Ιδιοκτήτης σκαπτικού μηχανήματος καταγγέλλει ότι κάποιοι προσπάθησαν να πυρπολήσουν το μηχάνημα

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
16 Μαρτίου 2017, 12:15

Μια σοβαρή καταγγελία κάνει ένας κάτοικος Ελαφίου , ιδιοκτήτης σκαπτικού μηχανήματος ( φορτωτή ) ισχυριζόμενος ότι άγνωστοι προσπάθησαν να πυρπολήσουν το μηχάνημα.

Πρόκειται για τον κο Νάστο Κωνσταντίνο όπου όπως αναφέρει το περασμένο Σάββατο επιστρέφοντας από την Αθήνα ( όπου έλειπε από την Τετάρτη) , βρήκε το μηχάνημα να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές ( άνω των 6 χιλιάδων κατά τον ίδιο) . Το μηχάνημα ήταν παρκαρισμένο σε ιδιόκτητο χώρο στην περιοχή  ¨Μηλότοπος¨  Ελαφίου και από θαύμα ως είπε , δεν έγινε παρανάλωμα.

Του θέματος επιλήφθηκε η  Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας αλλά και η Αστυνομία  όπου άνδρες τους πραγματοποιούν έρευνα για την σύλληψη των δραστών. Όπως είπε ο ιδιοκτήτης το πόρισμα του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής θα εκδοθεί εντός των ημερών.

Ο κος Νάστος συνδυάζει την απόπειρα εμπρησμού του μηχανήματος με την ιδιότητα του ως υπεύθυνος από πλευράς φερόμενων ιδιοκτητών μιας μεγάλης έκτασης του δάσους Ελαφίου 20 χιλ. στρέμματα)  . Μάλιστα κατήγγειλε ότι το 2004 του είχαν πυροβολήσει τα ελαστικά σε 3 μηχανήματα που είχε στο δάσος , συνολικής ζημιάς 70 χιλιάδων ευρώ.

Αιτιολόγησε την τελευταία δολιοφθορά στο γεγονός ότι οι φερόμενοι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ξύλευση στο δάσος , βάση της τελευταίας απόφασης της Κυβέρνησης  που αναφέρει μεταξύ  άλλων ότι: << Ιδιωτικά δάση ως και δάση του άρθρου 152 του Δασικού Κώδικα (συνιδιόκτητα μετά του Δημοσίου δάση), των οποίων η διαχείριση και εκμετάλλευση έχει από εικοσαετίας και πλέον εγκαταλειφθεί, τίθενται από την αρμόδια δασική αρχή υπό διαχείριση, για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και προαγωγής της εθνικής οικονομίας, σύμφωνα με τις περί διαχειρίσεως και εκμεταλλεύσεως των δημοσίων δασών ισχύουσες δια- τάξεις. Προϋπόθεση για την κατά τα ανωτέρω ενέργεια της δασικής αρχής, είναι η διαπίστωσή της, με ειδικά αιτιολογημένη σχετική πράξη της, ότι οι κάτοχοι των δασών αυτών, παρουσιάζουν αντικειμενική αδυναμία να τα διαχειριστούν ή να τα εκμεταλλευτούν. Τα έσοδα από την εκμετάλλευση των παραπάνω δασών, μετά την αφαίρεση των πάσης φύσεως εξόδων και των δικαιωμάτων υπέρ του Δημοσίου, αποδίδονται από το Δημόσιο νομίμως στους δικαιούχους. Κατά την απόδοσή τους, υφίσταται επιπλέον παρακράτηση, ποσοστού δέκα επί τοις εκατό (10%), το οποίο όπως και τα δικαιώματα υπέρ του Δημοσίου κατατίθενται υπέρ του Πράσινου Ταμείου στον ειδικό κωδικό Ειδικός Φορέας Δασών και διατίθενται αποκλειστικά για έργα διαχείρισης, ανάπτυξης και προστασίας δασών >>.

Ο κος Νάστος καλέστηκε να πραγματοποιήσει με το μηχάνημα του κάποιες μικρές διανοίξεις στο δάσος και θεωρεί ότι αυτός ήταν ο λόγος που κάποιοι θέλησαν να καταστρέψουν τον φορτωτή.

Όλα αυτά καταγγέλλονται από τον ίδιο , όπου ελέγχονται από τις Αρχές για να φτάσουν στην σύλληψη των δραστών και την οδήγηση ενώπιον της Δικαιοσύνης.

elafi fortotis (1) elafi fortotis (2) elafi fortotis (4)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .