Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων – Ανακοίνωση για την αλλαγή του ονόματος του Δήμου

admin
admin
24 Νοεμβρίου 2016, 11:34

Η  Ιερά  Μητρόπολή μας,  με χαρά υποδέχτηκε  την απόφαση της Επιτροπής Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών για την μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας, σέ  ΔΗΜΟ ΜΕΤΕΩΡΩΝ.

Τα Άγια  Μετέωρα, με τούς ασκητικούς αγώνες των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων, έχουν καθιερωθεί σε ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο , ως ένα από τα σημαντικότερα κέντρα μοναστικού βίου. Η πνευματικότητα των πατέρων , η αρχιτεκτονική των Μονών και η ανάπτυξη όλων των τεχνών με βάση την ορθόδοξο πίστη, σέ συνδυασμό με το Γεωλογικό φαινόμενο των βράχων, έχουν καταστήσει τα Μετέωρα ,ως ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Τα Άγια Μετέωρα αποτελούν  την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου μας και την βαριά κληρονομιά μας. Είμαστε πεπεισμένοι , πώς η μετονομασία του Δήμου μας ,σέ ΔΗΜΟ ΜΕΤΕΩΡΩΝ, θα  αποτελέσει θετικό μοχλό ανάπτυξης, όχι μόνο για την πόλη της Καλαμπάκας, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή μας.

Συγχαίρουμε, όλους, όσους συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του σκοπού, με την διαβεβαίωση, ότι ἡ Ιερά Μητρόπολή μας,  θα συμβάλλει  με κάθε τρόπο στην πνευματική  και στην  εν γένει ανάπτυξη του Δήμου μας.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .