Η παρέα της Συγκυβέρνησης

admin
admin
10 Ιουνίου 2016, 17:19

Η ανωτέρω παρέα ούτε  εύκολα ούτε <αναίμακτα> θα παραδώσει την εξουσία.

Όχι  γιατί  η αγανάκτηση των πολιτών δεν είναι απόλυτα δικαιολογημένη αλλά γιατί η αγανάκτηση από μόνη της δεν δίνει, κατά τη γνώμη μου, το ουσιαστικό περιεχόμενο και την αναγκαία προοπτική μιας κινητοποίησης.

Οι ψευτοαριστεροί  μεγαλωμένοι μέσα στα κομματικά γραφεία δεν αντελήφθησαν  τα μηνύματα της ανανεωτικής αριστεράς  ότι  σοσιαλισμός  χωρίς ελευθερία και δημοκρατία δεν υπάρχει, αγνοώντας  πως  η ελευθερία έκφρασης αφορά όλους τους πολίτες ακόμη και με αυτούς  που διαφωνούμε κάθετα.

Να γιατί ενοχλούνται σήμερα από τις κινητοποιήσεις  των πολιτών, ξεχνώντας  ότι στους  ίδιους χώρους οι ίδιοι έστηναν  λαϊκά δικαστήρια, εφαρμόζοντας  το γνωστό δόγμα <<να λες την άποψη σου  αλλά να είναι η σωστή>>, φυσικά το σωστό το ορίζουν οι εθνικολαικιστές.

Τώρα που ο κουρνιαχτός της διακυβέρνησης  από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αρχίζει και κατακάθεται  ας κάνουμε μία πρώτη εκτίμηση του πολιτικού λογαριασμού από αυτήν την σουρεαλιστική εξέλιξη στα πολιτικά μας πράγματα. .πρώτον έριξε σε μαύρες σκέψεις, αν όχι στην απελπισία, όλους εμάς που πιστεύαμε σε μια συγκρότηση της κεντροαριστεράς με αρχές και ξεκάθαρες αξίες. δεύτερον  επιχειρείτε  να ηγεμονεύσει ένας αριστεροδεξιός  τυχοδιωκτισμός.

Τα περισσότερα στελέχη της <<πρώτη φορά αριστεράς>>έχουν βουλιάξει μέσα στην αριστερή μελαγχολία επιδιώκοντας και αναζητώντας ένα άλλοθι για το τέλος των ψευδαισθήσεων.

Κανείς τους δεν παραδέχεται την εξαπάτηση  την ανεπάρκεια  και κυρίως την πλήρη  αναντιστοιχεία της αριστεράς στην διαχείριση της κρίσης, όλοι τους διεκδικούν ένα μικρό δικαίωμα  στην λήθη του αντιμνημονιακού παρελθόντος  και ο αυτοσκοπός της εξουσίας  έχει μετατραπεί σε ένα ωραίο πλυντήριο που ξεπλένει αριστερές ιδεοληψίες και εθνικολαικιστικά  αδιέξοδα των κυβερνώντων ..

Και παρόλα αυτά  ο λόγος τους παραμένει επιθετικός  και διχαστικός και μηδενικά  αυτοκριτικός, ξυπνώντας πολλές από τις ηττημένες ιδεολογίες τις μεταπολιτευτικής περιόδου.

Η καθημερινή φθορά τους δεν πρέπει και δεν μπορεί να οδηγήσει  στην συνολική απαξίωση  της αριστεράς  αλλά  απεναντίας θα πρέπει να συμβάλει στην ανταγωνιστική αναμέτρηση ανάμεσα στην παλαιοημερολογίτικη   εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ  από την μία μεριά και στην ανανεωτική εκδοχή  μίας μεταρρυθμιστικής προοδευτικής παράταξης.

Η ηθική και πολιτική απαξίωση της κυβέρνησης αποτελεί την πλέον εμβληματική πράξη η οποία μπορεί να ασκήσει εκλογική επιρροή σε όλους τους αυτοαποκαλούμενους κεντροαριστερούς για να μπορούμε να πούμε πώς το μέλλον της χώρας εξαρτάται από το μέλλον του χώρου..Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός—καιροσκοπισμός  και αμοραλισμός αποτελεί το σημείο αναφοράς  των εθνικολαικιστών …..

Τάκος Γιώργος

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .