Η πρόταση από άλλη σκοπιά !!!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
9 Ιουλίου 2016, 08:15

Θετική στο ενδεχόμενο μόνιμης τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα η σιδηρά κυρία του Δ.Ν.Τ Κριστίν Λαγκάρντ​ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Ιδεών Άσπεν» που πραγματοποιήθηκε στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

«Νομίζω ότι είναι μια σπουδαία ιδέα για άμεση χρήση … Η ελληνική οικονομία είναι κατεστραμμένη. Το χρέος είναι τεράστιο πρόβλημα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν μεγάλη καταστροφή για το Ρίο ντε Τζανέιρο. Επιπλέον, ο τρόπος με τον οποίο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή λαμβάνει τις αποφάσεις είναι πράγματι περίπλοκος. Θα μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε μόνιμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι τους, στην Αθήνα, ενδυναμώνοντας την οικονομία της και τον τουρισμό, και προσφέροντας μια τοποθεσία περιβαλλοντικά ασφαλή … Το πώς θα συνδυαστεί μία (μόνιμη) έδρα με την πολυμερή και πολυεθνική ελκυστικότητα που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο είναι κάτι που πρέπει να μελετηθεί» , τόνισε  η επικεφαλής του Ταμείου κάνοντας σχεδόν… διάλεξη για τους λόγους που μια παρόμοια ιδέα θα ήταν καλή!

Η ιδέα αυτή δεν είναι καινούργια βέβαια , ωστόσο η κ. Λαγκάρντ την μπλέκει με την κατεστραμμένη Ελληνική οικονομία και την βοήθεια που υποτίθεται μπορεί να προσφέρει η εν λόγω διεθνής αθλητική οργάνωση στην τόνωσή της με την αναπτυξιακή δυναμική που εμπεριέχει ο κορυφαίος παγκόσμιος αυτός θεσμός  .

Ανεξαρτήτως τούτων η ιδέα πρέπει , μέσα από μια άλλη σκοπιά , να τεθεί επίσημα από την Ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα πρέπει να εκπονήσει για το πώς και σε ποιο πλαίσιο θα μπορούσε να γίνει εφικτό .

Τα επιχειρήματα είναι υπαρκτά και λογικά καθώς στηρίζονται στο Ολυμπιακό πνεύμα και στα Ολυμπιακά ιδεώδη που έχουν την μήτρα τους στον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και στην Ελλάδα που κάλλιστα μπορούν να συνδυαστούν με την μετατροπή της  , ως κοιτίδας των ιδεών  και αξιών στις οποίες στηρίζεται ο δυτικός πολιτισμός , σε τόπο ιερό και απαραβίαστο , τόπο ειρήνης , συνεργασία και ευγενούς άμιλλας , τόπο  πολιτισμού .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .