Υλοποίηση της μεταρρύθμισης στη Π.Φ.Υ.

1 Σεπτεμβρίου, 2017 08:29 Επιμέλεια: /

papadopoylos sakis_DCE

Με ευθύνη  της ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ  του ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΠΕΚΕ ΥΓΕΙΑΣ  πραγματοποιείται ένα πρόγραμμα δράσεων για την επιτάχυνση της υλοποίησης της Μεταρρύθμισης στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή. Σε εξέλιξη βρίσκεται η προκήρυξη 2.868 θέσεων για τη στελέχωση 239 Τοπικών Μονάδων Υγείας σε όλη τη χώρα με Οικογενειακούς Γιατρούς ( Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας, Παιδιατρικής ) και Ομάδα Υγείας ( Νοσηλευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Επισκέπτες Υγείας, Διοικητικούς ) η οποία θα διαρκέσει μέχρι την 8 Σεπτεμβρίου. Τα κίνητρα που δίνονται στους γιατρούς για την στελέχωση των ΤΟΜΥ είναι σημαντικά : αποδοχές Επιμελητή Α του ΕΣΥ, Σύμβαση εργασίας 2 και άλλων 2 χρόνων ( η μεταρρύθμιση χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο με 300 εκατ. ευρώ για 4 χρόνια και στη συνέχεια από τον κρατικό προϋπολογισμό ), άμεση ανάληψη καθηκόντων εντός 2μήνου, αυξημένη μοριοδότηση για διεκδίκηση μόνιμης θέσης στο ΕΣΥ, δυνατότητα εφημεριών στις Μονάδες του ΠΕΔΥ και στα Κέντρα Υγείας, συγκεκριμένος πληθυσμός ευθύνης ( έως 2250 ενήλικες, έως 1500 παιδιά για τους Παιδιάτρους ), συνεχής εκπαίδευση…

Στη Θεσσαλία πραγματοποιείται :

  • Σύσκεψη των Βουλευτών Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ με την Διοίκηση της 5ΗΣ ΥΠΕ και τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας, σήμερα Παρασκευή 1/9/ στη Λάρισα. Στη Σύσκεψη θα συζητηθεί η προώθηση της λειτουργίας των ΤΟΜΥ στη Λάρισα, στον Βόλο, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, η κατάληξη στα κτίρια που θα λειτουργήσουν οι ΤΟΜΥ, η συνεργασία των Οικογενειακών Γιατρών και των Ομάδων Υγείας με τα στελέχη των Μονάδων του ΠΕΔΥ – των Κέντρων Υγείας – των Νοσοκομείων, η ιεράρχηση των αναγκών στελέχωσης των Μονάδων ΠΕΔΥ και των ΚΥ ( προκηρύσσονται 450 θέσεις μέσα στον Σεπτέμβρη ), η οργάνωση Αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας ( προκηρύσσονται 468 θέσεις για τα ΤΕΠ όλης της χώρας  )
  • Συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση
  • Πρόγραμμα επισκέψεων των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις υπάρχουσες Μονάδες ΠΦΥ. Στον Νομό Τρικάλων η επίσκεψη θα γίνει στη Μονάδα του ΠΕΔΥ Τρικάλων, τη Δευτέρα 4/9/  ώρα 9π.μ.

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΚΕ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.