ΙΣΙΔΩΡΑ: Το Αγγελούδι της Διάβας

admin
admin
28 Φεβρουαρίου 2016, 15:01

Αν θέλουμε να μιλήσουμε θεολογικά, θα λέγαμε ότι η μικρή Ισιδώρα δεν έφυγε, αλλά ζει στη Βασιλεία των Ουρανών και έχει την ευλογία να γεύεται από τώρα την χαρά και τη δόξα του Παραδείσου κοντά στον Θεό που έμαθε να αγαπά από τους γονείς της.
Ο Τριαδικός Θεός ζήτησε από τους αγγέλους πριν δύο μέρες να του φέρουν την ψυχή της μικρής Ισιδώρας. Ενός κοριτσιού που πάλεψε με σθένος και επίμονα υπέμεινε τις δυσκολίες – ευλογίες που ο Θεός της χάρισε. Η Ισιδώρα για όλους υπήρξε ένα κορίτσι ξεχωριστό στο χωριό της Διάβας όπου έμενε με τους γονείς της. Όλοι θυμούνται την μικρή Ισιδώρα κάθε απόγευμα να παίζει έξω από το σπίτι και στη γειτονιά μας μαζί με τα άλλα παιδάκια. Ιδίως το καλοκαίρι έβγαινε έξω και όλη την ημέρα έτρεχε στις αλάνες μαζί με τα αδέρφια της Θανάση, Λένα και Παντελή. Πρόσεχε όλα τα υπόλοιπα παιδάκια με πολύ αγάπη και τα φρόντιζε. Είχε ένα ρόλο «καθοδηγητή» αφού τα πρόσεχε μην τους συμβεί κανένα κακό.
Η Ισιδώρα είχε ζωντάνια. Χαιρόταν τη ζωή, το παιχνίδι, την κάθε στιγμή. Με ανήσυχο πνεύμα έτρεχε από εδώ κι από εκεί. Στη γειτονιά μας, στο ίδιο τετράγωνο παιδικές φωνές ακούγονταν κάθε απόγευμα, αφού η μικρής μας Ισιδώρα φώναζε όλα τα παιδιά της γειτονιάς για να γίνουν μία μεγάλη παρέα και να παίξουν, να τρέξουν ανέμελα και να χαρούν.
Η οικογένεια της πραγματικά αποτελεί μία γνήσια μαρτυρία οικογένειας με πίστη αληθινή στον Θεό. Ο πατέρας της Ισιδώρας ο ιερέας π. Ιωάννης Λατσάρας και η μητέρα της, της έμαθαν όπως και στα υπόλοιπα αδέλφια της, να ζουν με χαρά και αγάπη τη ζωή και τον Χριστό. Μεγαλώνοντας σε ένα περιβάλλον με γνήσια ευσέβεια και ήθος Χριστού, όλοι μαζί αποτελούσαν και αποτελούν πρότυπο για τους υπόλοιπους συγχωριανούς, κάτι που μαρτυρεί όλος ο κόσμος.
Ο π. Ιωάννης ένας από τους εργατικότατους, τίμιους, ευσεβείς ιερείς. «Αφανής» ήρωας με έρωτα θεϊκό και αγάπη για την Εκκλησία την οποία εδώ και χρόνια διακονεί. Δεν υπάρχει πιο χαμογελαστός ιερέας. Η δύναμη της ψυχής του, το γέλιο του, η ελπίδα του, όλα αυτά πηγάζουν από τη σχέση του με τον Θεό και την Εκκλησία Του. Πίστη στη ζωή, πίστη στην ελπίδα, πίστη στην Ανάσταση, στην αιωνιότητα, στη Βασιλεία των Ουρανών.
Η μικρή Ισιδώρα ζει στις καρδιές και προσευχές όλων. Ένα πανέμορφο κορίτσι που ζούσε για να ζει κάθε στιγμή. Η οικογένεια της με πίστη στον Θεό και προσευχή υπέμεινε και ζει αυτή την προσμονή της κοινής Ανάστασης ως αλήθεια και όχι ως ουτοπία. Πνευματικά και προσευχητικά. Και οι γονείς της καθώς και τα τρία της αδέρφια αγάλλονται ψυχικά γιατί εδώ και δύο μέρες η μικρή Ισιδώρα ζει τον Παράδεισο στην αγκαλιά του Θεού.
Ισιδώρα καλό Παράδεισο.
Ηρακλής Φίλιος

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .