Υπάρχει μέλλον για την Ευρώπη ;

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
24 Σεπτεμβρίου 2016, 08:17

H  Ευρωπαϊκή  Ένωση διανύει μια κρίσιμη περίοδο αναζήτησης ταυτότητας και προσανατολισμού που ίσως δεν έχει προηγούμενο από την ίδρυσή της  και εντεύθεν . Μετά την ευφορία της δεκαετίας του ΄80, με  την ολοκλήρωση της Ενιαίας Εσωτερικής Αγοράς, και της δεκαετίας του ΄90, με την επίτευξη της Νομισματικής Ένωσης, το ευρωπαϊκό εγχείρημα δείχνει να έχει χάσει δυναμισμό και  προσανατολισμό .

Με δεδομένα τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη, την ανάγκη της Γερμανίας να εξάγει τα προϊόντα της στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τον επιμένοντα χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, να πλήττει τώρα την ίδια τη Γερμανία, απλώς δεν μπορεί πια κανείς να αντιληφθεί πια δύναμη θα μπορούσε να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί κάτι που θα βοηθήσει την Ευρώπη να ανακάμψει και να βρει την ζωντάνια της.

Αν, όμως, το πρωταρχικό ζητούμενο για την ΕΕ, η ευημερία, τίθεται πλέον υπό αμφισβήτηση, τότε τι θα κρατήσει την Ευρώπη ενωμένη; Το ερώτημα αυτό τίθεται σήμερα ακόμα πιο έντονα, καθώς το χάσμα μεταξύ Ευρώπης – Ρωσίας, διευρύνεται  . Η ιδέα να επιδιωχθούν κοινοί στόχοι, ώστε να διατηρηθεί η ευημερία στην ΕΕ, δεν λειτούργησε, με τα σημάδια της οικονομικής αναπηρίας να είναι προφανή και τον σπόρο της διάλυσης  να εμφανίζεται αναπόφευκτος .

Ποιές μπορεί να είναι οι λύσεις  ;

Η απάντηση είναι απλή αν στοιχειωδώς  κανένας παρατηρεί το παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι , τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις , τους σχεδιασμούς των στεγανών της παγκοσμιοποίησης και μια σειρά άλλα θέματα ,οφείλει  να αλλάξει ρότα στις πολιτικές της όσον αφορά την οικονομία κάτι που σημαίνει ότι το κεφάλαιο πρέπει να περιορίσει τα κέρδη του . Είναι διατεθειμένο ;  Η απάντηση  είναι  Όχι   !!! Μπορεί η υπάρχουσα πολιτική ηγεσία της γηραιάς ηπείρου να το αναγκάσει ; Και πάλι η απάντηση είναι όχι !!! Υπάρχει περίπτωση οι Ευρωπαϊκοί λαοί να αλλάξουν τις εθνικές  πολιτικές ηγεσίες τους , άρα την Ευρωπαϊκή ; Και πάλι η απάντηση είναι όχι !!! Άρα μπορεί να έχει μέλλον η σημερινή Ευρώπη ; ΟΧΙ !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .