Κ. Σκρέκας: «Η Δ.Ε.Η. καταρρέει, βαρύτατες οι κυβερνητικές ευθύνες»

2 Νοεμβρίου, 2016 17:56 Επιμέλεια: /

Σκρεκας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας κατέθεσε, σήμερα στη Βουλή, ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Δ.Ε.Η.

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ακολουθώντας την κατάρρευση κάθε τομέα της χώρας, καταρρέει και ο τομέας της ενέργειας. Η Κυβέρνηση, μέσα σε ένα παραλήρημα ανευθυνότητας, δημαγωγίας και λαϊκισμού, τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες, δυναμιτίζει την ενεργειακή ευστάθεια της χώρας και οδηγεί τη Δ.Ε.Η. σε βέβαιη χρεοκοπία.

Το μείγμα είναι πλέον εκρηκτικό στα θεμέλια της Δ.Ε.Η.: Ανείσπρακτα υπόλοιπα που εκτινάχθηκαν στα 3 δις ευρώ φέτος διπλάσια σε σχέση με το 2014, εξαιτίας της δραματικής επιδείνωσης της φτώχειας τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και της εντολής του αρμόδιου Υπουργού να δοθεί ελεύθερο πιστωτικό όριο (πλαφόν) 1.000 ευρώ σε όλους τους καταναλωτές της Δ.Ε.Η., ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης και ιδιότητας, ακόμη και σε όλους τους οικονομικά δυνατούς και εύπορους. Επισφάλειες, που αυξάνουν μέρα με τη μέρα. Προβλέψεις για περαιτέρω συρρίκνωση του μικτού περιθωρίου κέρδους έως και 900.000.000 ευρώ για το 2017. Συμβασιοποιημένες υποχρεώσεις σε προμηθευτές για το 2017 που προσεγγίσουν τα 700.000.000 ευρώ. Ληξιπρόθεσμες οφειλές της Δ.Ε.Η. προς τον ΑΔΜΗΕ στα 303.000.000 ευρώ. Και η λίστα συνεχίζεται.

Οι  συνολικές ανάγκες για χρηματοδότηση της Δ.Ε.Η. το 2017 θα αναρριχηθούν  τουλάχιστον στα 1,789 δις ευρώ, ενώ η επιχείρηση αντιμετωπίζει πρόβλημα δανεισμού για χρηματοδότηση όλων των παραπάνω με βιώσιμα επιτόκια.

Η κατάσταση της Δ.Ε.Η. είναι πλέον τραγική. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιμένει στις χρεωκοπημένες αντιλήψεις του κρατισμού προηγούμενων δεκαετιών και ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την ικανοποίηση της κομματικής τους “πελατείας”.  

Η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν δημιουργήσει μια ωρολογιακή βόμβα μεγατόνων, που είναι έτοιμη να σκάσει, ανά πάσα στιγμή, και να παρασύρει όλη τη χώρα».

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.