Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα 10/01

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
10 Ιανουαρίου 2019, 13:29

***Στη σκιά των βράχων

Φίλτατοί μου αναγνώστες , δεν έχουμε , δεν έχουμε Χειμώνα εφέτος , να ο Χειμώνας . Μας πήρε και μας σήκωσε !! Τώρα πάλι , λέμε , Καλοκαιράκι και πάλι Καλοκαιράκι . Εμ΄ ούτε στον ήλιο ήμαστε , ούτε στον ίσκιο . Δεν ήμαστε ευχαριστημένοι με τίποτα . Εν πάση περιπτώσει , δε λέτε που δεν μας έριξε  ένα μέτρο χιόνι!!! Θα μου πείτε στα Τρίκαλα δεν έριξε ούτε νιφάδα  , που λέει ο λόγος . Τί να πω , μπορεί να είναι καλοί άνθρωποι οι Τρικαλινοί . Πάντως , δεν μπορείτε να πείτε , η επιχείρηση αποχιονισμού που οργάνωσε και εκτέλεσε η Δημοτική Αρχή , στέφθηκε από επιτυχία . Όλος ο μηχανισμός , πολιτικό , τεχνικό , εργατικό δυναμικό και μηχανολογικός εξοπλισμός , δημοτικός και μισθωμένος έκανε το παν για να κρατήσει τις κεντρικές αρτηρίες τουλάχιστον ανοιχτές . Οι δε αντιδήμαρχοι πήραν φωτιά !! Εμ αγαπητοί μου ,οι άνθρωποι δίνουν εξετάσεις και οι εκλογές είναι κοντά πανάθεμάτες  !!

_Αντιδήμαρχε , πως παν τα κέφια ; Ρώτησε τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και αναπληρωτή Δήμαρχο Κώστα Ράντο ο οποίος ανέβαινε την Ευθυμίου Βλαχάβα τρέχοντας λες και τον κυνηγούσε κανένας .

_Ποια κέφια αγαπητέ , με δουλεύεις ; Εδώ πήρε ο απαυτός μας φωτιά , πως παν τα κέφια με ρωτάς εσύ ;Απάντησε ο Αντιδήμαρχος χωρίς να κοντοσταθεί .

_Που τρέχς τώρα ; Κάτσε εδώ που θέλω να σου πω κάτι τίς , επέμενε ο συνομιλητής του ατάραχος .

_Αγαπητέ , τώρα το θυμήθκις να μου το πεις αυτό που θες να μου πεις ; Τόσες μέρες που δεν χιόνιζε γιατί δε μου το είπες ; Έ ;

_Αντιδήμαρχε , κάτσε καλά σου λέω…ωωωωω!!

_Μα άμα κάτσω καλά δε θα είμαι καλά αν το κατάλαβες , επέμενε ο Αντιδήμαρχος κάνοντας ένα βήμα πίσω .

_Βρε έλα δω που σου λέω και δε θα χάσει…ιιις , συνέχιζε να λέει ο άλλος .

_Ορίστε ,σε ένα λεπτό μπορείς να μου πεις ότι θες , σ΄ ακούω , απάντησε ο Αντιδήμαρχος ευρισκόμενος σε πλήρη ανησυχία .

_Τί να σου πω αγαπητέ σε ένα λεπτό , με δουλεύεις ;

_Ά…αααα , δε με καταλαβαίνει … Καίγομαι αγαπητέ μου , κατάλαβες ; Καίγομαι!!!

_Αντιδήμαρχε , άμα δεν καθίσεις εδώ να σου πω θα καείς , επέμενε πάλι ο άλλος .

_Βρε κακό μπελά που βρήκα σήμερα , σιγομουρμούρισε ο Αντιδήμαρχος κάνοντας ένα ακόμα βήμα πίσω.

_Αντιδήμαρχε είσαι καλό παιδί και θα σου πω ένα μυστικό να το εφαρμόσεις για να μην τρέχεις αλλά να φαίνεται όμως ότι τρέχεις .

_Αγαπητότατέ μου , σταυρόλεξο θα λύσουμε αυτήν την ώρα ; Μήπως σε βάλανε να με απασχολήσεις επί τούτου ; Ρώτησε ο Αντιδήμαρχος.

_Βρε κάνε αυτό που σου λέω και δε θα χάσεις . Το θέμα Αντιδήμαρχε δεν είναι να τρέχεις και να μην το ξέρει κανένας αλλά να δείχνεις ότι τρέχεις . Και κάτσε και μέτρα μετά     ψήφια !!

_Υπάρχει τέτοιο μυστικό ;

_Βρε στην πολιτική το φαίνεσθαι είναι , όχι η ουσία !! Δεν το κατάλαβες ακόμα;

_Εγώ αγαπητέ δεν είμαι αυτής της σχολής , άντε γειάσου  τώρα .

_Καλά , αφού θέλτς να τρέχς κι να μην φτάντζ , τρέξε . Βρε πως οι πολιτικοί δε θέλουν να σωθούν με τίποτα , μπράβο , συμπλήρωσε μουρμουρίζοντας ο εν λόγο κύριος .

