Η προσπάθεια Μητσοτάκη και τα βαρίδια του παρελθόντος !!!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
17 Ιουλίου 2016, 10:07

Η αλήθεια είναι ότι ο  Κυριάκος Μητσοτάκης , άμα τη ανάρρησή  του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ,  προσπαθεί συστηματικά να πείσει ότι ο ίδιος και το κόμμα του  αποτελούν τις  καθαρές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις  που μπορούν ως αυριανή  κυβέρνηση , μέσω της άσκησης συγκεκριμένων πολιτικών , να εγγυηθούν και να πετύχουν το θαύμα !! Δηλαδή την έξοδο της  χώρας από την κρίση και την  νεκρανάσταση της οικονομίας και κοινωνίας .

«Αποστολή της ΝΔ είναι να μεταρρυθμίσει την Ελλάδα. Να δημιουργήσει προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας. Να καλλιεργήσει μια νέα σχέση πολίτη-κράτους. Να προάγει μια νέα συλλογική συνείδηση πατριωτισμού, που θα εδράζεται στην εθνική αυτοπεποίθηση και στις αστείρευτες δυνατότητες των Ελλήνων» , τόνισε  χαρακτηριστικά μιλώντας σε ημερίδα για την κλιματική αλλαγή που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Εκλαμβάνουμε τα λόγια του ως λόγια  που,  τουλάχιστον ο ίδιος ,  τα πιστεύει και ως αυριανός κυβερνήτης θα προσπαθήσει να τα κάνει πράξη . Ωστόσο η στρατηγική και η συνακόλουθη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να πείσει ότι καί θέλει και  μπορεί να αποτελέσει την νέα ελπίδα , προσκρούει σε δυο πολύ σημαντικούς σκοπέλους που εμποδίζουν στο να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας . Ο ένας είναι το ίδιο του το κόμμα , ο δεύτερος το παρελθόν της παράταξης ως κυβέρνησης και ο τρίτος ότι η Ν.Δ ανήκει στην Ευρωπαϊκή πολιτική δομή ( Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα ) που έχει συγκεκριμένη πολιτική  που καθορίζουν οι εντολοδόχοι της παγκοσμιοποίησης .

Γιατί το κόμμα της Ν. Δ  αποτελεί εμπόδιο στις επιδιώξεις Μητσοτάκη ;

Γιατί Νέα Δημοκρατία σήμερα , Λαϊκό κόμμα ή ΕΡΕ  χθες , ήταν η παράταξη του μεγάλου και παρεμβατικού κράτους καθώς επί των δεκαετιών  διακυβέρνησης κρατικοποιήθηκαν τράπεζες, ναυπηγεία, διυλιστήρια  , βιομηχανίες, Ολυμπιακή , επεβλήθησαν ασφυκτικοί έλεγχοι και εμπόδια εισόδου στις αγορές και στα επαγγέλματα, προσελήφθησαν  στο Δημόσιο «δικά της» παιδιά, στήθηκε  ένα κράτος πρόνοιας που χωρούσε τους πάντες, από ανύπαντρες θυγατέρες μέχρι  «τυφλοί» ταξιτζήδες και όλα αυτά που μας έφτασαν στην  χρεωκοπία .

Το πατερναλιστικό αυτό κράτος φρόντιζε σχεδόν όλους και έβαζε φραγμούς στον «αθέμιτο ανταγωνισμό» καθορίζοντας τα πάντα, από το ωράριο των καταστημάτων μέχρι ποιος επιτρέπεται να πουλάει τι , με ποιο περιθώριο κέρδους , κλειστά επαγγέλματα κ.λ.π . Άλλωστε είναι γνωστό ότι  αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής κατηγορήθηκε  για «σοσιαλμανία». Το πώς , ποιοι και γιατί  παρέδιδαν χρεοκοπημένες επιχειρήσεις στο κράτος και ποιοι έγιναν πλούσιοι δύο  και τρείς   φορές , είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία .

Θα μου πείτε αυτό δεν αφορά τη σημερινή Ν.Δ . Την αφορά και μάλιστα πολύ καθώς ένα μεγάλο τμήμα του κομματικού στελεχιακού  της δυναμικού γεννήθηκε , ανδρώθηκε και μεγαλούργησε στον κρατισμό και δεν μπορεί εύκολα να απογαλακτισθεί από τις «αμαρτίες» του παρελθόντος πόσο μάλλον να ασκήσει πραγματικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές .

_«Ναι αλλά ο Κυριάκος δεν θα πάει μ΄ αυτούς» , υποστηρίζουν κάποιοι.  Μπορεί , αλλά αυτό προϋποθέτει  σύγκρουση. Θα την αποτολμήσει ; Θα την κερδίσει ; Όποιοι γνωρίζουν καλά το ανθρώπινο μωσαϊκό της Ν.Δ , τους βαρόνους ,τους  βαρονέτους  και τις βαρονίες  , προτιμούν  να  σιωπούν  παρά να απαντήσουν  . Το συμπέρασμα ; Ότι η αλλαγή ιδεολογικής και πολιτικής ταυτότητας της Ν.Δ απαιτεί  πρώτα μάχη εντός του κόμματος της Ν.Δ , ώστε να απαλλαγεί από όλα αυτά τα κατάλοιπα και τις αντιλήψεις του παρελθόντος ,  και κατόπιν με την κοινωνία που σμιλεύτηκε στην αντίληψη του κρατισμού .

Αλλά ας υποθέσουμε ότι αυτά τα εμπόδια ξεπερνιούνται και η Νέα Δημοκρατία αποκηρύσσει τον κρατισμό , ξεκαθαρίζει το στελεχιακό δυναμικό από τους κρατιστές  και το πάνω χέρι το παίρνουν οι μεταρρυθμιστές. Αλήθεια , η Νέα , Νέα Δημοκρατία που θα προκύψει , θα παραμείνει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ; Αν μείνει είναι υποχρεωμένη να ασκήσει τις πολιτικές του καθώς  αποτελούν απαύγασμα των εντολοδόχων της παγκοσμιοποίησης που μέσω των μνημονιακών  πολιτικών  εκείνο που στοχεύουν είναι να εξαγοράσουν πάμφθηνα την χώρα και σε πολύ μεγάλο βαθμό το πέτυχαν .

Αν δεν μείνει τότε μάλλον μιλάμε για Grexit . Αλλά αυτό σημαίνει συγκεκριμένα ρίσκα που περνάνε μέσα από οδυνηρές επιπτώσεις  για την χώρα και τον λαό και υπό τις υπάρχουσες συνθήκες ισοδυναμούν με εθνική τραγωδία .

Το συμπέρασμα των λόγων Μητσοτάκη ; Έπεα πτερόεντα , κάνοντας,  και αυτός , ακριβώς το ίδιο λάθος με τους προηγούμενους . Προτιμά δηλαδή να γίνει αναλώσιμος Πρωθυπουργός της κρίσης , παρά να συμβάλει στην σωτηρία  της  χώρας  μέσω μιας κυβέρνησης οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης , κοινωνικής ανόρθωσης και εθνικής αναγέννησης !!!

Είναι μια αντίληψη που δυστυχώς δεν μπορεί και δεν θέλει να ξεπεράσει το εγχώριο πολιτικό σύστημα που εξακολουθεί να αναλύει και να δρα με όρους του απώτερου παρελθόντος αφήνοντας την χώρα στην στασιμότητα και στον μαρασμό , χωρίς αύριο και ελπίδα .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .