ΥΠΕΣΔΑ: Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για την αξιολόγηση στο Δημόσιο – Τι περιλαμβάνει (αναλυτικά)

9 Ιουλίου, 2015 07:48 Επιμέλεια: /

dimosio324235

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων υπό τον τίτλο «Αξιοκρατία, συμμετοχή και αποτελεσματικότητα στην διοίκηση». Να σημειωθεί ότι το ν/σ είχε δοθεί στη δημοσιότητα στις 24 Ιουνίου αλλά λόγω των εξελίξεων “πάγωσε”, ενώ είχε ματαιωθεί και συνέντευξη Τύπου του Γ. Κατρούγκαλου για το θέμα αυτό.

Το σχέδιο νόμου που έχει 14 άρθρα αποτελεί, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θεσμική παρέμβαση με χαρακτηριστικά καινοτομίας, καθώς προβλέπεται κοινωνική λογοδοσία και συμμετοχή στον έλεγχο της δημόσιας διοίκησης.

«Συγχρόνως, εισάγονται για πρώτη φορά εγγυήσεις αντικειμενικότητας της αξιολόγησης μέσω θεσμών συμμετοχής, καθώς η αξιολόγηση συνδυάζεται με μορφές άμεσης δημοκρατίας και συμμετοχής, με την πρόβλεψη δύο νέων θεσμών, των γενικών συνελεύσεων Τμήματος και Διεύθυνσης, ως συμβουλευτικών οργάνων της διοίκησης και εξειδίκευσης της στοχοθεσίας», επισημαίνεται από τον κ. Κατρούγκαλο.

Επίσης, το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής προϊσταμένων της διοίκησης, που συνδυάζουν μοριοδότηση τυπικών προσόντων και εμπειρίας, αλλά και συνέντευξη. Παράλληλα, προβλέπεται η υποχρεωτική εκπαίδευση όσων αναλαμβάνουν καθήκοντα προϊσταμένου για πρώτη φορά.

Προβλέπεται επίσης αξιολόγηση των υπηρεσιών του Δημοσίου από Παρατηρητήριο που θα συσταθεί στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ). Το Παρατηρητήριο θα στελεχωθεί από εμπειρογνώμονες του ΕΚΔΔΑ που θα επιλέγονται από το πειθαρχικό συμβούλιο.

Τα κριτήρια αξιολόγησης των υπαλλήλων όλων των κατηγοριών κατατάσσονται στις εξής διακεκριμένες ομάδες:

-Γνώση του αντικειμένου, ενδιαφέρον και δημιουργικότητα.

-Yπηρεσιακές σχέσεις και συμπεριφορά.

-Αποτελεσματικότητα

Γνώση του αντικειμένου, ενδιαφέρον και δημιουργικότητα

Επαγγελματική επάρκεια, ικανότητα εφαρμογής των γνώσεων και της εμπειρίας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Σφαιρική γνώση του αντικειμένου του φορέα (υπουργείου, αυτοτελούς δημόσιας υπηρεσίας ή ν.π.δ.δ.)

Ενδιαφέρον και αφοσίωση στην εργασία.

Πρωτοβουλία – Καινοτομίες

Eκπόνηση σχετικών με την υπηρεσία μελετών, άρθρων ή προτάσεων και βράβευση τέτοιων εργασιών.

Ανάληψη ευθυνών και άσκηση πολλαπλών καθηκόντων.

Yπηρεσιακές σχέσεις και συμπεριφορά

Συμπεριφορά προς πολίτες. Εξυπηρέτηση του κοινού, τηλεφωνική και απ’ευθείας.

Επικοινωνία και συνεργασία με συναδέλφους και άλλες υπηρεσίες.

Αποτελεσματικότητα

Ποσοτική και ποιοτική εργασιακή απόδοση

Βαθμός επίτευξης των στόχων της ατομικής στοχοθεσίας και συμμετοχής στη στοχοθεσία του Τμήματος

Σημειώνεται ότι η δημόσια διαβούλευση αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 14:00, ενώ το προσχέδιο του νόμου είχε τεθεί υπόψη της ΑΔΕΔΥ αλλά και των αρμόδιων φορέων.

Aftodioikisi.gr

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.