Η νέα γεωπολιτική

13 Αυγούστου, 2016 08:38 Επιμέλεια: /

kalibas new site

Καθώς η επικαιρότητα κυριαρχείται ακόμα από τις επιπτώσεις του αποτυχημένου τουρκικού πραξικοπήματος και της κάθετης κλιμάκωσης στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε , την ίδια στιγμή οι Κούρδοι της Συρίας, με τη στάση τους  διαμηνύουν προς κάθε ενδιαφερόμενο πως δεν θα  γίνουν  και πάλι θυσία στον βωμό των γεστρατηγικών συμφερόντων της μιας ή της άλλης μεγάλης δύναμης. Συμμαχώντας με το καθεστώς Άσαντ το κουρδικό YPG στέλνει στις ΗΠΑ το μήνυμα πως ενεργεί για τα δικά του συμφέροντα.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων ο Συριακός στρατός απέκοψε εντελώς την οδό που συνδέει το ανατολικό Χαλέπι με τα προάστια της πόλης. Καίριο ρόλο στην εξέλιξη αυτή είχαν οι Κούρδοι του YPG της συνοικίας Σεΐχ Μασκούντ που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.  Οι ελεγχόμενες από τους αντάρτες συνοικίες του Χαλεπίου είναι πλέον περικυκλωμένες από τον συριακό Στρατό και τους σιίτες εθνοφύλακες που τον υποστηρίζουν. Επιτυγχάνοντας τον στόχο αυτό που επεδίωκε  το καθεστώς είναι σε θέση να ομιλεί για  νίκη. Η ρωσική υποστήριξη αποδείχθηκε καθοριστικής  σημασίας τόσο από αέρος και με το πυροβολικό τους .

Είναι φανερό  ότι οι εξελίξεις βαδίζουν βάση των σχεδίων που εκπόνησαν οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και ανέλαβε να υλοποιήσει η πολιτική ηγεσία των Η.Π.Α . Μια διαδικασία που ενεπλάκη και η Ρωσία καταφέρνοντας  να αναδειχθεί  σε ισότιμο  παίκτη καθώς  αποτελεί βασικό συνομιλητή στην νέα γεωστρατηγική που διαμορφώνεται στην περιοχή . Σε αντίθεση η Τουρκία μάλλον βρίσκεται σε δεινή , πολιτικά και στρατηγικά , θέση και είναι άγνωστες οι επιπτώσεις που θα προκύψουν για την γείτονα χώρα μετά τον νέο υπό διαμόρφωση χάρτη της ευρύτερης περιοχής .

Μέσα σε όλα αυτά βρίσκεται και η χώρα μας που επηρεάζεται σημαντικά σε όλα τα μέτωπα με κυρίαρχο τις μεταναστευτικές ροές και  την Θράκη. Απέναντι σ΄  αυτά τα θέματα και τις γενικότερες εξελίξεις , η χώρα μας είναι , δυστυχώς , απούσα !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.