Ναι αγαπητοί μου , αυτό έμαθε ο Αντιδήμαρχος . Να μην τρέχει αλλά να φαίνεται ότι τρέχει. Επικοινωνία Αντιδήμαρχε , επικοινωνία !!! Αυτό μάλλον εικάζω ότι ήθελε να σου πει ο εν λόγω συνομιλητής σου !! Μόνο που ο εν λόγω δεν έδωσε σημασία σε μια κρίσιμη λεπτομέρεια που όμως κάνει την διαφορά !!

 ΦΑΙΔΡΑ

***Ψίθυροι

*Δεν είναι και λίγοι αυτοί που μας πιέζουνε να αποκαλύψουμε ονόματα και διευθύνσεις υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων , προέδρων , Τοπικών Συμβούλων κ.λ.π . Αγαπητοί μου , εσείς καλά θέλετε να μάθετε ποιος πάει με ποιόν και γιατί πλην όμως οι επικεφαλείς των κινήσεων κρατάνε τα χαρτιά θεόκλειστα !! Φοβούνται και τον ίσκιο τους , που λένε . Τί φοβούνται ; Ότι άμα ανακοινώσουν ονόματα μπορεί την επομένη να την κάνουν με ελαφρά κατόπιν πιέσεων που θα τους ασκηθούν . Αγαπητοί μου , άμα είναι τόσο εύκολο να σας τους πάρουν , ζητήστε ταυτότητες ή βάλτε τους να κάνουν γραπτή δήλωση . Κι΄ άμα σας φύγουν σας έφυγαν . Τί να κάνουμε , με το ζόρι παντρειά , δε γίνεται !!!

………………………………………………………….

*Μέχρι τώρα μόνο ο κ. Αλέκος έχει υπεύθυνο τύπου(τον κ. Κώστα Πρεβέντη) . Ούτε ο έτερος των κατά δήλωσή του υποψήφιος Γιάννης Παπαμιχαήλ ανακοίνωσε κάτι  σχετικά , ούτε φυσικά ο νυν Δήμαρχος . Μάλιστα πληροφορούμε σχετικά από άνθρωπο κοντά στο περιβάλλον του Γιάννη Παπαμιχαήλ ότι το πρόσωπο που θα στελεχώσει το πόσο αυτό , όταν ανακοινωθεί θα γίνει πάταγος !! Μακάρι , κι΄ εμείς αυτό θέλουμε να γίνει πάταγος αλλά άσε να τον δούμε και ύστερα τα λέμε . Μην κάνουμε σαν την παροιμία ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε !!! Αλλά εδώ  φοβούνται  να ανακοινώσουν τα ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων το όνομα των υπευθύνων τύπου περιμένεις ν΄ ανακοινώσουν !!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Μου φαίνεται ακούγοντας τον καβγά στο Ρ/»ΣΤΑΓΩΝ» σχετικά με το αν και πόσο η δημοτική κατάφερε να διαχειριστεί τον χιονιά ότι και οι τοπικοί μας πολιτικοί ταγοί διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο !! Δηλαδή μου  δίνουν την εντύπωση ότι παρακαλάνε να γίνει μια καταστροφή για να την χρεώσουν στον εκάστοτε Δήμαρχο . Και λέω , έπεσε χιόνι σε όλη την επικράτεια του Δήμου . Ο Δήμος έχει συγκεκριμένες δυνατότητες να αντιμετωπίσει τα προβλήματα . Έ , μ΄ αυτά τα μέσα που έχει επιχειρεί . Ως ένα βαθμό το πετυχαίνει . Όλα όμως τα προβλήματα δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να τα αντιμετωπίσει είτε είναι μπλε , είτε κόκκινος , είτε πράσινος , είτε βένετος !! Ας πάρουμε κι΄εμείς κανένα φτιάρι στο χέρι να ξεχιονίσουμε τις αυλές και τα πεζοδρόμια !!

…………………………………………………………….

*Πολλοί μου ζητούν να σχολιάσω την δήλωση του επικεφαλής της Δημοτικής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Ρ/ «ΣΤΑΓΩΝ» αναφορικά με την διαχείριση του χιονιά από την Δημοτική Αρχή . Αγαπητοί μου , να την σχολιάσω , δε λέω αλλά πως θέλετε να την  σχολιάσω , πολιτικά ή απολίτικα ; Λοιπόν , απολίτικα ο άνθρωπος βγήκε και είπε  το αυτονόητο . Ότι δηλαδή ο Δήμος τα πήγε σχετικά καλά δεδομένης της επιχειρησιακής κατάστασης και των δυνατοτήτων του σε σχέση πάντα με την ένταση του χιονιά . Τώρα πολιτικά , καλύτερα να μην το σχολιάσω γιατί θα μου πουν πάλι ότι τελώ σε διατεταγμένη υπηρεσία του Σινάνη . Αλλά ο νοών νοείτω και σταματάω εδώ και δεν πάω παραπέρα !!

