Καλά νέα για τον τουρισμό αλλά …..

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
11 Μαρτίου 2017, 08:19

Λόγο για  30 εκ. αφίξεις  κάνει ο ΕΟΤ  γεγονός που αποδίδεται  στο  μοντέλο  «ήλιος- θάλασσα» που αποτελεί τη  βάση  ανάπτυξης  των δράσεων τουριστικής πολιτικής χωρίς βεβαίως να υποβαθμίζονται οι τομείς  του πολιτιστικού τουρισμού, η γαστρονομία  , που είναι ο δεύτερος πυλώνας προσέλκυσης .

Μακάρι οι εκτιμήσεις αυτές  να αποδειχθούν αληθινές καθώς αυτό θα συμβάλει στην τόνωση της ευρισκόμενης σε βαθειά ύφεση οικονομίας  μας .Ο τουρισμός είναι ένα εξαιρετικό ποιοτικό χαρακτηριστικό της ελληνικής αγοράς  και βασικός πυλώνας της οικονομίας μας  και πρέπει να ασκηθούν πολιτικές που θα τον ενισχύουν .

Ωστόσο πέραν των πολιτικών που σχετίζονται με την διαφήμιση του τουριστικού μας προϊόντος , είναι αμφίβολο αν υπάρχουν πολιτικές στην αντιμετώπιση των  διαρθρωτικού χαρακτήρα προβλημάτων του τουρισμού και της τουριστικής αγοράς . Και βέβαια η έλευση 30 εκατομμυρίων επισκεπτών μπορεί να ανατραπεί από διάφορους παράγοντες που δεν έχουν να κάνουν με τις πολιτικές που ασκούμε ή δεν ασκούμε αλλά με μια σειρά εξωγενών δεδομένων και εξελίξεων  που δεν μπορούμε να τα επηρεάσουμε πόσο μάλλον να τα αποτρέψουμε !!!

Σε μια τέτοια απευκταία περίπτωση οι   επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές για την εύθραυστη οικονομίας  μας .

Αναγκαία λοιπόν η στήριξη του τουρισμού δεδομένου ότι  συνεισφέρει στην δημιουργία πλούτου αλλά εξ΄ ίσου αναγκαίο είναι να αναπτυχθεί και ο πρωτογενής τομέας στον οποίο απαιτούνται μέτρα και πολιτικές στο πλαίσιο σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης . Η Ελληνική γη , ο αέρας , ο ήλιος , η θάλασσα , αποτελούν μοναδικά πλεονεκτήματα που αξιοποιούμενα μπορούν να παραχθούν προϊόντα μοναδικής ποιότητας . Κι΄ όμως ο αγροτικός τομέας παραμένει ανάπηρος και όλοι στηρίζονται στις  ενισχύσεις της Ε.Ε.

Αντί οι τουριστικοί φορείς να πιέζουν την κυβέρνηση για δράσεις στην τουριστική βιομηχανία , επαφίενται στις αφίξεις . Αντί οι  αγροτικοί φορείς να πιέζουν για τον σχεδιασμό του νέου παραγωγικού μοντέλου , κατεβάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους αντί να είναι στο χωράφι !!!

Είναι μια κατάσταση παγιωμένη που δεν  αλλάζει γιατί δεν θέλουμε να αλλάξει φοβούμενοι ότι αυτό ξεβολεύει . Ωστόσο αυτήν η αναγκαιότητα είναι αδήριτη και όσο την καθυστερούμε τόσο θα βουλιάζουμε περισσότερο στα αδιέξοδα  !!! Πρέπει λοιπόν να τολμήσουμε .

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .