Οι πρώτες αποπληρωμές σε πλημμυροπαθείς του Δήμου Τρικκαίων

28 Δεκεμβρίου, 2016 18:43 Επιμέλεια: /

plimira-katastrofes-2016-2-66

Οι πρώτες αποπληρωμές σε πλημμυροπαθείς του Δήμου Τρικκαίων γίνονται άμεσα. Σήμερα, σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε αποδοχή του ποσού των 108.795,29 ευρώ που κατατέθηκαν σε λογαριασμό του Δήμου, από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Από αυτά, σε πρώτη φάση θα πληρωθούν 14.843,73 ευρώ σε 6 δικαιούχους, οι οποίοι είναι οι πρώτοι που ολοκλήρωσαν τη σχετική διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών. Η διαδικασία αυτή είχε ξεκινήσει με την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων, μία εργάσιμη ημέρα μετά την πλημμύρα του περασμένου φθινοπώρου. Οι αρμόδιες επιτροπές μετέβησαν στα πληγέντα χωριά (Φωτάδα, Βαλομάνδρι, Ρίζωμα κ.α.) και κατέγραψαν τις μεγάλες ζημιές. Αμεσα απεστάλησαν οι δηλώσεις των αιτούντων τα χρήματα για την καταστροφή της οικοσκευής τους και η διαδικασία μεταφέρθηκε στην κεντρική διοίκηση. Πλέον, αρχίζει η αποπληρωμή των όσων ήδη κρίθηκαν ως δικαιούχοι. Για τους υπολοίπους, απομένει η ολοκλήρωση της κατάθεσης δικαιολογητικών και ο έλεγχός τους από τις υπηρεσίες του Δήμου (Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας). Ο έλεγχος αυτός περιλαμβάνει συγκεκριμένη διαδικασία και κριτήρια, τα οποία καθορίζονται αυστηρά, από την κείμενη νομοθεσία. Όπως  για παράδειγμα, ο αριθμός των τέκνων, η έκταση της οικίας κ.α.
Ο δε Δήμος Τρικκαίων, πάντα αρωγός σε ζητήματα άμεσου κοινωνικού ενδιαφέροντος, παρεμβαίνει και σε πολιτικό επίπεδο, για ζητήματα ερμηνείας της σχετικής νομοθεσίας. Για παράδειγμα, η διαφορετική αντιμετώπιση που θα πρέπει να τυγχάνουν οι οικίες στα χωριά, καθώς εκεί, η διαμόρφωση των χώρων και των κτισμάτων, δεν είναι ίδια με αυτούς στις πόλεις.
Για όλα αυτά, ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει τις προσπάθειες, προκειμένου και οι υπόλοιποι 30 αιτούντες, να λάβουν σύντομα τα χρήματα για την αποζημίωση από την καταστροφή της οικοσκευής τους.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.