Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα (07/02/2020)

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
7 Φεβρουαρίου 2020, 18:39

***Στη σκιά των βράχων

Φίλτατοί μου , καλό μήνα έστω και ετεροχρονισμένα , μια και κοντεύουμε να κλείσουμε το πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη , που φέτος δεν είναι κουτσός μια και τραβάει μια μέρα παραπάνω όντας δίσεκτο το έτος που διανύουμε . Που λέτε , φίλοι μου  σα να μύρισε Άνοιξη μου φαίνεται ένα πράγμα . Πάντως οι Μετεωρολόγοι λένε ότι ξεμπερδέψαμε με τον Χειμώνα που μάλλον δεν ήταν Χειμώνας λες και το έκανε για μας που για να κάνουμε οικονομία στο πετρέλαιο . Εν πάση περιπτώσει ,όπως λέει και η παροιμία , ουδέν καλόν , αμιγές κακού . Λοιπόν , καλό από τη μία , κακό από την άλλη μια και το Καλοκαίρι θα υποφέρουμε από νερά !! Αλλά , αυτά είναι του Θεού πράγματα και ας τ΄ αφήσουμε σ΄αυτόν να τα ρυθμίσει μια και εκείνος ξέρει τα πως και τα γιατί .

Κατά τ΄ άλλα φίλοι μου σε τοπικό κοινωνικο-πολιτικό επίπεδο διάγουμε βίον ανεόρταστον!! Τί θέλω να πω ; Ότι γιορτές έχουμε , αλλά εμείς όμως δεν εορτάζουμε καθώς ούτε διάθεση έχουμε για γιορτές και πανηγύρια , ούτε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα μας προδιαθέτει προς τούτο .  Γιατί σας τα λέω όλα αυτά θα μου πείτε ; Θα το καταλάβετε γιατί , διαβάζοντας την ακόλουθη συζήτηση στην οποία ήθελα , δεν ήθελα ήμουν αυτήκοος μάρτυς .

_Τζιώρτζι….ιιιι , τσίτς φάτς αρά ;

_Δεν του βλέπς ; Τρέχι η καλουσύνι απ΄τα μπατζάκια μας . Μη φαίνιτι , αγαπητέμ , ότι δεν βαδίζωμεν καλώς !!

_Τί λέει ωρέ Τζιώρτζι , αλήθια ; Μεγάλι κουβέντα είπες , συμπλήρωσε ο φίλος μας .

_Καλά δε λέω ; Οι Τούρκοι μπαίνουν , βγαίνουν , ξαναμπαίνουν , ματαξαναβγαίνουν , αλουνίζουν κατά το κοινώς λεγόμενο , και εμείς , στην κοσμάρα μας .

_Τί να κάνουμι , να βαρέσουμι στου ψαχνό ;

_Βρε αδερφέ , δε λέου αυτό , αλλά ιμίς κουντεύουμι να χουρίσουμι την ιλλαδίτσα μας στα δυό για του κλουτσουσκούφι του διάολ .

_Ά…ααα , αγαπητέ , δεν κατάλαβις ότι η ουμάδα είνι θρησκεία ;

_Αν του κατάλαβα λέ…εεεεεϊ , μια χαρίτσα του κατάλαβα . Κι σα να μην έφτανι αυτό άκσις τί ζήτσι ου Παπαμιχαήλ στου δημουτικό συμβούλιο ;

_Όχι , δεν άκσα , τί ;

_Ά…ααα , έχασις . Έλιγχου , λέει για όλου του 2019 στου δήμου .

_Έλιγχου ;

_Ιλιγχάρα , να σκουλνάμι λέει ου Γιάντζ μη τσ΄ ψίθυροι .

_Τι είνι αυτοί οι ψίθυροι ;

_Να , λέει , ότι ακούι ιδώ κι κει συνέχεια για μαύρα .

_Τί είνι αυτά τα μαύρα . Μαύρα μαντάτα , μαύρες σκέψεις , μαύρα όνειρα , τί μαύρα ;

_Τώρα , άμα σι που ότι κάντζ τουν μούτου να κρίνι , τι θα μη πείς ;

_Στάκα , στάκα , ά…αααα , ίχι έτσι . Λές για μαύρα , τί είνι αυτά τα μαύρα ;

_Στραγάλια . Έ…εεεεεε !!!

_Κάπου σε χάνου αγαπητέμ .

_Μη χά…αααντζ ;

_Ναι σε χάνω .

_Γιατί ιγώ τί λεςς ότι σι κάνου ; Σι βρίσκου ;

_Μη χάντζ κι συ ;

_Ναι .

_Έ, χάσιμι !!

_Φίλε , να σι που κάτι ;

_Γιατί τόση ώρα τί κάντζ , δε μη λες ;

_Όχι , θα σι που κάτι άλλου .

_Πέμι του άλλου που θές να μη πείς αλλά δεν του λεςς κι λές του άλλου.

_Κάτσι , κάτσι , μπιρδέφκα τώρα ….. , τέλους πάντους άκσι : Όλα τα γλέπου σκουτινά κι μπιρδιμένα λες κι μη βρήκαν όλις οι καταστρουφές . Κι μέσα στην τρέλα μου αυτήν συνάντησα κι΄ σένα και η ζουήμ πήρι ανάπουδες στρουφές !!!

_Τί θε να πεί ου ποιητής ;

_Τίπουτα κι όλα μαζί !!

_Ιδώ ου χανόμαστι κι η Μαργιουρί χτινίζιτι !!

                                                                                                                                            ΦΑΙΔΡΑ

***Ψίθυροι

*Μπορεί για τον χ λόγο , να μη μας αρέσουν ούτε κάποια πολιτικά πρόσωπα του τοπικού πολιτικού γίγνεσθαι , ούτε όσα λένε . Και αυτό σε μια δημοκρατία είναι θεμιτό δικαίωμα. Ωστόσο όμως το πως αντιπαρατιθέμεθα , έχει εξόχως πολύ μεγάλη σημασία . Δυστυχώς  κάποιοι προεκλογικοί και νυν συνεργάτες της σημερινής δημοτικής αρχής , ξεπερνούν τα εσκαμμένα εκχυδαΐζοντας τα πάντα σε μια προσπάθεια να εκδηλώσουν την αντιπάθειά τους προς πολιτικούς αντιπάλους . Λοιπόν , ας προσέξουν κάποιοι τί γράφουν γιατί και η υπομονή έχει και όρια και υπάρχουν δρόμοι προστασίας !!

…………………………………………………………..

*Το ότι στην δημοτική αρχή υπάρχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις κορυφαίων συνεργατών του Δημάρχου , είναι οφθαλμοφανές και δεν κομίζουμε γλαύκα εξ Αθήνας , αν το επισημαίνουμε . Όμως όταν αυτές οι αντικρουόμενες θέσεις αφορούν σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την προοπτική αυτού του τόπου , τότε προκαλούν ζημιά . Και δεν μιλάμε για πολιτική ζημιά αλλά για ζημιά στην ανάπτυξη και προοπτική της πόλης. Η περίπτωση των μη λειτουργούντων δημοτικών σφαγείων είναι ενδεικτική περίπτωση . Εντεταλμένος συνεργάτης του Δημάρχου προσπαθεί να θέσει το θέμα σε ζέση και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος περιφράζει το χώρο φιλοξενώντας αδέσποτα σκυλιά . Μάλιστα , όπως πληροφορούμαι επιχειρήθηκε να επισκεφθούν το χώρο προκειμένου να αποτυπώσουν την υπάρχουσα κατάσταση αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν καθώς κινδύνευσαν να γίνουν άθυρμα .

***Σοβαρά και εύθυμα

*Αποκαλυπτικός ο διάλογος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής . Ένα παράδειγμα είναι η αντίδραση του πρώην Δημάρχου Χρήστου Σινάνη στην πρόταση του Αντιδημάρχου Οικονομικών για έγκριση δαπάνης 90 ευρώ για αγορά των στεφανιών που θα κατατεθούν στην επέτειο της μάχης της Μερίτσας . Ακούγοντας την πρόταση του Αντιδημάρχου ο Σινάνης φόρτωσε και αντί άλλων είπε: « Φέρνετε να εγκρίνουμε την δαπάνη για την αγορά στεφανιών και δεν φέρνετε την δαπάνη για τα 90 χιλ. ευρώ για τα έξοδα τoy Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου και των εκδηλώσεων ; Άρι δίκιο , που λένε και οι βλάχοι , φίλτατοι της Δημοτικής Αρχής !!

……………………………………………………………

*Η Καλαμπάκα θα πρωτοτυπήσει , άκουσα στέλεχος της Δημοτικής  να λέει σε ομήγυρη . Που και πως θα πρωτοτυπήσει ; Λοιπόν , οι άλλοι στήνουν Hot Spot για τους μετανάστες , εμείς στήνουμε Hot Spot για αδέσποτα , εξήγησε . Αγαπητέ μου , δεν ξέρω τί εννοείς , αν και εγώ προσωπικά πολλά έχω ακούσει περί Hot Spot  για αδέσποτα αλλά προσοχή γιατί οι μέρες που διάγουμε είναι γκαστρωμένες και μπορεί εκεί που περιμένεις Hot Spot για αδέσποτα να προκύψει Hot Spot για μετανάστες και τότε μαύρο φίδι που μας έφαγε !! Γι΄ αυτό ας είμαστε φειδωλοί και προσεκτικοί γιατί μπορούν να μας πουν ότι δε μπορεί να στήνουμε  Hot Spot για ζώα και να μην στήνουμε για ανθρώπους ; Λοιπόν , προσοχή γιατί δεν αργεί να γίνει το κακό . Είπαμε , γκαστρωμένες οι μέρες που διάγουμε !!

 

***Εξ΄ απορρήτων

*Όπως συνηθίζεται κάθε συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου προηγούνται στον αυτό χώρο οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής  και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής . Έ, αυτό έγινε και την Παρασκευή . Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Οικονομικής και τελεύσαντος αυτής συνεδρίασε η Ποιότητα Ζωής υπό την Προεδρία Κόττη στο όρθιο παρακαλώ . Τώρα , τί αποφάσεις μπορεί να παρθούν στο πόδι , είναι ένα θέμα αλλά εγώ εκείνο που  άκουσα να σχολιάζεται από κάποιους είναι ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι μια ωραία ατμόσφαιρα !! Αγαπητοί μου , και σύντομοι και αποτελεσματικοί !! Όχι να λέμε τα ίδια και τα ίδια και τα θέματα αναβάλλονται !!

……………………………………………………………..

*Το έργο «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου» , ήταν και πάλι αντικείμενο συζήτησης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή την τροποποίηση του Προϋπολογισμού με τον Σινάνη να λέει ότι το εν λόγω έργο αποτελεί πρόταση και έργο της δικής του θητείας ψέγοντας τον Δήμαρχο ότι δεν ασχολείται με την υλοποίησή του , οπότε ακολούθησε ο εξής διάλογος: Αλέκος – εσείς το φέρατε κ. Σινάνη , εμείς το κάνουμε . Σινάνης : _Ποιό θα κάνετε εσείς ; Αλέκος : _το έργο . Σινάνης : _Αφήστε να μην πω τί θα κάνετε εσείς δήμαρχε . Αλέκος : _τέλος πάντων μαζί θα το εγκαινιάσουμε … Σινάνης : _ Δε θα προλάβεις να το εγκαινιάσεις  με τους ρυθμούς που πάτε , Δήμαρχε … Λοιπόν, μ΄ αυτά και μ΄ αυτά τα απίθανα και ωραία , βγάζουμε κι΄ εμείς το ψωμί μας γράφοντας . Να είναι καλά οι άνθρωποι !!

 

***Είπαν

( για την πρόταση διενέργειας οικονομικού – διαχειριστικού ελέγχου στον Δήμο)

«…Ο οικονομικός έλεγχος που ζήτησε ο κ. Παπαμιχαήλ στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε για να υπάρξει μομφή προς το πρόσωπό μου και όχι προς τον κ. Αλέκο …» .

                                                                                                         Χρήστος Σινάνης.

                                                                                                         (Πρώην Δήμαρχος)

 

( για την διενέργεια οικονομικού – διαχειριστικού ελέγχου στο Δήμο)

«…η εμπειρία μου τόσα χρόνων στην τοπική αυτοδιοίκηση  λέει πως τέτοιες διαδικασίες πάνε τον Δήμο πίσω. Δεν πρόκειται είπε να βγει κάποιο αποτέλεσμα από το να αναμοχλεύουν την τετραετία του κ. Σινάνη…» .

                                                                                                        Χρήστος Μαλακασιώτης

                                                                                      (Δημ. Σύμβ.- πρώην Δήμαρχος Μαλακασίου)

 

 ( για την πρότασή του να διεξαχθεί οικονομικός έλεγχος στον Δήμο)

«…Μακριά από μένα το παρασκήνιο . Ο λόγος που ζήτησε οικονομικό έλεγχο είναι  για να σταματήσουν να ακούγονται οι μπηχτές και τα υπονοούμενα στις συνεδριάσεις …».

                                                                                                        Γιάννης Παπαμιχαήλ

                                                                                           (Επικεφαλής ελάσσων Αντιπολίτευσης)

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Δημοτικό Σύμβουλο): Αγαπητέ , τί λέει η Διάβα ; Γιατί εθεάθεις ομού μετά του Σινάνη να παρακολουθείτε ποδόσφαιρο εις τα πλατάνια !! Έ, μη μου πεις ότι αναλωθήκατε εις ποδόσφαιρο και ουχί εις το πολιτικό παίγνιον ;

ΠΡΟΣ Σώτο Βλιώρα (εντεταλμένο συνεργάτη Δημάρχου): Σώτο , την ρήση όποιος τη νύχτα περπατεί …. , την ξέρεις . Έ, τί θέλεις τέτοιες ώρες στα σφαγεία ;Δε λέω , σε πονάει η μη λειτουργία τους και έκατσες και στο ειδώλιο επί Μπουτίνα , αλλά άλλα εσύ σκέφτεσαι  και άλλα ο αντιδήμαρχος κελεύει !!

ΠΡΟΣ Γιώργο Γκόγκο (Πρόεδρο Καστρακίου): Πρόεδρε , περαστικά , γιατί έμαθα ότι ταλαιπωρήθηκες από γρίπη .

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Δημοτικό Σύμβουλο): Φίλε ,πως τα σχολιάζεις εσύ όλα αυτά; Που και ποιόν στόχευε η πρόταση για έλεγχο ;

ΠΡΟΣ Ελευθέριο Αβραμόπουλο(Δημοτικό Σύμβουλο – μέλος Πολιτικού Συμβουλίου Ν.Δ): Φίλτατε , είπαμε να χαθείς άλλα όχι κι΄ έτσι ;

ΠΡΟΣ Σωτήριο Φαμίση (Επιχειρηματία): Αφού το αποφάσισες να ξανα-κατέλθεις ως υποψήφιος , καλή επιτυχία , τί άλλο να πούμε !!

 

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .