Ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Καλαμπάκας από το ταξίδι του στην Κίνα-Υπέγραψε δύο συμφωνίες με την πόλη Τσίν Τσόν

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
28 Σεπτεμβρίου 2017, 13:33

Χαρακτηρίζοντας το ταξίδι του στην Κίνα ως σημαντικό , συνέντευξη τύπου για να μεταφέρει τα γεγονότα, παραχώρησε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης.

Ο κος Σινάνης με το ξεκίνημα της εισήγησης , ενημέρωσε του εκπροσώπους του Τύπου πως κλείστηκε το συγκεκριμένο ταξίδι.

Ήταν εντελώς τυχαίο ανέφερε , όταν κάποια Καλαμπακιώτισα και δη η κα Φωτεινή Πρέτσιου γνώρισε στην Τήνο τον Καθηγητή Πανεπιστημίου κο Αριστείδη Κοντογιάννη.

Ο κος Κοντογιάννης  βρισκόταν σε επαφή με κάποιον Δήμο της Χώρας μας να συμμετέχει σε ένα πολιτιστικό φεστιβάλ στην πόλη Τσιν Τσον. Ζήτησε από τον Καθηγητή , ο οποίος συνεργάζεται με Κινέζικα Πανεπιστήμια και έχει τέτοιες επαφές , να πάει ο Δήμος Καλαμπάκας στην Κίνα.

Η συμφωνία έκλεισε και ο Δήμαρχος μαζί με την σύζυγο του , την Δημοτική Σύμβουλο κα Μπαντέκα και τρείς Μουσικούς ( Αδάμο , Δριτσέλη και Λάσκου ) , βρέθηκαν στην Κίνα.

Ο χρόνος ετοιμασίας για το ταξίδι ήταν πολύ λίγος  και αν δεν βοηθούσε η Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου με εκτύπωση φυλλαδίων στα Κινέζικα , εικόνες και άλλο υλικό , η προβολή στην μακρινή  Κίνα ( κατά τον Δήμαρχο ) θα ήταν ελλιπής.

Στην Κίνα τους περίμενε αντιπροσωπία που τους συνόδευε όλες τις ημέρες , συμπεριλαμβανομένου και διερμηνέα.

Έγιναν διάφορες συναντήσεις , στρογγυλές τράπεζες και διάφορες συζητήσεις όπου εκτός της Καλαμπακιώτικης αποστολής , συμμετείχαν οι Πρεσβείες Αιγύπτου , Χιλής , Αυτραλίας , Σρι Λάνκα και Ισπανίας.

Υπεγράφησαν δύο συμφωνίες

Οι συμφωνίες οι οποίες υπεγράφησαν αφορούσαν ένα σύμφωνο κατανόησης της Καλαμπάκας με την πόλη Τσιν Τσον σε θέματα φιλικών συναλλαγών για ευημερία και ανάπτυξη και ακόμη μια ( παρόμοια ) συμφωνία μια ακόμη πόλη της Κίνας.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρχει επικοινωνία αν Κινέζικη αντιπροσωπία επισκεφτεί την Καλαμπάκα για περαιτέρω συζητήσεις.

Ο κος Σινάνης διευκρίνισε ότι δεν συνάντησε κανένα Κυβερνητικό στέλεχος στην Κίνα ( π.χ. την κα Κονιόρδου ) και ότι η επιλογή για τους συμμετέχοντες στην αποστολή ήταν αποκλειστικά του Δημάρχου ( με γνώμονα το μικρό χρονικό περιθώριο προετοιμασίας ).

kina dimarxos (8) kina dimarxos (7) kina dimarxos (6) kina dimarxos (5) kina dimarxos (4) kina dimarxos (3) kina dimarxos (1)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .