«Η ψυχική υγεία των παιδιών στην κοινωνία της κρίσης» – Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμπάκας “ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ”

14 Νοεμβρίου, 2015 18:59 Επιμέλεια: /

meteora syllogos (5)

Διάλεξη οργάνωσε  ο Σύλλογός Καλαμπάκας ¨Τα Μετέωρα ¨ σήμερα το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη» με θέμα «Η ψυχική υγεία των παιδιών στην κοινωνία της κρίσης».
Ομιλητές ήταν οι: Σταύρου Λάμπρος – καθηγ. Παν. Ιωαννίνων και Κούτρας Στέφανος – σύμβουλος ΙΕΠ.

<< Η σημερινή οικονομική κρίση προέβαλε νέα προβλήματα κοινωνικής και μαθησιακής συμπεριφοράς των παιδιών, τα οποία προέρχονται από τη βίαιη οικονομική διατάραξη των οικογενειών. Καλούνται, επομένως, οι εκπαιδευτικοί σε στενή συνεργασία πάντα με τους γονείς να προλάβουν και να επιλύσουν έγκαιρα τις τυχόν μη αντιστρεπτές βλάβες στον ψυχισμό του παιδιού της προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας. Μέσα από αυτή τη συνεργασία θα γίνει αντιληπτός ο ρόλος του καθένα στην κοινωνία και θα αναπτυχθούν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ παιδιού-οικογένειας-σχολείου. Οι σχέσεις αυτές θα θέσουν τα γερά θεμέλια για τη σωματική και πνευματική υγεία των παιδιών. Με την καταγραφή των ψυχοσωματικών αντιδράσεων των παιδιών γίνεται προσπάθεια, σε αγαστή συνεργασία μεταξύ γονέων, εκπαιδευτικών και ειδικών επιστημόνων, για την προσέγγιση της οικογενειακής και σχολικής πραγματικότητας, ώστε δια μέσου των αναπαραστάσεων και των συμβολοποιήσεων σε δυναμική πάντα αλληλεπίδραση να επιτευχθεί η ψυχοσωματική ισορροπία των παιδιών >> .

meteora syllogos (17) meteora syllogos (16) meteora syllogos (15) meteora syllogos (14) meteora syllogos (13) meteora syllogos (12) meteora syllogos (11) meteora syllogos (10) meteora syllogos (9) meteora syllogos (8) meteora syllogos (7) meteora syllogos (6) meteora syllogos (5) meteora syllogos (4) meteora syllogos (3) meteora syllogos (2) meteora syllogos (1)

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.