Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα 11/10/2019

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
11 Οκτωβρίου 2019, 18:19

***Στη σκιά των βράχων

_Καλημέρα φίλοι μου !! Τι λέω κι΄ ας πέσει χάμω από ορισμένους , που λέει ο λόγος !! Τί να κάνουμε, «σ’  όποιον  αρέσουμε για τους άλλους δε θα μπορέσουμε» , κατά  το λαϊκόν άσμα . Καλά δε λέω ; Η καλημέρα του Θεού είναι , τι λες και άλλοι την καλοδέχονται , άλλοι την δέχονται με κάποια ξύνα , και άλλοι την απορρίπτουν . Εμείς όμως επιμένουμε να τη λέμε σε  απαξάπαντες , εχθρούς και φίλους .

Λοιπόν , αρκετά με την φλυαρία όμως , δε νομίζετε; Που λέτε φίλοι μου καλοί, τις προάλλες ο Κώστας Ράντος , βρέθηκε σε μια ομήγυρη εν Διάβα , παρακαλώ . Έ, άμα είναι παρόν πολιτικός στην παρέα , τί θα συζητάει η ομήγυρη, για τα γλυπτά του Παρθενώνα; Πολιτικά θα μιλάει . Έ, και ο Κώστας ως το κεντρικό πρόσωπο δέχονταν πλήθος ερωτήσεων και έδινε απαντήσεις επ΄ αυτών .

_Κωστάκη μου , φίλε μου , άκουσες τί σου είπε ο Λύπας !!

_Πάλι είπε ο Λύπας;

_Ά…αααα , δεν ξέρω αν το είχε ξαναπεί αλλά εγώ άκουσα στον Γκιάτα που είπε ότι Ράντος και Μπαντέκα δεν δικαιούνται να ομιλούν για τα μουσεία .

_Έτσι είπε ο φίλος μου ο Λύπας ;

_Ακριβώς έτσι , να , να μην προκάνω …..

_Όχι φίλε μου , δε χρειάζεται να ορκίζεσαι σε πιστεύω . Αφού και εγώ το άκουσα , αλλοίμονο .

_Και γιατί δεν δικαιούστε εσείς να ομιλείτε ;

_Που να ξέρω , προφανώς γιατί εκείνος έχει να πει πολλά και ωραία για το δήμο , την ένωση !! Τί άλλο να υποθέσω . Εκτός αν ακολουθεί την πολιτική του αείμνηστου Κουτσόγιωργα !!

_Παρέλαβε , είπε καμένη γη . Χαλασμένα μηχανήματα , ανοργανωσιά …

_Έτσι έ ;

_Άσε , αυτό το παραμύθι περί καμένης γης , έχει πολυχρησιμοποιηθεί , το λένε για να καλύψουνε τις δικές τους αδυναμίες .

_Ποιές δικές τους αδυναμίες ;

_Μα εδώ ο Αλέκου , είπε στο συμβούλιο ότι τη βγάζει , δεν την βγάζει ο Δήμος μέχρι τα Χριστούγεννα οικονομικά . Και από την άλλη ανακοίνωσε γραμματείς , φαρισαίους , ειδικούς συνεργάτες , παρακαλώ . Από που βρε παιδιά άμα βρήκατε καμένη γη καθώς λέτε ,  θα πληρωθούν όλοι αυτοί ;

_Τόσους πολλούς; Τόσοι δεν έχουν ούτε οι Υπουργοί .

_Ποιοί Υπουργοί , πλάκα μου κάνεις ; Ίδια κι’  όμοια , είναι ;

_Εγώ λέω ότι θα τα βρουν , Δήμαρχο οικονομολόγο έχουμε , άμα δε μπορεί να βρει να πληρώσει τους συνεργάτες , τί κάνουμε …

_Να τα βρεί , λέω εγώ να μη τα βρει ; Αλλά τα ρημάδια , δεν είναι πέσε πίτα να σε φάω !!

_Τι σημαίνει αυτό τώρα , δεν τα κατάλαβα;

_ Μια χαρά κατάλαβες  !!

_Ό…οοοοχι , αλήθεια , δε…εεεν κατάλαβα .

_Καλά , με δουλεύεις ; Ξέρεις εσύ να πέφτει η πίττα μόνη της αν δεν συγκαθίσεις και  λιγουλάκι ;

_Που να ξέρω πως πέφτουν οι πίτες αγαπητέ , εγώ δεν είμαι απ΄ εδώ , είμαι απ΄ αλλού !!

_Μα καλά , έχεις δει εσύ να πέφτει καμιά πίτα , έτσι στα καλά καθούμενα ;

_Όχι , δεν είδα , τί ψέματα να πω !!

_Ά…ααα μπράβο…οοο , τώρα είπες καλά . Άμ για να γυρίσει ο ήλιος θέλει πολύ δουλειά αγαπητέ μου !!

_Άκου λέει . Θέλει , πως δε θέλει .

_Λοιπόν , να δουλέψουν , να ιδρώσουν , να αγωνιστούν για να πέσει η πίτα !! Κι΄ άμα πέσει , που δεν πρόκειται ποτέ να πέσει , τα λέμε τότε !!

_Ξεκάθαρος , σε βγάζω το καπέλο  Κωστάκημ ,έβγαλε το συμπέρασμα ο συνομιλητής του  !!

_Έ…εεε , έ,….εεε !!!

          ΦΑΙΔΡΑ

***Ψίθυροι

*Απορώ με κάποιες συμπεριφορές  παρ-συμβούλων , εν δυνάμει ειδικών συνεργατών  και σια , του Δημάρχου ,οι οποίοι ζήτησαν την ψήφο των δημοτών και οι δημότες τους έδειξαν τον δρόμο για το σπίτι αλλά εκείνοι, ως να μην πήραν το μήνυμα ,συνεχίζουν απτόητοι να προκαλούν πιστεύοντας πως έτσι βοηθούν τον Δήμαρχο . Φεύ !! Αν αυτό επιδιώκουν , μάλλον το αντίθετο πετυχαίνουν . Εμείς εδώ είμαστε . Τόσα χρόνια τώρα  δόξα το Θεό πέρασαν και διάβηκαν δέκα Δήμαρχοι , να είναι καλά οι άνθρωποι , που μας έδωσαν ψωμί !! Και για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ  ψωμί – ψωμί ,αλλά ψωμί δημοσιογραφικό , δηλαδή ειδήσεις . Έ, και ο σημερινός δήμαρχος , καλά να τον έχει ο Θεός ,βγάζει φούλ ειδήσεις και τον ευχαριστούμε πολύ !!  Κατά τα λοιπά , ο ρόλος ο δικός μας είναι να θέτουμε ερωτήματα , να αναδεικνύουμε θέματα , αδυναμίες …

………………………………………………………

*Όλα δείχνουν να είναι έτοιμα για την υλοποίηση του σχεδίου «Νόμος & τάξη» όσον αφορά το ζήτημα της χρήσης κοινόχρηστων χώρων μια αρμοδιότητα που αρχικά είχε δοθεί στον Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και με απόφαση Δημάρχου αφαιρέθηκε και ανατέθηκε στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και πρασίνου. Εκείνο που απομένει εφόσον το πράσινο φως δόθηκε , είναι να ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχων και  κυρίως εφαρμογής της απόφασης του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου την οποία , ως γνωστόν , η ομάδα Σακελλαρίου είχε καταψηφίσει . Βρε πως έρχονται τα πράγματα…αααα!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Σιγή ιχθύος από Καστράκι μεριά !! Λοιπόν , επ΄ αυτού δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή οι παρεμβάσεις του νέου Προέδρου Γιώργου Γκόγκου , είναι αθόρυβες και αποτελεσματικές ή όλα ήταν τακτοποιημένα από τον απελθόντα Πρόεδρο Περικλή Γιάννη!! Βέβαια εκείνο που διαπιστώνω είναι ότι ο κ. Γκόγκος επέλεξε χαμηλούς τόνους στην άσκηση των καθηκόντων του σε αντίθεση με την προηγούμενη δημοτική περίοδο , οπότε είναι φυσικό να μην σηκώνεται σκόνη . Πάντως ένα θέμα που απασχολεί τους Καστρακινούς είναι η έγκαιρη κοπή και προμήθεια καυσόξυλων για τον επερχόμενο Χειμώνα . Πρόεδρε , τι λέει η διαδικασία , θα ολοκληρωθεί εγκαίρως ;

……………………………………………………………..

*Δεν ξέρω αν η δημοτική αρχή το έχει αντιληφθεί αλλά ο φωτισμός βράχων έχει εδώ και μια βδομάδα πρόβλημα . Ο βράχος της Αιάς είναι πίσσα . Τώρα γιατί και πως , δεν ξέρω αλλά η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει φως . Τώρα βλάβη απλή είναι , κάτι άλλο είναι ; Θα σας γελάσω . Εγώ τα μάτια μου σήκωσα μια βραδιά και πράγματι διαπίστωσα ότι η επισήμανση όσων μου το υπέδειξαν , ήταν πραγματική . Άντε τώρα , αυτά που μας επισημαίνουν οι αναγνώστες να μην τα γράφουμε , να μην τα λέμε , να μην τα αναδεικνύουμε γιατί στεναχωρούμε , λέει, την εξουσία . Να στεναχωρηθεί , τί να κάνουμε !!! Εμάς αυτός είναι ο ρόλος μας να μεταφέρουμε τα ερωτήματα και τις απορίες των πολιτών !!

 

***Εξ΄ απορρήτων

*Προβληματισμός και ανησυχία αλλά και πολλά ερωτήματα θέτει ο αγροτικός κόσμος για της δραματικές εξελίξεις στην πάλαι ποτέ κραταιά Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών και δικαίως , θα έλεγα , μια και η Ένωση είναι γι΄ αυτούς εργαλείο . αποκούμπι , συνεργάτης σε κάθε τους βήμα . Αγαπητοί μου , τί να σας πω , ότι ακούτε εσείς ακούω κι΄ εγώ . Αλλά αφού επιμένετε να πληροφορηθείτε εγώ απλά μεταφέρω  το καίριο ερώτημα  που βρίσκεται στα χείλη όλων: Γιατί ;  Πως και γιατί φτάσαμε στην  διαδικασία εκκαθάρισης; Τί έφταιξε ; Νομίζω πως οι υπέυθυνοι οφείλουν μια εξήγηση. Γιατί η ένωση δεν είναι μια απλή επιχείρηση αλλά ένα πολύπλευρο εργαλείο  στον πρωτογενή τομέα ο οποίος μαζί με τον τουρισμό διαμορφώνουν το οικονομικό προϊόν της τοπικής οικονομίας .

………………………………………………………….

*Γίνομαι πάλι στόχος ερωτήσεων αναγνωστών όσον αφορά την παρουσία και τον ρόλο κάποιων προσώπων στο Δημαρχείο . Φίλτατοι , μου βάζετε δύσκολα αλλά εκείνο που εγώ ξέρω είναι ότι κάποια πρόσωπα που κατοικοεδρεύουν στο Δημοτικό μέγαρο είναι επιλογές του Δημάρχου για να καλύψουν θέσεις ειδικών συνεργατών,  Γενικού Γραμματέα και δεν ξέρω τί άλλο . Άλλωστε για κάποια πρόσωπα ο δήμαρχος έκανε μνεία ότι προαλείφονται για αυτά τα πόστα . Και μπορεί να είναι θέμα χρόνου να επικαιροποιοιηθούν οι  σχετικές αποφάσεις , αν δεν έχουν ήδη επικαιροποιηθεί . Μέχρι τότε  απλά οι άνθρωποι εγκλιματίζονται στο χώρο και στο αντικείμενο ώστε όταν μπουν οι υπογραφές  να είναι έτοιμοι !!

***Είπαν

( για τα έργα του Δήμου)

«…Για τα έργα στην  οδό Ιωαννίνων και Σιδηροδρόμου , υπάρχουν προβλήματα διαδικαστικά , τα υπόλοιπα έργα είναι σε πολύ καλό δρόμο …».

Θοδωρής Αλέκος

                                                                                                                         (Δήμαρχος)

( για την διευθέτηση κοινόχρηστων χώρων)

«..κανένας πλέον δεν θα κατεβαίνει από το πεζοδρόμιο γιατί κάποιοι το έχουν κάνει κατάληψη ….» .

 Βασίλης Τσίκαρης

                                                                                                                         (Αντιδήμαρχος)

( για την Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας ) .

«…Η Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα δεν ήταν δίπλα μας στο μεγάλο μας εγχείρημα για την λειτουργία της Βιβλιοθήκης »

 Κατερίνα  Δημουλά

                                                                               

(Διαχειρίστρια της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Λευτέρη Τσιάρα (Αγροτοσυνδικαλιστικό στέλεχος): Λευτέρη , είχες πει όταν υπέβαλες την παραίτηση από την προεδρία της ομάδας γαλακτοπαραγών ότι θα μας εξηγούσες εν καιρώ . Μήπως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ;

ΠΡΟΣ Λευτέρη Αβραμόπουλο(Δημοτικό Σύμβουλο): Ετοιμάσου να δεχθείς πρόταση να βοηθήσεις τον Δήμο από την θέση του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος ανοίγοντας πόρτες στην κεντρική εξουσία !!

ΠΡΟΣ Αντώνη Παπαναστασίου , Σωτήρη Βλιώρα (πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι): Με τις εξελίξεις στην Ένωση θυμήθηκα ότι είχατε αναλάβει πρωτοβουλία για σύσταση νέου φορέα. Τί έγινε ; Τελεσφόρησε , όχι ; Τί έγινε ;

ΠΡΟΣ Γιώργο Γεωργίου (Ιστορικό στέλεχος Νέας Δημοκρατίας): Γιώργο…οοο , τί γίνεται ; Σα να μπερδεύτηκε η κατάσταση μου φαίνεται . Ο κόσμος ψήφισε Νέα Δημοκρατία και κυβερνάει το ιστορικό ΠΑΣΟΚ !!

ΠΡΟΣ Χρήστο Σινάνη (επικεφαλής μείζονος  Δημοτικής αντιπολίτευσης): Δήμαρχε , δεν ακούσαμε τίποτα για την απόρριψη του αιτήματος αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ !! Την αλήθεια για το πως και γιατί χάθηκε η ευκαιρία θα την μάθουμε ποτέ ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .