«Είναι το κόμμα ηλίθιε» !! – Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, ο παλαιοκομματισμός μένει !!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
20 Αυγούστου 2019, 08:07

Εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου η εικόνα του Ελληνικού τουρισμού στην τουριστική αγορά δέχεται πλήγματα . Τα διεθνή  σόσιαλμίντια έχουν κατακλειστεί με εικόνες  από Σαμοθράκη  όπου αποκλείστηκαν  τουρίστες λόγο ότι το νησί αποκόπηκε από την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία , από την βυθισμένη στο σκοτάδι Σκιάθο  , από καταχρήσεις επωνύμων ότι έπεσαν θύματα κλοπής και αισχροκέρδειας στα ελληνικά νησιά και μια σειρά άλλα τέτοια που αναμφίβολα ουδόλως κολακεύουν  την εικόνα του ελληνικού τουρισμού !!

Αλλά ας πάρουμε την περίπτωση της Σαμοθράκης για να δούμε πόσο σοβαρά η πολιτική ηγεσία της χώρας (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) διαχειρίζεται τα προβλήματα που υφέρπουν άλυτα ή που ανακύπτουν και δεν υπάρχει ουδεμία σοβαρή μέριμνα να αντιμετωπιστούν πριν δημιουργήσουν γεγονότα αρνητικά για τον τουρισμό μας .

Όπως λέει η πλευρά της Κυβέρνησης , το βασικό ζήτημα που ανέκυψε με την διακοπή της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας ενάγεται στις ανύπαρκτες  υποδομές του λιμανιού της Καμαριώτισσας επισημαίνοντας πως τα προηγούμενα χρόνια δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να φύγουν τα φερτά υλικά, οι επιχωματώσεις από τον πυθμένα του λιμανιού, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος προσάραξης των πλοίων της ακτοπλοϊκής γραμμής  που προσεγγίζουν το λιμάνι αλλά και για μεγαλύτερα σκάφη.

Και συνεχίζει η κυβέρνηση : Τα δύο σκάφη, που είχαν δρομολογηθεί για να εξυπηρετούν αυτή την άγονη γραμμή, υπέστησαν ταυτόχρονα βλάβη, με αποτέλεσμα το νησί να μην μπορεί να έχει τη σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη. Για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα μισθώθηκαν δύο σκάφη. Αρχικά το οχηματαγωγό ΑΝΑΞ, για να μπορεί να μεταφέρει βασικά είδη πρώτης ανάγκης στο νησί και εν συνεχεία το ANDROS JET ένα επιβατικό σκάφος, για να μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες. Επειδή υπήρξε το απαγορευτικό στην περιοχή, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών από την Κυριακή μέχρι Τετάρτη, δεν μπόρεσαν να γίνουν τα δρομολόγια, με αποτέλεσμα να έχει επιβαρυνθεί η κατάσταση. Η  κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ,από την άλλη , απαντά :  «..Μια ολόκληρη εβδομάδα χρειάστηκε η «ευέλικτη» και «τεχνοκρατική» κυβέρνηση της Ν.Δ. για να συνεδριάσει για το ζήτημα της Σαμοθράκης. Μια εβδομάδα στην οποία η εικόνα της χώρα μας τραυματίστηκε, ενώ χιλιάδες συμπολίτες μας και ξένοι επισκέπτες βίωσαν συνθήκες προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Θα ανέμενε κανείς αρχικά μια συγγνώμη. Μια κυβερνητική απολογία για τα αργοπορημένα της αντανακλαστικά, μια συγγνώμη από τους επαγγελματίες του τουρισμού, μια συγγνώμη από τους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν. Αντί για αυτό ή για το όποιο σχέδιο για το μέλλον της Σαμοθράκης η κυβερνητική σύσκεψη της Δευτέρας έχει ως κύριο θέμα το προσφιλές σπορ της ΝΔ: τις δήθεν ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ…» .

Ας δούμε  τί λέει και ο Δήμαρχος του Νησιού

Ποιο πρακτικός στο πρόβλημα ο Δήμαρχος , τονίζει : «Η λύση είναι να μπει μια εταιρεία που θα μας προσφέρει σταθερότητα και αξιοπιστία. Δεν μπορεί να εμφανίζει προβλήματα τόσο συχνά όσο εμφανίζει εδώ η δική μας εταιρεία. Δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτό», σημείωσε ο Δήμαρχος , απαντώντας για το ποια θα ήταν μια μόνιμη λύση για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά καιρούς το νησί. Ουδεμία νύξη για προβλήματα του λιμανιού ή άλλου είδους θέματα !!

Δηλαδή , ενώ η τουριστική αγορά έβλεπε τους εγκλωβισμένους τουρίστες στο λιμάνι της Σαμοθράκης , τα σκοτάδια στην Σκιάθο και όλα τα άλλα καταγγελλόμενα από επώνυμους στα νησιά του Αιγαίου , κυβέρνηση , Αντιπολίτευση και Τοπική Αυτοδιοίκηση  , αντί να συνεργαστούν για να λύσουν άμεσα το πρόβλημα ώστε να σταματήσουν οι εικόνες ντροπής στα Μ.Μ.Ε , έκαναν αγώνα  δρόμου για να επιρρίψουν ο ένας την ευθύνη στον άλλον και γιατί όχι να αποκομίσουν κομματικά οφέλη .

Δηλαδή ότι γίνεται πάντα για κάθε σοβαρό πρόβλημα σ΄ αυτήν την χώρα . Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί από την παλαιοκομματικού τύπου τακτική που τόσα δεινά έχει επισωρεύσει στη χώρα .  Όσο όμως αυτήν η τακτική δεν αλλάζει δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προοδεύσει η χώρα .

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .