Η Ο.Λ.Κ. για τον χθεσινό απεγκλωβισμό

18 Νοεμβρίου, 2015 21:35 Επιμέλεια: /

χωρίς τίτλο

Την Τρίτη 17/11/2015 και περίπου στις 10.50 μμ, ειδοποιήθηκε μέλος της Ομάδας Διάσωσης (Ο.Δ.) της Ο.Λ. Καλαμπάκας, για πρόβλημα που υπήρχε με αναρριχητές στην Ανατολική ορθοπλαγιά του Αγ. Πνεύματος.

Άμεσα συγκροτήθηκε η Ο.Δ. της ΟΛΚ, με πέντε άτομα.

Η Ο.Δ. με άνδρες της Π.Υ & του Α.Τ. Καλαμπάκας, προωθήθηκαν στη βάση της ορθοπλαγιάς, όπου (περίπου) στο μέσω αυτής, υπήρχαν δύο αναρριχητές.

Οι δύο αναρριχητές (ζεύγος Καναδών), αφού είχαν ολοκληρώσει κάποια διαδρομή στη Βόρεια ορθοπλαγιά του πύργου, άρχισαν καταρρίχηση πάνω στα σχοινιά (rappel), από λάθος ορθοπλαγιά του πύργου (Ανατολική αντί για Νότια) και από λάθος διαδρομή, με αποτέλεσμα (έπειτα από δύο καταρριχήσεις), να εγκλωβισθούν στο μέσω περίπου του βράχου, μη βρίσκοντας συνέχεια στους σχετικούς κρίκους.

Ένα αυτοκίνητο της Π.Υ. Καλ-κας, φώτιζε με προβολέα την ορθοπλαγιά, ενώ τα μέλη της Ο.Δ., από τη βάση, έδωσαν τις κατάλληλες οδηγίες ώστε οι δύο αναρριχητές να προσεγγίσουν κρίκους παρακείμενης διαδρομής, και από εκεί  να ολοκληρώσουν με ασφάλεια την κατάβαση τους.

Η όλη επιχείρηση ολοκληρώθηκε, περίπου, στις 2.30 μ.μ.

 

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.