***Εξ’  απορρήτων

*Πολλοί μου ζητάτε να σχολιάσω την επίσκεψη Θ. Αλέκου στα χωριά του Δήμου Τυμφαίων τις ημέρες του χιονιά . Αγαπητοί μου , την σχολίασα , πως δεν την σχολίασα . Είναι ωραίο να κάθεσαι στην ζεστούλα να τρως και να πίνεις και να φιλοσοφείς και οι άλλοι έξω στο χιόνι να δίνουν την μάχη με τις όποιες ανεπάρκειες και λάθη . Δηλαδή ο κ. Αλέκος όταν ήταν στην εξουσία και ήταν κορυφαίος παράγοντας της τότε Δημοτικής Αρχής και βρέθηκε σε ανάλογη κατάσταση τα έκανε καλύτερα ; Αλλά , θα μου πείτε υποψήφιος είναι . Αν δεν πει, αν δεν ασκήσει κριτική , αν δεν υψώσει την φωνή , αν δεν πει κάτι , πως θα πάρει ψήφους ; Αυτό είναι μια αλήθεια φίλοι μου αλλά αν βλέπαμε τους Αντιδημάρχους την ώρα της μάχης να τα τσούζουν δεν θα τους τη λέγαμε ; Έ , εγώ τί θέλετε άλλο να πω !!

………………………………………………………

*Και επειδή θα μου πουν κάποιοι ότι τα έβαλα με τον Αλέκο να σχολιάσω και τις δηλώσεις του έτερου υποψηφίου του κ. Γιάννη Παπαμιχαήλ . Λοιπόν , ο άνθρωπος είπε μια σωστή κουβέντα : Ποια ; Ότι σε τέτοιες περιπτώσεις όταν οι πολίτες δοκιμάζονται ο πολιτικός που δεν κατέχει εξουσία , δηλαδή αυτός ή αυτοί που είναι στην Αντιπολίτευση ή που διεκδικούν την εξουσία , οφείλουν , έχουν χρέος να στηρίζουν ηθικά το κοινωνικό σύνολο . Είναι μια βαθύτατα πολιτική θέση που σε βγάζει από την μιζέρια, εν ονόματι της μικροκομματικής σκοπιμότητας , να λες πως άμα ήμουνα εγώ θα ήταν όλα μέλι γάλα  λες και θα χτυπούσες το μαγικό ραβδί και όλα τα προβλήματα θα λύνονταν αυτόματα , ως δια μαγείας  !! Είναι μια διαφορετική προσέγγιση της πολιτικής διαδικασίας που , αν θέλετε , στην προκειμένη περίπτωση μόνο τυχαία δεν είναι καθώς βλέπει πίσω από τις εκλογές !!

***Είπαν

( για τον χιονιά )

«…Η περικοπές του κου Παπαγεωργίου στις οικονομικές δαπάνες , οδήγησαν τον Δήμο σε πλημμελή λειτουργία των υπηρεσιών και δη στον  εκχιονισμό  …» .

Σωτήρης Παπαχρήστος

( Δημοτικός Συμβουλος Μετεώρων)

 

( για τους δρόμους κυβόλιθων στην Καλαμπάκα)

«…Οι κυβόλιθοι σε πεζοδρόμια και πλατείες της Καλαμπάκας , πρέπει να ξηλωθούν άμεσα ….)

Πέρυ Χαρτοπούλου

( Δημοτική Σύμβουλος Μετεώρων)

 

( Για την συμφωνία των Σκοπίων)

«…Πρόκειται για μια συμφωνία που αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας και σταθεροποιεί την περιοχή…» .

Χρήστος Σιμορέλης

(Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Τρικάλων)

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντιδήμαρχο): Ξέρεις φίλτατε , τί ωραία είναι να είσαι στην ζεστασιά σου και να κριτικάρεις ; Είναι πολύ ωραίο !!

ΠΡΟΣ Γιάννη Γιαννούλα (Αντιδήμαρχο): Μου είπαν ότι τα είχες τζιτζί τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κλεινοβού . Ούτε ένα παράπονο δεν άκουσα .

ΠΡΟΣ Άλκη Αναγνωστόπουλο (Αντιδήμαρχο): Αντιδήμαρχε, και όλα τέλεια να τα έκανες , θα σε κατηγορούσαν πάλι γιατί τα έκανες τέλεια . Εδώ δεν ξέρεις πως να φερθείς που λένε !!

ΠΡΟΣ Δημήτριο Βουρλίτση(Αντιδήμαρχο):  Αγαπητέ , περιέργως δεν άκουσα τίποτα και κανένα παράπονο από τον Ασπροπόταμο μεριά .

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (Πρόεδρο Καστρακίου): Πρόεδρε, είπαμε να ξεχιονίσεις αλλά εσύ βρε παιδί μου δεν άφησες ούτε μια γωνιά χωρίς χιόνι . Και πάλι όλο παράπονα είναι οι συγχωριανοί σου !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .