Υποβλήθηκε πρόταση για χρηματοδότηση της Δημιουργίας Πάρκου στην Καλαμπάκα

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
11 Αυγούστου 2016, 17:19

Σίγουρος ότι μέχρι το τέλος αυτής της 5ετίας το Πάρκο Καλαμπάκας θα είναι γεγονός , είχε δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης.

Μάλιστα είχε αναφέρει ότι ακόμα και αν δεν χρηματοδοτηθεί από κάποιο πρόγραμμα , θα κατασκευαστεί με χρήματα του Δήμου.

Φαίνεται όμως ότι βρέθηκε λύση και υπάρχει πρόγραμμα όπου το έργο μπορεί να ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί.

Υποβλήθηκε στις 10 Αυγούστου 2016 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014-2020, η πρόταση του Δήμου Καλαμπάκας με τίτλο «Βελτίωση-Ανάπλαση χώρου στο Ο.Τ. 187», προϋπολογισμού 955.000,00 €.

Η Δημοτική αρχή  με το έργο αυτό, ευελπιστεί να δημιουργήσει το μεγαλύτερο δημοτικό ελεύθερο χώρο ξεκούρασης και αναψυχής στην πόλη της Καλαμπάκας, τόσο για παιδιά, όσο και για ενήλικες και με έντονη την παρουσία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο κος Σινάνης αναφέρει στην ανακοίνωση ότι  Ο Δήμος Καλαμπάκας, αν και αποτελεί σημαντικό εθνικό πόλο τουριστικής έλξης, εντούτοις δεν διαθέτει στο αστικό του περιβάλλον, εκείνους τους κοινόχρηστους χώρους που βελτιώνουν την αισθητική του τοπίου και προσδίδουν νέες ενεργητικές – δημιουργικές δραστηριότητες που αυξάνουν το χρόνο παραμονής των επισκεπτών.

Βέβαια το Πάρκο δεν είναι μόνο για τους επισκέπτες της Καλαμπάκας , αλλά και για τους κατοίκους της πόλης που θα έχουν ένα υπέροχο χώρο άθλησης , συνάντησης και περιπάτου.

 

 

 

 • Νενέκας

  Είσαι το μέλλον του τόπου, είσαι μεγάλος προχώρα

 • Παρίσης

  Εν αρχή εποίησε δημαρχείο, αναστήλωσε γέφυρα και τώρα πάρκο, ωσαννά.

 • ΟΧΙάς

  Αντί να επισκευαστεί το πάρκο με τις πισίνες στην Βασιλική, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ο δήμαρχος προχωρά στην δημιουργία ενός πάρκου το οποίο θα έχει χειρότερη τύχη μετά την κατασκευή του από την πλατεία Δημουλά. (αυτό σημείωσέ το Νίκο).
  Δυστυχώς όταν θα αρχίσουν τα παρατράγουδα ο δήμαρχος θα έχει αλλάξει και άλλος θα τραβάει την νίλα.
  Όσο για το κουφό ότι «…αυξάνουν το χρόνο παραμονής των επισκεπτών..» μόνο ο σημερινός δήμαρχος μπορεί να αναδείξει το» παρκοτουρισμό».
  Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, από τα πραγματικά προβλήματα είναι χαρακτηριστικό της σημερινής δημοτικής αρχής η οποία έχει χάσει εδώ και καιρο την επαφή με την πραγματικότητα.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .