«Καυτός» Αύγουστος στη Βουλή με ασφαλιστικό και αγρότες

admin
admin
21 Ιουλίου 2015, 09:45

Σε ζώνη υψηλού κινδύνου μπαίνει και πάλι η Ελλάδα μετά την αναβολή της ψήφισης μέτρων όπως η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων η αύξηση των ορίων ηλικίας και η κατάργηση του προνομιακού καθεστώτος για τους αγρότες για τις αρχές Αυγούστου.

Ειδικά τα μέτρα που αφορούν το συνταξιοδοτικό αναφέρονταν στην πρόταση της ελληνικής Κυβέρνησης προς τους θεσμούς (η οποία κατέληξε στην συμφωνία της 12ης Ιουλίου) ως άμεσα.

Η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος για τους αγρότες ήταν και αυτό στα άμεσα μέτρα στο πλαίσιο της «κατάργησης των εξαιρέσεων και της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης».

Και στις δύο περιπτώσεις ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευτεί για άμεση υλοποίηση στους ξένους ηγέτες θέλοντας να δείξει έστω και για λίγο ότι προτίθεται να υλοποιήσει όσα υπόσχεται.

Με την αναβολή τους η Κυβέρνηση δείχνει ότι δεν είναι απολύτως διατεθειμένη να υλοποιήσει το πρόγραμμα παρά το γεγονός ότι στην Σύνοδο Κορυφής που διήρκεσε περίπου 17 ώρες ο κ. Τσίπρας είχε ακούσει πολλές φορές το ενδεχόμενο η Ελλάδα να βγει από το ευρώ αλλά και το πρόβλημα εμπιστοσύνης που υπάρξει πλέον μεταξύ της Αθήνας και των εταίρων της.

Παρόλα αυτά βλέποντας και τις διαρροές της ψηφοφορίας της προηγούμενης Τετάρτης οι εταίροι και πιστωτές της Ελλάδας δέχθηκαν -όχι με μεγάλη ευχαρίστηση – την αναβολή της ψήφισης τους.

Έδωσαν όμως και το μήνυμα ότι αν δεν ψηφιστούν μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου τότε θα πρέπει να περιμένει την υπογραφή της νέας συμφωνίας τον Σεπτέμβριο ή το Οκτώβριο.

Τούτο διότι μετά τα μέσα Αυγούστου τα εθνικά κοινοβούλια κλείνουν για το καλοκαίρι και συνεχίζουν τις εργασίες τους νωρίς το Φθινόπωρο.

πηγή:enikos.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .