Η νοσηρή πρακτική της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων μας αφορά όλους

9 Μαΐου, 2016 21:47 Επιμέλεια: /

_MG_1186_DCE

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας , πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας .

Στην συνάντηση συμμετείχαν :

Δασαρχεία Καλαμπάκας, Τρικάλων, Περτουλίου

Διευθυνση δασών Τρικάλων

Δημος Καλαμπάκας

Κυνηγετικός συλλογος Καλαμπάκας

Αγροτικά κτηνιατρεία Καλαμπάκας, Τρικάλων

Διευθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικης (Δ.Α.Ο.Κ)

Διευθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασων

Στη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε από τους παρευρισκόμενους η δημιουργία ενός τοπικού σχεδίου δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των δηλητηριασμένων δολωμάτων . Σκοπός της θα είναι η επεξεργασία και έγκριση του τοπικού Σχεδίου Δράσης για την Καταπολέμηση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων που έχει συντάξει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.  Παρουσιάστηκε  το προσχέδιο του τοπικού Σχεδίου Δράσης, το οποίο είχαν  τη δυνατότητα να συζητήσουν  σε βάθος και να διαμορφώσουν από κοινού για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων.

Η  κατάσταση με τα δηλητηριασμένα δολώματα στην ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων και των Τρικάλων παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη. Τον περασμένο Ιούλιο δηλητηριάστηκε το ένα από τα τρία εναπομείναντα ζευγάρια Ασπροπάρηδων, ενώ έκτοτε έχουν καταγραφεί τέσσαρα κρούσματα δηλητηρίασης, με θύματα επτά αλεπούδες, τέσσερις κυνηγετικούς σκύλους, τρεις ποιμενικούς, μία γάτα και ένα κουνάβι. Τα δύο εναπομείναντα ζευγάρια Ασπροπάρηδων έχουν επιστρέψει εδώ και ένα μήνα από την Αφρική και έχουν ήδη αρχίσει τη διαδικασία της αναπαραγωγής. Την ίδια περίοδο καταγράφηκαν περιστατικά δηλητηρίασης στον Κονισκό Καλαμπάκας και την Χαϊδεμένη Τρικάλων με θύματα κυρίως σκύλους και αλεπούδες. Ακόμα και ένα δηλητηριασμένο ζώο αρκεί για να στερήσει από τα Μετέωρα την εμβληματική παρουσία του Ασπροπάρη.

Η νοσηρή πρακτική της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων μας αφορά όλους και απαιτείται συντονισμός και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

_MG_1194_DCE

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.