Υπόμνημα προς τον Υπουργό Γεωργίας

20 Ιανουαρίου, 2016 18:11 Επιμέλεια: /

agrotikos sineterismos_DCE

Προς τον Υπουργό Γεωργίας κ. Αποστόλου

Κοιν. : Πρόεδρο ΟΠΕΚΕΠΕ

          Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με το υπόμνημά μας αυτό, επιθυμούμε να σας εκθέσουμε τα  κατά την γνώμη μας προβλήματα που προέκυψαν από την απόδοση των νέων δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης με βάση την νέα ΚΑΠ και συγκεκριμένα:

Νέοι αγρότες που εντάχθηκαν σε προγράμματα τα έτη 2009 – 2010, έλαβαν από το Εθνικό απόθεμα το έτος 2013 ελάχιστα ποσά ενιαίας ενίσχυσης, τα οποία με την νέα κατανομή, θεωρήθηκαν ως βάση για τον υπολογισμό των νέων τους δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα να μη τους κατανεμηθούν (ως δικαιούχων βασικής ενίσχυσης) δικαιώματα από το Εθνικό Απόθεμα. Έτσι παρουσιάζεται το παράδοξο, ένας νέος γεωργός που υπέβαλε για πρώτη φορά αίτηση το έτος 2014, με την ίδια ακριβώς εκμετάλλευση, να δικαιούται ποσών πολλαπλάσιων των παραπάνω, αφού του χορηγήθηκε ενίσχυση μόνο από το Εθνικό Απόθεμα.

Θεωρούμε ότι για να αρθεί η αδικία σε βάρος των παραπάνω και εφόσον επιθυμούμε να κρατήσουμε τους νέους γεωργούς σε ενέργεια και μετά την λήξη των προγραμμάτων τους (με ότι αυτό συνεπάγεται στην παραγωγή του πρωτογενούς  φορέα), θα πρέπει να τους χορηγηθούν επιπλέον δικαιώματα από το Εθνικό απόθεμα.

Επίσης στην περιοχή μας έχει προκύψει θέμα με τρείς (3) Τοπικές Κοινότητες, που είχαν χαρακτηρισθεί σαν πεδινές, εκ των υστέρων άλλαξε ο χαρακτηρισμός σε ορεινές (όσον αφορά τα ilots), όμως ακόμη παραμένει το πρόβλημα στην πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης,  λόγω χαρακτηρισμού είτε των ilots των στάβλων, είτε των ilots των βοσκοτόπων σαν πεδινά.

Ελπίζουμε στην κατανόηση και συνδρομή σας στη λύση των προβλημάτων και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

 

   

   Για τον Α.Σ.

  Ο Πρόεδρος                  

 

Κόττης Δημήτριος   

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.