Καλαμπακιώτες και φίλοι του Συλλόγου τίμησαν τον ¨Μετεώρων Λιθόπολις ¨

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
20 Ιανουαρίου 2018, 18:26

Η αίθουσα ¨Νίτσα Λιάππη ¨ αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τους πολλούς Φίλους και μέλη του Συλλόγου ¨ Μετεώρων Λιθόπολις ¨ , που πριν λίγο έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα.

Την Βασιλόπιτα του συλλόγου που ιδρύθηκε για να προασπίσει την Μετεωρίτικη Κληρονομία , ευλόγησε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κκ. Θεόκλητος ο οποίος μιλώντας στους παρευρισκόμενους ανέφερε ότι αισθάνεται δέος και χαρά που ο Θεός τον αξίωσε να ποιμάνει μια περιοχή που βρίσκεται η Λιθόπολις των Μετεώρων.

Ευχήθηκε σε όλους δύναμη και υγεία για την νέα χρονιά , όπως και αγάπη για την Εκκλησία και τον συνάνθρωπό μας.

Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας από τον Σεβασμιότατο και η δωρεά  μιας ζωγραφιάς προς αυτόν , από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κο Γρηγόριο Καλύβα , που απεικονίζει και τα 24 Μοναστήρια των Μετεώρων.

Από την κο Καλύβα Παρουσιάστηκε  ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του Συλλόγου για το νέο έτος.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε ότι:

<< Δοξολογούμε τον κύριό μας που μα αξιώνει και πάλι εφέτος να συναχθούμε επί το αυτό και να ανταλλάξουμε ευχές και λόγους καρδιάς .

Αισθανόμαστε  μεγάλη χαρά  και εξαιρετική τιμή , που βρίσκετε μαζί μας απόψε για να ευλογήσει την αγιοβασιλόπιτά μας  και να μας δώσει  τις άγιες ευχές του για το νέο έτος , ο Ποιμενάρχης μας  κ.κ. Θεόκλητος .

Θα θέλαμε και από αυτό το βήμα να του ευχηθούμε για μια ακόμη φορά καλή και καρποφόρα ποιμαντορία και να εκφράσουμε την πεποίθησή μας ότι , με την βοήθεια του Θεού , θα αναδειχθεί αντάξιος συνεχιστής της πλουσιότατης και μακράς ιστορίας και παράδοσης της Επισκοπής των ΣΤΑΓΩΝ.

Ο Σύλλογός μας είναι πάντοτε στην διάθεσή σας , Σεβασμιώτατε , για οποιαδήποτε βοήθεια και συνεργασία για το καλό της Μητρόπολής μας , της πόλης και επαρχίας μας , της πατρίδας μας και των Αγίων Μετεώρων .

Η απελθούσα χρονιά ήταν μια χρονιά αγωνιστική για την διαφύλαξη  του ιερού χώρου των αγίων ΜΕΤΕΩΡΩΝ .

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου «ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ» – με βάση και το καταστατικό μας πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εθνική και πνευματική μας αφύπνιση ,η ε­πι­στρο­φή μας στι­ς α­γνές και α­λη­θι­νές ε­θνι­κές μας πα­ρα­κα­τα­θή­κες και αξί­ες, στην ξε­χα­σμέ­νη μας πα­ρά­δο­ση, στην Ορ­θο­δο­ξί­α μας, στα μο­να­στή­ρια μας, στην  γλώσ­σα και την ι­στο­ρί­α μας, εί­ναι ου­σι­α­στι­κά η μό­νη ορ­γα­νω­μέ­νη αν­τί­στα­σή μας στην α­πό­πει­ρα της νέ­ας ά­λω­σης του Ελ­λη­νι­σμού και στην ορ­γα­νω­μέ­νη προ­σπά­θεια αλ­λοί­ω­σης   ό­λω­ν ό­σων συν­δι­α­μορ­φώ­νουν την ε­θνι­κή, θρη­σκευ­τι­κή και πο­λι­τι­σμι­κή μας ταυ­τό­τη­τα.

Η απελθούσα χρονιά ήταν μια αγωνιστική χρονιά , καθώς με αφορμή το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τις δράσεις εντός του ιερού χώρου των Αγίων Μετεώρων , ο Σύλλογός μας , ανταποκρινόμενος στο καθήκον του και τις απαιτήσεις των στιγμών , προέβη σε ποικίλες παρεμβάσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς με σκοπό την προάσπιση και την διαφύλαξη του ιερού χαρακτήρα των Αγίων Μετεώρων .

Και θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι – στο μέτρο των δυνατοτήτων μας – θα συνεχίσουμε αυτόν τον ιερό αγώνα στο μέλλον , όπου και όπως κι αν χρειαστεί .

Για την χρονιά που ξεκινάει , ο Σύλλογός μας έλαβε την απόφαση να την αφιερώσει στην Πατρίδα μας , την Ελλάδα μας και να επικεντρώσει τις δράσεις του σε εκδηλώσεις , επισκέψεις και ομιλίες που θα τονίσουν την ιστορική μας μνήμη και θα συμβάλλουν στην εθνική μας αφύπνιση και εγρήγορση .

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση , λοιπόν, διοργανώνουμε μια εκδήλωση για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας , για τον ερχόμενο μήνα με την γνωστή αγωνίστρια Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών κ. Μαρία Μαντούβαλου και άλλους διακεκριμένους ομιλητές και ένα ειδικό αφιέρωμα στην ιστορία και την παράδοση της Μακεδονίας μας , στους αγώνες για την απελευθέρωσή της  , με μακεδονίτικους  χορούς και τραγούδια .

Για τον ερχόμενο Μάρτιο προσκαλέσαμε τον Στρατηγό  Φράγκο Φραγκούλη ,  για να μας μιλήσει για κρίσιμα εθνικά προβλήματα και για τον μήνα Μάιο διοργανώνουμε εκδρομή στα οχυρά ΡΟΥΠΕΛ για να παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση της μάχης των οχυρών ,

Και επειδή έχουμε την τιμή και την χαρά να βρίσκεται απόψε ανάμεσά μας ο γνωστός σε όλους στρατηγικός σύμβουλος κ. Νίκος Λυγερός , τον δεσμεύουμε από τώρα να μας μιλήσει σε μια από τις προσεχείς  εκδηλώσεις του Συλλόγου μας , που θα αφορά τα εθνικά μας θέματα , σε ημερομηνία που αυτός θα μας ορίσει .

Για τον Οκτώβριο προετοιμάζουμε μια πολύ  σημαντική ημερίδα – Αφιέρωμα στην μάχη των οχυρών , στο έπος του ΄40 και στις καταστροφές που υπέστη η περιοχή μας από τις κατοχικές δυνάμεις

Παράλληλα βέβαια , δεν θα λείψουν και οι ομιλίες πνευματικού περιεχομένου , όπως αυτήν τον μήνα Απρίλιο που θα μας μιλήσει η πολύ αγαπητή συγγραφέας Μαρία Μουρζά.

Σε εκκίνηση όλων αυτών των προσπαθειών και στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε έχουμε ανάγκη τον  Θεόπνευστο και θεραπευτικό πνευματικό λόγο της Εκκλησίας μας .

Γι΄ αυτό και παρακαλέσαμε τον Πατέρα Αθανάσιο να μας τον μεταφέρει όπως εκείνος γνωρίζει και τον ευγνωμονούμε  που αποδέχθηκε για ακόμη μια φορά την πρόσκλησή μας .

Πριν απ΄όλα , όμως, παρακαλούμε τον Σεβασμιώτατο κ. Θεόκλητο να απευθύνει τις δικές του πατρικές ευχές για το νέο έτος στα μέλη και στο Διοικητικό Συμβούλιο και να ευλογήσει την Βασιλόπιτα του Συλλόγου μας >>.

Ακολούθησε ομιλία του Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμανδρίτη Αθανασίου  Αναστασίου, με θέμα: «Προσευχή και άσκηση, χωρίς μετάνοια, είναι καταστροφικές».

Παρούσα στην εκδήλωση σύσσωμη η Πολιτική Ηγεσία , Στρατιωτική Ηγεσία  , ο Κλήρος ( σχεδόν όλη η Μετεωρίτικη Κοινότητα )  και πολλοί Φίλοι  και μέλη του Συλλόγου.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .