Υπάρχει κίνδυνος να πλημυρίσει η περιοχή – Υποχώρησε το ανάχωμα του Πηνειού 500 μέτρα κάτω από την Γέφυρα της Διάβας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
8 Μαρτίου 2016, 13:00

Τελικά δεν είναι μόνο η Γέφυρα της Διάβας που με την πτώση της δημιούργησε ένα σορό προβλήματα στον Δήμο Καλαμπάκας και τον απέκοψε στα δύο.

Υπάρχουν και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την διέλευση του ποταμού από την περιοχή της Καλαμπάκας και όλα αυτά από τις παρεμβάσεις που έγιναν  κατά καιρούς αλλά και από τον μεγάλο όγκο νερών που διέρχεται κατά καιρούς.

Κάτω από την γέφυρα της Διάβας υπάρχει ανάχωμα , κατασκευασμένο να αποτρέπει την υπερχείλιση των νερών του Πηνειού όταν αυτό ο όγκος είναι  μεγάλος και αυτό συμβαίνει ( κατά την μέχρι τώρα ιστορία Μάρτιο και Απρίλιο όταν λιώνουν και τα χιόνια) με μεγάλες βροχοπτώσεις.

Πάνω στο ανάχωμα υπάρχει αγροτικός δρόμος που βοηθάει τυχόν αποκαταστάσεις από την ροή των νερών. Δεν γνωρίζουμε αν γίνεται συχνή επιθεώρηση του αναχώματος από τους αρμόδιους και δεν επιρρίπτουμε ευθύνες σε κανέναν . Το ρεπορτάζ έχει ως στόχο να ενημερώσει για ένα θέμα που έχει προκύψει με το ανάχωμα και να κινητοποιήσει τους Αρμόδιους.

Πεντακόσια μέτρα στο κατάντι της γέφυρας το ανάχωμα έχει καταστραφεί τελείως , όπως και ο δρόμος που διέρχονταν πάνω σε αυτό για μια απόσταση 70 έως 100 μέτρων.

Το νερό θέλει μόνο ένα μέτρο για να πλημμυρίσει ( σε περίπτωση ισχυρής βροχόπτωσης ) όλη την πλευρά προς την Καλαμπάκα , μέχρι και τον Σταθμό Βιολογικού Καθαρισμού.

Μάλιστα για 1500 μέτρα περίπου , αν το ποτάμι υπερχειλίσει θα ¨χτυπάει ¨πάνω στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65 με την πιθανότητα να τον καταστρέψει αφού δεν υπάρχει ζαρζανέτι.  Συνάμα πιστεύουμε ότι θα κινδυνεύσει και ο Βιολογικός Καθαρισμός , όπως και θα πλημυρίσουν χιλιάδες στρέμματα.

Μάθαμε ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει εργολάβος που διευθετεί την κοίτη και έχει ξεκινήσει από την γέφυρα Μουργανίου .

Μήπως όμως θα πρέπει να μεταφέρει τις εργασίες στην περιοχή που προαναφέρουμε ότι το ανάχωμα έχει πρόβλημα , πριν κάποια Ανοιξιάτικη μπόρα τους κάνει όλους να τρέχουνε ;

anaxoma zimia (4) anaxoma zimia (3) anaxoma zimia (2) anaxoma zimia (1)

 

  • Christos Ktenas

    Φταίω εγω τωρα που θα σχολιάσω πάλι και γι αυτό?Δε ξέρω ποιος σας το πληροφόρησε.Αυτο που βλέπω στις φωτογρςφίες σας άρχισε να «κόβεται» απο το 2014,το είχα πει τότε στο Σ.Παπαχρήστο,ακόμα δεν είχαν παραδώσει.Το 2014 το φθινόπωρο είπα στον Κ.Βουρλίτση,όπως και το 2015 στον ίδιο όπως και όταν έπεσε η γέφυρα στον ίδιο το Δήμαρχο που πηγε μια βόλτα με το τζίπ και μάλλον είδε.Δε φταίει όμως μόνο το ποτάμι.Στο σημείο που έχει φαγωθεί έρχετε νερό πίσω απο το γήπεδο,(ημιτελές έργο ρέμα καστρακίου λενε κάποιοι)περνάει κάτω απο γέφυρα της Ε65 και καταλήγει εκεί.Σε περίπτωση που ανεβει η στάθμη έχει κλίση αντίθετη και φτάνει μέχρι πριν το γήπεδο.Που τα ξέρω?τουλάχιστον 20 χρόνια είμαι εκεί,και τα σκυλιά εχω εκει τώρα που δυστηχώς για κάποιους δεν τα παίρνει το νερό.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .