Ηλίας Μαυραγάνης ( Πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Μετεώρων) : Οι Ξενοδόχοι Καλαμπάκας δίχασαν τον Σύνδεσμο

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
14 Ιουνίου 2016, 13:18

<< Η ισχύς εν τη ενώσει ….>>,  λέει ο θυμόσοφος Λαός μας.

Φαίνεται όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην Καλαμπάκα και δη στους Επαγγελματίες του Τουρισμού , βάση λεγομένων του Προέδρου του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Μετεώρων κου Ηλία Μαυραγάνη.

Ο κος Μαυραγάνης μίλησε στην στήλη μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Επαγγελματίες Τουρισμού στην χώρα μας και στην περιοχή μας.

Κατ’  αρχάς δεν τρέφει την αισιοδοξία των Κυβερνητικών Αξιωματούχων που με δηλώσεις τους αναφέρουν ότι οι αφίξεις στην Ελλάδα την φετινή χρονιά, θα είναι περισσότερες.

Ξεκίνησε την κουβέντα λέγοντας ότι ήταν  2015 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τον οι ακυρώσεις για την φετινή χρονιά για την χώρα και όλα έδειχναν ότι το 2016 θα ήταν καλύτερο. Όμως μετά τις τρομοκρατικές  επιθέσεις στην Γαλλία η κατάσταση άλλαξε και άρχισαν οι μαζικές ακυρώσεις σε κρατήσεις. Ακολούθησαν επιθέσεις σε Κωνσταντινούπολη ,που στην χώρα μας έρχονταν πολλοί επισκέπτες , και το κακό μεγάλωσε. Τέλος η παρουσία των προσφύγων δε έκανε καλό στην όλη επιβαρυμένη κατάσταση αφού οι ξένοι ακούγοντας για αποκλεισμένους δρόμους και λιμάνια , δεν διακινδυνεύουν να έλθουν στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του ΣΤΕΜ μίλησε για μεγάλη πτώση στον τουρισμό το πρώτο 5μηνο , λέγοντας ότι κατά μέσο όρο η πτώση αυτή ξεπερνάει το 20% και σε κάποιες περιπτώσεις και το 50%.

Κάποιοι μιλάνε για αφίξεις στην χώρα μας είπε ,  μετρώντας τις αυθημερόν αφίξεις σε διάφορα νησιά , μετράνε ακόμα και τις 400 χιλιάδες νέων που εργάζονται σε άλλες χώρες και επισκέπτονται την πατρίδα τους 2-3 φορές τον χρόνο.

Η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 24% ήταν ένα μεγάλο χτύπημα στου επαγγελματίες του τουρισμού αφού και αυτήν την αύξηση αναγκάστηκαν να την απορροφήσουν οι ίδιοι . Η πτώση στην δουλειά φέρνει και άλλα δεινά αφού πολλοί επαγγελματίες ρίχνουν τις τιμές πολύ χαμηλά , τρώγοντας από τις ¨σάρκες τους ¨.

Άφησε αιχμές για την στήριξη του ΣΤΕΜ από άλλους φορείς , λέγοντας πως οι Ξενοδόχοι διχάζουν τον Σύνδεσμο επιλέγοντας  αυτήν την στάση για προσωπική προβολή . Προέβλεψε μάλιστα ότι  ο Σύνδεσμος κινδυνεύει να αναστείλει την δράση του αφού σε ένα μήνα θα γίνουν εκλογές.

Ο κος Μαυραγάνης ελπίζει πολλά στον φορέα που δημιουργήθηκε  με αιχμή του δόρατος την Περιφέρεια σε συνεργασία με το Επιμελητήριο , τους Δήμους , την Περιφερειακή Ενότητα κ. άλλους.

Για την συνεργασία του ΣΤΕΜ με τον Δήμο Καλαμπάκας άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι ευχαριστημένος αφού μετά από 11 συναντήσεις δεν υπάρχει απτό αποτέλεσμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .