Υποβαθμίστηκε το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στην Καλαμπάκα – Λειτουργεί πλέον μόνο δύο φορές την εβδομάδα

14 Οκτωβρίου, 2015 18:05 Επιμέλεια: /

doy kleisimo_DCE

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους σε Δήμους που καταργήθηκαν εφορίες και συγχωνεύθηκαν με άλλες που βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά.
Τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ), ήλθαν να καλύψουν το όποιο κενό δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκε σε όλη τη χώρα.
Τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.), που λειτουργούν με αποκλειστικό σκοπό τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών, στεγάζονται σε χώρους των ΟΤΑ και λειτουργούν κατ” αντιστοιχία με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).
Ειδικότερα οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώνουν πλέον στα ΓΕΦ τις ακόλουθες υπηρεσίες, που μέχρι πρόσφατα διενεργούνταν μόνον από τις εφορίες:
1. Χορήγηση κάθε είδους φορολογικών εντύπων και παραλαβή τους
2. Παροχή οδηγιών και υποστήριξη των πολιτών στη συμπλήρωση φορολογικών εντύπων, όπως τα ακόλουθα:
α. φορολογικές δηλώσεις από συνταξιούχους
β. δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, δωρεών και γονικών παροχών
γ. δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων
δ. αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες
ε. δηλώσεις έναρξης εργασιών φυσικών προσώπων
3. Χορήγηση φορολογικών πιστοποιητικών, όπως φορολογικές ενημερότητες
4.Παραλαβή αδειών και πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων
5.Χορήγηση Α.Φ.Μ. σε φυσικά πρόσωπα
6.Παραλαβή και διαβίβαση κάθε είδους αιτήματος προς τις Δ.Ο.Υ. στις οποίες υπάγονται τα Γ.Ε.Φ.
Επισημαίνεται ότι:
1. Η πλειονότητα των πληρωμών διενεργούνται πλέον και στις Τράπεζες
2. Σημαντικός αριθμός εργασιών υλοποιούνται πλέον και στα Κ.Ε.Π.
3.Μεγάλος αριθμός εργασιών υλοποιούνται πλέον μέσω διαδικτύου – TAXISnet
Υποβαθμίστηκε στην Καλαμπάκα
Πέρασαν δύο μήνες που το ΓΕΦ Καλαμπάκας δεν λειτουργεί καθημερινά , και μόλις προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας οι Σύμβουλοι πληροφορήθηκαν ( μετά από ερώτηση προς τον Δήμαρχο ) ότι το Γραφείο της Καλαμπάκας λειτουργεί πλέον μόνο Τρίτη και Παρασκευή.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί και να τρέχουν και πάλι οι φορολογούμενοι και οι Λογιστές στα Τρίκαλα για εξυπηρέτηση.
Επικαλέστηκαν λόγοι έλλειψης υπαλλήλων λόγου Καλοκαιριού και αδειών , αλλά διανύουμε τον μήνα Οκτώβριο και συνεχίζεται η ελλιπή λειτουργία.
Η νυν Δημοτική Αρχή εξελέγη με σημαία να επαναφέρει τις Υπηρεσίες που απομακρύνθηκαν από την Καλαμπάκα ( ΔΟΥ , ΙΚΑ κ.λ.π. ). Μάλιστα τα πρώτα σχέδια που είχε αποφασίσει να υλοποιήσει ήταν τρία και δη η Ιερά μητρόπολη , η μετονομασία του Δήμου και η επάνοδο των υπηρεσιών.
Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση του Δήμου αλλά και των κατοίκων της περιοχής , αφού θεωρούν ότι η απομάκρυνση των Υπηρεσιών δεν βοηθάει την ανάπτυξη και ταλαιπωρεί τον κόσμο.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.