Υπό την σκιά των πολιτικών εξελίξεων η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – Στη κυρία Δημουλά το κλειδί της πόλεως – Όλα όσα συζητήθηκαν

admin
admin
14 Ιουλίου 2015, 21:23

Συνεδριάσε  πριν από λιγο το Δημοτικό Συμβούλιο έχοντας εγγεγραμμένα προς συζήτησης στην ημερήσια διάταξη 21 συνολικά θέματα .

Με την έναρξη της συνεδρίας ο πρόεδρος του σώματος ανέγνωσε τα θέματα που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν από την διαπαραταξιακή επιτροπή και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον δήμαρχο ο οποίος ενημέρωσε το σώμα για τρέχοντα ζητήματα του δήμου θέτοντας προς συζήτηση και θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης με κυριότερο την παράταση εκτέλεσης των παλιών έργων του προγράμματος «Αλ. Μπαλτατζής» .

Ο Δήμαρχος κάλεσε τον λαό της Καλαμπάκας να παρευρεθεί στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης την προσεχή Κυριακή ενώ πρότεινε και το σώμα αποδέχθηκε να παραδοθεί στην δωρήτρια κυρία Δημουλά το κλειδί της πόλεως .
Από τα σοβαρότερα θέματα που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα είναι

Παραχώρηση αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου Σαρακίνας για τις ανάγκες της ποδοσφαιρικής ομάδας Ν.Α.Π.Ο. Σαρακίνας.
Έκφραση απόψεων του Δημοτικού Συμβουλίου επί των απαγορεύσεων βοσκής σύμφωνα με τον πίνακα υλοτομίας του Δημοσίου Δάσους Χρυσομηλιάς – Γλυκομηλιάς –Παλαιοχωρίου για το έτος 2015.
Συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Ανακατασκευή Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Μ. Κερασιάς Δήμου Καλαμπάκας.
Αναχρηματοδότηση δανείων δήμου
Σε ότι αφορά τις δανειακές υποχρεώσεις του δήμου μιλώντας σχετικά ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι ο δήμος έχει δανειακές υποχρεώσεις της τάξης των 5,6 εκ. ευρώ με ετήσια δόση 322 χιλ. ευρώ και στο πλαίσιο της οικονομικής συγκυρίας το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προτίθεται να αναχρηματοδοτήσει τα δάνεια των Ο.Τ.Α με νέο δάνειο στο ύψος των υπαρχουσών δανείων με επέκταση χρόνου αποπληρωμής και με ετήσια δόση για τον δήμο Καλαμπάκας της τάξεως των 377 χιλ. ευρώ. Πρόταση που το σώμα αποδέχθηκε ομόφωνα .

Στα άλλα θέματα
Στα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης το σώμα ενέκρινε είτε ομόφωνα , είτε με πλειοψηφία τα εξής θέματα :
Την αίτηση του Κουτσούκη Βασιλείου (για παράταση μίσθωσης δημοτικής έκτασης στην περιοχή «ΑΜΜΟΣ» οικισμού Αγ.Δημητρίου Τ.Κ. Γάβρου του Δήμου Καλαμπάκας).
Το πρόγραμμα αποκατάστασης οικονομικής λειτουργίας του Δήμου -έκθεση ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή λογιστή.
Το πρωτόκολλο προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση οδού Τ.Κ. Κορυδαλλού».
Το πρωτόκολλο προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση οδού από ολίσθηση εδάφους στη Τ.Κ. Οξύνειας.
Την υποκατάσταση αναδόχου της αρχιτεκτονικής μελέτης του Ο.Τ. 187.
Την αίτηση της Π. Σγουραλής & ΣΙΑ Ε.Ε. (Προέγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Βελτίωση Υποδομών Ύδρευσης Δήμου Καλαμπάκας»).
Την αίτηση ΟΤΕ Α.Ε (χορήγηση δικαιωμάτων διέλευσης)
Τον κανονισμό άρδευσης Τ.Κ. Κρύας Βρύσης (σχετική η υπ’ αριθ. 3/2015 απόφαση Τ.Κ. Κρύας Βρύσης)
Το αίτημα του Δήμου προς το Δασαρχείο Καλαμπάκας για την χορήγηση ξύλινων κατασκευών.
Τον εξώδικο συμβιβασμό επί της υποθέσεως Ποτηρόπουλου
Το πρόγραμμα ΦΟΠ που αφορά την επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού
Την διαχειριστική μελέτη Δημοτικού Δάσους «Αγ.Δημητρίου Καλαμπάκας» περιόδου 2015-2019.

Ένταση για τα «γρέκια» των κτηνοτρόφων
Όσον αφορά την έκθεση επιτόπιων ελέγχων στον βοσκότοπο της Τ.Κ. Γλυκομηλιάς του Δήμου Καλαμπάκας μιλώντας σχετικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Άλκης Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι το πρόβλημα με τα γρέκια στην περιοχή είναι σοβαρό , οι διαμαρτυρίες των κατοίκων είναι δικαιολογημένες και πρέπει να υποχρεωθούν οι κτηνοτρόφοι να εφαρμόζουν τον κανονισμό ειδάλλως να επιβληθούν πρόστιμα . Από την πλευρά του πρόεδρος του χωριού Νταφέκης Ανδρέας , ζήτησε από το δ.σ να λάβει απόφαση και να υποχρεώσει όσους κτηνοτρόφους να εφαρμόζουν τον κανονισμό που έχει συνταχθεί .
Ο πρόεδρος τόνισε ότι οι συγκεκριμένοι κτηνοτρόφοι δεν συγκεντρώνουν τα ζώα τους στα γρέκια που έχουν ορισθεί και τ΄ αφήνουν ελεύθερα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στο περιβάλλον και στους κατοίκους της Γλυκομηλιάς . Αντίθετες ήταν οι απόψεις κτηνοτρόφων που τόνισαν ότι αυτά που υποστηρίζει ο πρόεδρος δεν είναι αληθή και ότι τα ζώα συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα .
Αντίθετη στην επιβολή προστίμων προς τους κτηνοτρόφους τάχθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση
Μετά από αυτά ο δήμαρχος ζήτησε από τον συγκεκριμένο κτηνοτρόφο να δεσμευτεί ότι θα έχει τα ζώα του σε δύο γρέκια ειδάλλως θα επιβληθούν πρόστιμα κάτι που αποδέχθηκε ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος και το θέμα έληξε εκεί .
Τέλος το σώμα ενέκρινε :
Την χορήγηση παραγωγικής άδειας πωλητή λαϊκών αγορών
Τον ορισμό θέσεων στάθμευσης ταξί (πλατεία «Ρήγα Φεραίου)
Την τροποποίηση του προϋπολογισμού

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .