Ηλίας Βλαχογιάννης – Το «αριστερό » success story

admin
admin
31 Ιουλίου 2017, 10:22

Η κυβέρνηση  προσπάθησε να δημιουργήσει  το δικό της  success  story,με μια επιτυχημένη  έξοδο στις αγορές.  Μάλιστα  ,σχεδόν ,το είχε προαναγγείλει….Φαινετα ότι οι προς τούτο  συζητήσεις με ξένα fund  ,ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο.  Δεύτερες σκέψεις που  επικράτησαν  στην κυβέρνηση,αλλά και οι προς τούτο απόψεις  των πιστωτών ,ανεβαλαν  το εγχείρημα  για ευθετοτερο χρονο.
Τώρα   ετοιμάζεται 5ετες ομόλογό και ανοίγει βιβλίο προσφορών. Στην ουσία πρόκειται για ανανέωση του ομολόγου ΣΑΜΑΡΆ του 2014 . Τρία χρόνια μετά,προσπαθούμε να έρθουμε εκεί που είμασταν…..Αφού φορτώθηκε η χώρα με δύο αχρείαστα μνημόνια ,με 14,5 δια μέτρα σε βάρος των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων,με δήμευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια και περίπου 100 δισεκατομμύρια  κόστος για την Ελληνική Οικονομία, σύμφωνα με τον κ. ΡΕΓΚΛΙΝ……
Τα οφέλη από μια επιτυχημένη έξοδο στις αγορές,είναι αυτονοητα και θα δημιουργήσουν καλύτερο επενδυτικό περιβάλλον.  Κυρίως όμως θα δώσουν ανάσα στις μεγάλες επιχειρήσεις,πού θα έχουν ευκαιρίες καλύτερης  πρόσβασης στις αγορές,αντλώντας πολύτιμα για τη λειτουργία τους και την επέκτασή τους κεφάλαια.
Η επιτυχημένη  διπλή  έξοδο  στις αγορές την άνοιξη του 2014 από την κυβέρνηση  Σαμαρά ,φαίνεται πως «στοιχειώνει» την κυβέρνηση  Τσίπρα.    Τώρα πρέπει να επιτύχει αρκετά καλύτερα επιτοκια δανεισμού…
Παρά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης,φαίνεται ότι η δυσπιστία των πιστωτών και των αγορών στην ικανότητα  και τη βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να προχωρήσει στις συμφωνημένες και επιβεβλημένες μεταρρυθμίσεις, εξακολουθεί να υφίσταται και να φρενάρει την ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Τα ανωτέρω έρχεται να  επιβεβαιώσει η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ,που προκαλεί επιπλέον πονοκεφάλους στην Ελλάδα.  Προβλέπει δημοσιονομικό κενό για το 2018 και εφαρμογή  του συνόλου των επαχθων μέτρων  (μείωση συντάξεων,μείωση αφορολόγητου),απο την 1-1’19…..
Ακόμα ,η επιπλέον μείωση της ασφαλιστικής -συνταξιοδοτικης δαπάνης,είναι….προ των πυλών….
Ενώ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΊ ΒΙΏΣΙΜΟ  το ελληνικό χρέος,σε κανένα σενάριο…..Οσο για τα ….. περίφημα αντίμετρα, από το 2023 και…..βλέπουμε……
Μιλάμε γι αυτά που έλεγε ο Πρωθυπουργός: Ένα ευρώ μέτρα, ένα…..αντίμετρα…….  Άλλη μια κοροϊδία του  Ελληνικού λαού…..
Εξ ίσου ζοφερή είναι η οικονομική κατάσταση μεγάλων Οργανισμών και Επιχειρήσεων,πού φορτώνουν με χρέη το Ελληνικο δημοσιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμά  οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.  Αλλά και η άκρως  ανησυχητική κατάσταση του ΕΦΚΑ, πού ήδη τα ελλείμματά  του υπερβαίνουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ…. Από κοντά και η ΔΕΗ, ο μεγάλος ασθενής του Ελληνικού κράτους….. Που η χρηματιστηριακή της αξία  ,κατρακυλάει.  Όλοι τρέμουν και απευχοντα  μια κατάρρευση της….
Με τις συνεχείς περικοπές και μειώσεις μισθών και συντάξεων,περιορίζεται η ζήτηση και βαθαίνει η ύφεση στην κοινωνία…..Παρά την  εντυπωσιακή και οφειλόμενη κυρίως σε εξωγενείς παράγοντες ,αύξηση της Τουριστικής κίνησης και παρά  την κατάργηση  του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, τα προσδοκώμενα έσοδα θα είναι μειωμένα.
Η υπερβολική  αύξηση των φόρων στα φυσικά πρόσωπα και  τις επιχειρήσεις, η μειωση του αφορολόγητου κ.λ.π. ,έφεραν τα αντίθετα από τα ποθούμενα αποτελέσματα.  Το δόγμα » οι φόροι σκοτώνουν την Ανάπτυξη,» βρίσκει την πλήρη εφαρμογή του….
Ο ιδεολογικός  αχταρμάς από τον οποίο συγκροτείται η παρούσα κυβέρνηση, ΔΕΝ της επιτρέπει να λειτουργεί με γνώμονα  την ταχύτερη απαλλαγή απο τα  Μνημόνια και την επιστροφή  στην κανονικότητα,αλλά μάλλον  στοχεύει στη μακροημέρευση της στην εξουσία και τη δημιουργία του δικού της κομματικού στρατού…. Τα όσα έρχονται στο φως για τις παλινωδίες  του 1ου εξαμήνου του 15,είναι άκρως  διαφωτιστικα…..
Ατυχώς για την κυβέρνηση και ΔΥΣΤΥΧΏΣ για τον τόπο, ο χρόνος της εξαντλείται….Το όποιο κεφάλαιο διέθετε, σπαταληθηκε σε ανέξοδες κορώνες επίδειξης αριστεροφροσυνης και λαϊκισμού.  Τώρα έρχεται η ώρα του λογαριασμού…..Τον οποίο όμως  ΠΛΉΡΩΣΑΝ ΚΑΙ  ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ  οι Έλληνες πολίτες…..
Ηλίας Γ Βλαχογιάννης,πρ. Νομάρχης και Βουλευτής Τρικάλων.
ΥΓ. Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα «The Hellenicmail»

 

  • Μπεσιου Τ.

    Ωραία μας τα λέτε Κυριε Βλαχογιαννη και επειδή ή ξ……. σας δεν έχει όρια σε λίγο είστε ικανοί να μας λέτε οτι την περίοδο που κυβερνούσαν τη χώρα οι Σαμαροβενιζελοι οι Έλληνες ζούσαν στον παράδεισο και ξαφνικά τρελαθηκαν και είπαν » δεν ψηφίζουμε τον Τσιπρα να μας πάει μία βόλτα από την κόλαση για να δούμε τι γίνεται κι εκεί «..Καλό θα ήταν να ξυπνησετε όσο είναι νωρίς γιατί κάποιοι θα σας πιάσουν στον υπνο.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .