Οι συλλογικές μας αδυναμίες !!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
15 Οκτωβρίου 2016, 09:13

Η χώρα εξακολουθεί , παρά τα μνημόνια και τα υποτιθέμενα  προγράμματα διάσωσης , στα ίδια και επί τα αυτά όσον  αφορά τα δημοσιονομικό εξορθολογισμό αλλά και στο μέγα ζήτημα του χρέους με τους έλληνες να έχουν υποστεί μια αφαίμαξη του οικογενειακού τους εισοδήματος της τάξης πλέον του 40% με το έλλειμμα να καλύπτεται από τις οικονομίες που είχε κάθε οικογένεια φυλαγμένες προκειμένου να αντιμετωπίσει έκτακτες  οικογενειακές ανάγκες . Δυστυχώς και αυτές οι οικονομίες εξανεμίστηκαν ενισχύοντας τα δημόσια έσοδα προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα  . Τώρα όλα βρίσκονται σε σημείο  μηδέν με αδυναμία ανταπόκρισης στις οικονομικές υποχρεώσεις έναντι του κράτους και των απαιτήσεων ζωής .

Κάποια στιγμή , αφ’  όσον η αφαίμαξη των οικονομιών συνεχίζεται , θα επέλθει το μοιραίο με τους πολίτες να μην μπορούν να ανταποκριθούν  στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους με τους δείκτες και τους στόχους πλεονασμάτων να καταρρεύσουν .

Η μόνη οδός διαφυγής από αυτό το τέλμα είναι η ζωντάνια της οικονομίας . Και η ζωντάνια προκύπτει δια της ανάπτυξης η οποία θα τροφοδοτήσει την παραγωγή  μεγιστοποιώντας  τον  παραγόμενο πλούτο άρα και το κοινωνικό μέρισμα . Και ενώ το θέμα της ανάπτυξης έπρεπε να ήταν η μόνη ενασχόληση των κυβερνήσεων της κρίσης , αυτές περί άλλων τυρβάζουν .

Εκείνο που τους ενδιαφέρει πραγματικά  και δίνουν τα πάντα , είναι  η εξουσία . Έτσι ως  αντιπολίτευση  ενδύονται τον αντιμνημονιακό μανδύα , προκειμένου να διατηρήσουν την εκλογική τους πελατεία , και όταν ανέρχονται στα κυβερνητικά κλιμάκια μηρυκάζουν περί  μεταρρυθμίσεων  , εκσυγχρονισμού , τομών , αλλαγών και όλα  τα συναφή , καλύπτοντας την γύμνια τους με φύλλο συκής . Από την έναρξη της κρίσης αυτό το βιολί ενώ  η χώρα βουλιάζει στη λάσπη της κρίσης . Μιας κρίσης  που ξεπερνά την οικονομική διάσταση και μετεξελίσσεται σε κρίση παρακμιακού χαρακτήρα με όλες τις εκφάνσεις να βρίσκονται υπό αμφισβήτηση και απαξία  και πουθενά να μην βρίσκεται σανίδα σωτηρίας για μια εθνική αναγέννηση .

Οι  ευθύνες της πολιτικής τάξης για την αδυναμία της να κατανοήσει την εποχή και τις προκλήσεις  όσον αφορά την  χώρα και να απαντήσει με θάρρος και παρρησία , είναι αυταπόδεικτα εξαιρετικά μεγάλες .

Η χώρα χρειάζεται μια ουσιαστική επανεκκίνηση με σχέδιο , με στρατηγική , με όραμα , με πίστη , με συνέπεια  λόγων και έργων , με μεγάλη και επίπονη προσπάθεια από όλους τους έλληνες ανεξαιρέτως !!!

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .