«Ισχύς εν τη ενώσει» !!!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
8 Αυγούστου 2015, 08:18

Προχθές  το Δημοτικό  Συμβούλιο  ενέκρινε  την πρόταση του  ΚΕΝΑΚΑΠ    για δυο σημαντικές πρωτοβουλίες  (Συμμετοχή  στο πρόγραμμα «Ελλήνων Γεύσεις  και νομαδικός πολιτισμός Ασπροποτάμου) . Χθες  Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημήτρης Κόττης  αποκάλυψε   την πρωτοβουλία που  αφορούν την ίδρυση και λειτουργία Μουσείου Παραδοσιακών και Συνεταιριστικών προϊόντων στο κέντρο της Καλαμπάκας.

Όλα αυτά , ως σκέψεις , ως πρωτοβουλίες και ως δράσεις  , είναι   εξόχως θετικά καθώς , εάν  ευοδωθούν , δημιουργούν  νέα δεδομένα στο τοπικό  μας κοινωνικό , οικονομικό και παραγωγικό  υπόβαθρο .

Ωστόσο όλα αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν  μέρος ενός  προγράμματος  ολοκληρωμένης   τοπικής ανάπτυξης που  θα βασίζεται  στον πρωτογενή τομέα , στο φυσικό περιβάλλον και στην πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά  , που ωστόσο απουσιάζει αλλά που ο δήμος και οι τοπικοί παραγωγικοί φορείς  θα πρέπει να συνεργαστούν για να συντάξουν  μέσα από διαδικασίες διαλόγου   του Α’ Αναπτυξιακού Συνεδρίου , ούτως ώστε οι κινήσεις να είναι στοχευμένες  και να έχουν το στοιχείο της συνέργειας !!

kenakap 6_DCE

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .