Οι θεσμοί γνωρίζουν άριστα τι ακριβώς θέλουν στην Ελλάδα . Εμείς ;

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
11 Ιουνίου 2015, 07:46

Η αλήθεια είναι ότι σε ότι αφορά την κρίση στην Ελλάδα , τουλάχιστον ως προς το οικονομικό της μέγεθος , οι θεσμοί επιχειρούν  να το λύσουν με όρους και κανόνες που θυμίζουν  αυτό που περιγράφει  στο αποκαλυπτικότατο βιβλίο της η γνωστή συγγραφέας Νάομι Κλάιν «ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ» , μέσω του μηχανισμού του καπιταλισμού της καταστροφής .

Το υποτιθέμενο σχέδιο σωτηρίας της χώρας γίνεται εφιαλτικότερο καθώς διαπλέκονται  γεωπολιτικοί  και γεωστρατηγικοί ανταγωνισμοί  που έχουν ως πυρήνα τον έλεγχο των ενεργειακών αποθεμάτων , μέχρι και σχιζοειδείς  καταστάσεις  των ενεργούμενων του συστήματος της παγκοσμιοποίησης .

Είναι σαφές ότι στόχος τους δεν είναι να σώσουν την χώρα μας αλλά το πώς θα την βάλλουν  ακόμα περισσότερο στο βούρκο της κρίσης , πως θα διαλύσουν  τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό , πως θα αλλοιώσουν  την πολιτιστική ταυτότητα μέσα από την απαξίωση των θεσμών που την τροφοδοτούν (Ορθοδοξία , παράδοση , γλώσσα , αξίες ) ώστε να αλυσοδεθεί για τα καλά στο άρμα του παγκόσμιου σχεδίου .

Αν οι θεσμοί θέλανε να λύσουν το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα μπορούσαν να το λύσουν αστραπιαία και εν τη γενέσει  της όπως και στο παρελθόν , στους ιστορικούς κύκλους , έχει γίνει  με την διαγραφή του χρέους και με ένα νέο παραγωγικό σχέδιο .

Όχι μόνο αυτό  δεν κάνουν αλλά πέραν της στρατηγικής  τους επιχειρούν να βγάλουν  και κέρδος  από την Ελληνική κρίση .

Ωστόσο , ας είμαστε ειλικρινείς σε ότι αφορά την δική  μας συλλογική ευθύνη :  Η ευθύνη της  πολιτικής τάξης , αυτής που διαμορφώθηκε  μετά την μεταπολίτευση και ιδιαίτερα από το 2000 και μετά , αλλά και των νοοτροπιών που αναπτύχθηκαν στην Ελληνική  κοινωνία , είναι μεγάλη και διευκόλυνε την διολίσθηση τη χώρας στην οικονομική κρίση .

Αλλά ας επανέλθουμε   στο «ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ» που αποτελεί επινόημα  της γνωστής  σχολής  του Σικάγου των ΗΠΑ που , ως γνωστόν , ιδρύθηκε από τον διεθνούς φήμης καθηγητή οικονομικών και κάτοχο βραβείου Νόμπελ οικονομίας Μίλτον  Φρίντμαν και  ήταν ο μεγάλος γκουρού του ιδεολογικού κινήματος υπέρ του αχαλίνωτου Καπιταλισμού(«Καπιταλισμού της καταστροφής») .

Ο Φρίντμαν  ήταν ο δημιουργός οικονομικών μεθόδων του νεοφιλελευθερισμού ,ο άνθρωπος που θαύμαζε  Θάτσερ, τον  Reagan και  τον  Μπούς και δημιουργός των «δεξαμενών σκέψης» (Think Tanks), αυτές που συμβουλεύουν  τους Προέδρους των ΗΠΑ, με τις ακραίες επεκτατικές ιμπεριαλιστικές Σιωνιστικές συμβουλές τους.

Κατά τον Μίλτον Φρίντμαν, μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις, και τα σώματα ασφαλείας, πρέπει να είναι κρατικά, όλα τα άλλα δηλαδή παιδεία, υγεία, ΔΕΚΟ, ορυκτός πλούτος, πρέπει να είναι στην ιδιωτική πρωτοβουλία, δηλαδή το κράτος να μην έχει περιουσία, και όλα τα κέρδη να είναι στα χέρια ιδιωτών της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Τη δωρεάν παιδεία και υγεία, τη θεωρεί μια άδικη παρέμβαση στην αγορά. Δηλαδή όποιος δεν έχει χρήμα να θεραπευθεί, πρέπει να πεθάνει, όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ.

Οι οικονομικές αυτές θεωρίες της Σχολής του Σικάγου, όπως εφαρμόστηκαν σε πολλές χώρες,(Χιλή, Αργεντινή, Βραζιλία) κατέληξαν στην οικονομική καταστροφή των χωρών αυτών, με αποτέλεσμα σήμερα να χαρακτηρίζουμε τις θεωρίες αυτές ως «Καπιταλισμό της καταστροφής».

Τα μέτρα που μας εισηγούνται να εφαρμόσουμε  οι θεσμοί  διέπονται από αυτήν την συλλογιστική  και θα έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για τη χώρα μας, αφού δεν προβλέπουν ανάπτυξη, είναι μέτρα μόνο εισπρακτικά, είναι μέτρα καταλήστευσης της περιουσίας του Ελληνικού λαού, υπό των διεθνών αρπακτικών.

Γι’ αυτό τα μέτρα αυτά χαρακτηρίζονται ως «Καπιταλισμός της καταστροφής», αφού τα έσοδα του κράτους, πάνε όλα στην αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων δανείων τραπεζών, της παγκόσμιας διακυβέρνησης, και ο πλούτος του κράτους στα χέρια των αρπακτικών.

Το ερώτημα που τίθεται  είναι  γιατί τις εφαρμόζουν ; διότι συμφέρουν στο μεγάλο κεφάλαιο της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης.

Δυστυχώς τις ίδιες θεωρίες εφαρμόζουν σήμερα και οι οικονομολόγοι της Ε.Ε. Αυτά τα «ανθρωπάκια» που βλέπετε να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας, μέσα-έξω στο υπουργείο Οικονομικών στη πλατεία συντάγματος, η λεγόμενη «Τροϊκα», είναι οικονομολόγοι-λογιστές που εφαρμόζουν μεθόδους της Σχολής του Σικάγου, με γραπτές εντολές άνωθεν.

Σήμερα η ομοβροντία εισπρακτικών μέτρων εδώ, έχει σκοπό να προκαλέσει Σοκ και Δέος στο λαό, ώστε να μη αντιδράσει στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου στα μεγάλα αφεντικά της Ν.Τ.Π.

Ο Μίλτον Φρίντμαν συνήθιζε να λέει, «Οι θεωρίες μου δεν μπορούν να υλοποιηθούν ή να επιβληθούν χωρίς δύο στοιχεία, «Τη Στρατιωτική Δικτατορία, ή τη πολιτική τρομοκρατία » . Να όμως που έρχονται με την μορφή σωτηρίας απ΄ τους θεσμούς .

Τι σημαίνουν όλα αυτά ; Ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα τα οποία είναι μεν οδυνηρά  , καθώς θα έχουν επιπτώσεις στο βοιωτικό  μας επίπεδο και στην καθημερινότητά  μας και απαιτούν σκληρή και συντονισμένη δουλειά απ΄ όλους, αλλά ωστόσο είναι αναπόφευκτα  .

Το νέο σχέδιο παραγωγικής  και κοινωνικής ανασυγκρότησης , η συγκρότηση  κυβέρνησης εθνικής ανόρθωσης , οι αλλαγές  στο κράτος  και στις νοοτροπίες  , είναι απλά οι προϋποθέσεις .

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .