Η Σκέπη της Θεοτόκου στο Έπος του ΄40

26 Οκτωβρίου, 2015 09:40 Επιμέλεια: /

Alexandrakis-2-Aera!

Η Ιερά Μητρόπολις Σταγών και Μετεώρων και ο Δήμος Καλαμπάκας τιμούν τον άγνωστο ήρωα που έγραψε το έπος του ΄40 με τη σκέπη της Θεοτόκου.
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είτε με το φωτοστέφανο της νίκης είτε με το ακάνθινο στεφάνι ο Έλληνας στρατιώτης κέρδισε με τη μάχη του, τη μάχη του κόσμου, τη μάχη της Αθανασίας.
Ακόμη αντηχούν οι ιαχές θριάμβου αλλά και οι κραυγές του πόνου και της φρίκης. Παντού πρόχειροι τάφοι, χωρίς σταυρό, με σβησμένο όνομα. Όμως λήθη και δόξα δε συνυπάρχουν. Δεν υπάρχει λήθη για τους χθεσινούς ήρωες.

Σήμερα σε λένε ΟΧΙ
Σε λένε χιονισμένα βουνά της Αλβανίας
Σε λένε Πίνδο

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 19:30
Διοργάνωση: Θεατρικό Εργαστήρι ΄΄ Επί Σταγών ΄΄

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΝΑΝΗΣ

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.