτικά έδρανα . Η Παναγιώτα Δριτσέλη δεν εξελέγη μια και ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε έναν Βουλευτή και αυτός είναι ο Σάκης Παπαδόπουλος αλλά στην θέση της ήρθε  η Κατερίνα Παπακώστα . Θα μου πείτε και τί μας νοιάζει εμάς . Ά…ααα, αγαπητοί μου , διαφωνώ κάθετα και οριζόντια μ΄ αυτήν την άποψη . Αν δεν έχεις ισχυρή εκπροσώπηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων , δεν έχεις φωνή παρέμβασης . Και αν δεν έχεις φωνή , δεν ακούγεσαι . Κι΄ αν δεν ακούγεσαι δεν μπορείς να προωθήσεις πράγματα για τον τόπο . Οπότε , μας νοιάζει και μας παρα-νοιάζει που μια εκ των Βουλευτών είναι Καλαμπακιώτισσα !!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Τί να πρωτοπείς για τα ευτράπελα που συνέβησαν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής. Κατ΄ αρχήν ο Ρουβίκωνας κατάφερε μέσα στο κέντρο της Αθήνας να αρπάξει  την κάλπη με τους φακέλους και να γίνουν μπουχός . Σε άλλο εκλογικό τμήμα βρήκαν και σκότωσαν ένα φίδι το οποίο μάλλον πήγε να δεί τί γίνεται και την πάτησε . Θέλετε κι΄ άλλα; Όχι , για άλλα δεν πείρε το αυτί μου !! Κατά τ΄ άλλα όλα ωραία και όλα καλά !! Ο κόσμος πήγε και ψήφισε κανονικά με μεγάλη όμως αποχή ,η αλήθεια είναι, και έστειλε τα χαιρετίσματα στην εξουσία !! Άντε , καλά να είμαστε μετά από τέσσερα χρόνια να ξαναψηφίσουμε πάλι . Ή λέτε νωρίτερα !!

……………………………………………………….

*Άκουγα το πρωί της Κυριακής κάποιους ετεροδημότες να συζητούν ότι αν και Καλαμπακιώτες , δεν βρήκαν κανέναν Καλαμπακιώτη θέτοντας το ερώτημα : «που είναι οι Καλαμπακιώτες ; « !!Φίλτατοί μου , κατ΄ αρχήν μια επίσκεψη στην σιωπηλή πολιτεία , το κοιμητήριο , θα σας πείσει που είναι ένα μέρος των παλιών Καλαμπακιωτών . Ύστερα, αν μελετήσετε τους εκλογικούς καταλόγους , θα δείτε ότι διασκορπίστηκαν στους τέσσερεις ορίζοντες του κόσμου . Τέλος ήρθαν τόσοι πολλοί στην πόλη από την γύρω περιοχή που οι παλιοί Καλαμπακιώτες είναι μειοψηφία . Άρα , που να τους βρείτε του Καλαμπακιώτες που ψάχνετε ;  Η Καλαμπάκα είναι ποια μια  αντιπροσωπευτική περίπτωση ενός μικρού οικισμού που έγινε αστικό κέντρο στα πρότυπα της Αθήνας, με όλα τα αρνητικά φυσικά  !!

*** Εξ΄ απορρήτων

*Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά των Βουλευτικών εκλογών και των κυβερνήσεων που άλλαξαν , έμεινα  πίσω τα τοπικά πολιτικο-κοινωνικά δρώμενα . Αγαπητοί μου , όλα στην ώρα τους , μην βιάζεστε , μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνουν οι νέες Δημοτικές αρχές , έχουμε καιρό να τα σχολιάσουμε . Πάντως εκείνο που οφείλω να σας πω είναι ότι έχουμε πολλές και ενδιαφέρουσες διεργασίες για τον σχηματισμό της τοπικής κυβέρνησης . Δε θα σας  πω πολλά . Το μόνο που θα σας αποκαλύψω σήμερα , είναι ότι οι διεργασίες είναι τόσο έντονες ως προς τον συγκρότηση του σχήματος που μπορεί να προκύψουν εξελίξεις και πριν την ορκωμοσία !! Αυτά είναι τα αποτελέσματα της απλής αναλογικής που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ !!

…………………………………………………………..

*Έμαθα ότι η κυβερνητική εναλλαγή επιβάλλει στην νέα Δημοτική αρχή να επαναπροσδιορίσει την στάση της ως προς την δυνατότητα παρέμβασης στα κέντρα λήψης αποφάσεων  δεδομένης της διαφορετικής ιδεολογικής και πολιτικής ταυτότητας  Δημοτικής Αρχής και Κυβέρνησης . Η Δημοτική μας αρχή είναι ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝ.ΑΛ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις η δε κυβέρνηση Νέα Δημοκρατία . Α….ααα , αυτά έπρεπε να τα σκεφτούν πριν λάβουν τα χρίσματα και τις στηρίξεις των κομμάτων . Τώρα , είναι κάπως αργά . Θα μου πείτε πώς ο Σινάνης, αν και Νέα Δημοκρατία , είχε περισσότερη πρόσβαση στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ . Λοιπόν , ρωτήστε τον Σινάνη να σας πει το μυστικό . Γιατί υπάρχει κάποιο μυστικό . Ρωτήστε να σας το πει !!!

***Είπαν
( Για τις καλύψεις θέσεων Αντιδημάρχων και Συνεργατών  )
«…Έχω αποφασίσει σε γενικές γραμμές , τους συνεργάτες μου άμα της  ανάληψης  των καθηκόντων μου …».
Θεόδωρος Αλέκος  ( Νεοεκλεγής  Δήμαρχος Μετεώρων)

( Για τις Εθνικές Εκλογές)
«…Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεγαλύτερο από αυτό που διαφαίνονταν ότι θα έπαιρνε στις τελευταίες εκλογές….)
Αντώνιος Πινιάρας ( Πρώην Δήμαρχος Καλαμπάκας )

( Μακάρι να μειωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δημοτών προς τον Δήμο και την ΔΕΥΑΚ , αλλά το βλέπω πολύ δύσκολο  …» .
Δημήτρης Σακελλαρίου ( Πρώην Δήμαρχος Καλαμπάκας )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Γιώργο Γεωργίου(Ιστορικό στέλεχος Ν.Δ): Φίλε , το φανταζόσουνα κυβέρνηση Ν.Δ με Υπουργό Χρυσοχοϊδη ; «Ανατροπές , καταστροφές»  , που λέει και το λαϊκόν άσμα !!

ΠΡΟΣ Σώτο Βλιώρα (Άτυπος Σύμβουλος θ. Αλέκου): Αγαπητέ , διαπιστώνω ότι βρίσκεσαι πολύ κοντά στον νέο Δήμαρχο . Αυτό θα λάβει και θεσμική έκφραση ;

ΠΡΟΣ Σώτο Παπαχρήστο (Δημοτικό Σύμβουλο): Άντε , σιδεροκέφαλος μια και πληροφορούμαι ότι θα είσαι ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου!! Πάντως το νέο πολιτικό μωσαϊκό , θέλει έναν έμπειρο και ήρεμο άνθρωπο  ως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΠΡΟΣ Χρήστο Μαλακασιώτη (Πρώην Δήμαρχο- Δημοτικό Σύμβουλο): Να υποθέσουμε πως αν λυθούν τα διαδικαστικά , θα αναλάβεις την περιφέρεια του Δήμου ως Αντιδήμαρχος ;

ΠΡΟΣ Χρήστο Παπαγεωργίου(Αντιδήμαρχο οικονομικών): Αγαπητέ μου , ο δήμος δεν έχει εισπραξιμότητα , λέει ο νέος Δήμαρχος. Τί λέτε εσείς ;

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη(Πρόεδρο Καστρακίου): Αγαπητέ, τί λέει η μετεκλογική κατάσταση στο Καστράκι;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .