Καλά νέα αλλά ….

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
4 Ιανουαρίου 2019, 08:10

Το 2018 η Ελλάδα, με 33 έως 34 εκατομμύρια αφίξεις επισκεπτών , είχε την καλύτερη τουριστική περίοδο στην ιστορία  του Ελληνικού τουρισμού  . Αυτό  υπογραμμίζει η αυστριακή εφημερίδα Die Presse, σε εκτενές δημοσίευμά της με τίτλο «Μία χρονιά ρεκόρ για την Ελλάδα».

Το γεγονός αυτό σημαίνει ανακούφιση και για την κυβέρνηση, καθώς ο τουρισμός αντιπροσωπεύει σχεδόν το 20% του ΑΕΠ, αλλά προπάντων συνέβαλε ώστε η ιδιαίτερα υψηλή ανεργία να μειωθεί μέσα στο 2018 και πάλι κάτω από το 20%, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Κυρίως τρεις προορισμοί, η Αθήνα, η Κεφαλονιά και η Μύκονος, υπερέβησαν τον μέσο όρο. Ωστόσο, πολύ καλά αποτελέσματα είχαν και άλλοι κύριοι προορισμοί όπως Κρήτη, Ρόδος και Σαντορίνη, ενώ ακόμη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, η Σάμος και η Λέσβος, που είχαν πληγεί από την προσφυγική κρίση, παρουσίασαν μία δυναμική ανάκαμψη.

Και ενώ αυτά είναι τα καλά νέα η συζήτηση που γίνεται σε επίπεδο Ε.Ε είναι η αντιμετώπιση του υπερτουρισμού καθώς , όπως λένε οι αναλύσεις , έχουν εμφανιστεί οι πρώτες διαμαρτυρίες κατοίκων συγκεκριμένων τουριστικών προορισμών (Σαντορίνη) από τις συνέπειες του υπερτουρισμού !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΣΧΕΤΙΚA AΡΘΡΑ
Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .