Η πολιτική ελιτ της χώρας μακράν των ιστορικών τους ευθυνών

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
28 Ιουνίου 2015, 10:34

 «Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου».

                                                         (Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)

Η Ελλάδα εκτός νυμφώνα καθώς η ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν  Νταισελμπλούμ έδειξε την πόρτα   εξόδου στον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη με την Ελλάδα για ,πρώτη φορά από την συμμετοχή της στην Ε.Ε. , να μην συμμετέχει στην συνεδρία του Ευρωπαϊκού οργάνου . Αν αυτό ικανοποιεί την Εθνική  μας αξιοπρέπεια για την οποία κόπτονται οι πολιτικοί ταγοί που αποφάσισαν να  οδηγήσουν την Ελλάδα σε σύγκρουση με τους θεσμούς , τότε μπράβο  τους και μπράβο  και σε μας τους πολίτες που τους ανεχόμαστε .

Εθνικά αξιοπρεπείς πλέον από σήμερα οδεύουμε που ; Στην διεξαγωγή την προσεχή Κυριακή  του  δημοψηφίσματος  το αποτέλεσμα του οποίου δεν έχει πια κανένα νόημα και αξία  καθώς εξέλειπαν οι λόγοι που οδήγησαν τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει στο επενενοημένο   αυτό  πολιτικά  και εθνικά διάβημα .

Που εξαντλείται η  αξιοπρέπειά  μας  ;  στις ουρές  των  Α.Τ.Μ , στα σούπερ μάρκετς , στον πανικό που δημιουργήθηκε στην κοινωνία για την επόμενη μέρα , στην τραγική εικόνα της Βουλής χθες το βράδυ κατά την κρίσιμη συνεδρία , στο συνωστισμό  των εθνικών πατέρων στο Α.Τ.Μ της Βουλής και φυσικά  έπεται  συνέχεια με το  άνοιγμα των αγορών  αύριο .

Αλήθεια , πόσο αξιοπρεπείς είμαστε ως  χώρα με αυτές τις καταστάσεις ;   Και τώρα μετά την πόρτα που έφαγε η χώρα από τον Ντάισελμπλουμ  , μετά την απόρριψη του αιτήματος  για παράταση του προγράμματος , η πλέον κρίσιμη απόφαση για την χώρα  που θα σηματοδοτήσει κατά πόσο η πορεία προς τον όλεθρο θα είναι και πόσο οδυνηρή , μεταφέρεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στον επικεφαλής της κ. Ντράγκι καθώς θα αποφασίσει αν ο μηχανισμός στήριξης της ρευστότητας θα συνεχίσει και σε ποιο   βαθμό  να παρέχεται στην Ελλάδα .

Από την απόφαση αυτή θα εξαρτηθεί αν η χώρα θα αποφύγει τις τραγικές συνέπειες ή θα οδηγηθεί στο χάος .

Και ενώ αυτά συμβαίνουν γύρω μας η πολιτική ελίτ άδει χάσκουσα σε ρυθμούς που την καθιστούν επικίνδυνα ανεύθυνη .

«…Η αρχαία Ελλάδα ήταν εκείνη η οποία υπήρξε η κοιτίδα της άμεσης Δημοκρατίας..» , βρήκε να απαντήσει  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λαμβάνοντας  τα ξημερώματα  από την ανεκδιήγητη Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων  Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία του παρέδωσε την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για την ενεργοποίηση του άρθρου 44 παρ.2 εδάφιο α του Συντάγματος για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα, λες και το πρόβλημα της χώρας αυτήν την ώρα είναι η Δημοκρατία και όχι η απόφαση της σύγκρουσης   με τους θεσμούς που επέλεξε η κυβέρνηση .

Αλήθεια , ποιος ελέγχει αυτήν την ώρα την ορθότητα και την επωφελή για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας  απόφαση του Πρωθυπουργού  και του Υπουργικού Συμβουλίου ;

Ποιος μέτρησε τα υπέρ και τα κατά και τις επιπτώσεις   της ;

Και φυσικά  στο κοινοβούλιο είχε προηγηθεί  το θέατρο του παραλόγου που δεν μπορεί παρά να εξοργίζει  κάθε έλληνα που αναμένει από τους πολιτικούς του  ταγούς να τον οδηγήσουν  στην σωτηρία  και κυρίως να κρατήσουν την πατρίδα όρθια .

Δυστυχώς  όμως η πολιτική ελίτ της χώρας  με την στάση της αποδεικνύει πως  δεν είναι ικανή να σταθεί με  πατριωτική ευθύνη απέναντι  στις  προκλήσεις που απαιτούν οι στιγμές διολισθαίνοντας  στις γνωστές μικροκομματικές σκοπιμότητες που οδηγούν την χώρα σε εθνική καταστροφή καθώς οι αποφάσεις  υπηρετούν το κόμμα και τα εσωκομματικά αδιέξοδα και όχι τα εθνικά συμφέροντα .

Ας ευχηθούμε ο Θεός της Ελλάδος να επενεργήσει και θα την διαφυλάξει  από τον εθνικό αφανισμό .

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .