Η νέα Ελλάδα !!!

admin
admin
16 Σεπτεμβρίου 2017, 15:12

Αλήθεια , το πάθημα , ότι  δηλαδή με τα λάθη  και τις παραλείψεις  μας , οδηγήσαμε την χώρα στην χρεοκοπία , μας έγινε μάθημα ; Μπορούμε να πούμε  με σιγουριά  πως αν η χώρα περάσει  τον κάβο ,  δεν θα υποπέσουμε ξανά στα ίδια ; Η απάντηση είναι ότι ο υποτροπιασμός επί των αυτών λαθών δεν μπορεί να αποκλειστεί . Και δεν μπορεί να αποκλειστεί γιατί οι βασικές αιτίες που παρήγαγαν την κρίση και μας οδήγησαν στην καταστροφή εξακολουθούν να υποβόσκουν και κάλλιστα μπορούν να επανακάμψουν  αν δεν  δημιουργηθούν οι  δικλείδες ασφαλείας  που θα το αποτρέπουν .

Δυστυχώς αυτές οι δικλείδες ασφαλείας ούτε υπάρχουν , ούτε φαίνεται να υπάρξουν στο εγγύς μέλλον κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για την προοπτική  της χώρας για την οποία επιχείρησε να μιλήσει ο Πρωθυπουργός  από  του βήματος της Δ.Ε.Θ  χωρίς ωστόσο και να πείσει με τα επιχειρήματα που ανέπτυξε .

Η κύρια αδυναμία της χώρας αυτήν την ώρα είναι η λειτουργία και συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος  που παρά τις όποιες , φραστικές τουλάχιστον  επισημάνσεις , δεν τολμά να ξεπεράσει τις γνωστές αδυναμίες  . Δεν μπορεί δηλαδή να βάλλει ως προτεραιότητα την σωτηρία της χώρας που σημαίνει  υπέρβαση  των  προσωπικών  και κομματικών σκοπιμοτήτων  ή και αντιθέσεων  σε μια προσπάθεια  εθνικής συνεννόησης για μια κοινή  πορεία  εφόρμησης στο μέλλον .

Δεν μπορεί να συμφωνήσει , τουλάχιστον οι πολιτικές δυνάμεις που  ταυτίζονται στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας , σε ένα εθνικό σχέδιο οικονομικής , παραγωγικής και θεσμικής ανασυγκροτήσεως που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση .

Δεν  μιλάνε την γλώσσα της αλήθειας  στους Έλληνες ότι η πορεία για την εθνική ανασυγκρότηση περνάει μέσα από δυσκολίες , σκληρή δουλειά, ιδρώτα και πως όλα αυτά επιβάλλουν  πολλές αλλαγές στην καθημερινότητά τους  και γενικότερα στην ζωή τους , αλλά που οδηγούν στο ξέφωτο .

Δεν πείθουν ότι το οικονομικό τίμημα  και η γενικότερη συνεισφορά  στην αντιμετώπιση της κρίσης κατανέμεται δίκαια και πως στη νέα Ελλάδα  που θα δημιουργήσουμε  το προϊόν του παραγόμενου πλούτου θα κατανέμεται  ισότιμα  προς όλους τους Έλληνες και όχι να ενισχύει μονοσήμαντα την υπερκερδοφορία της  εγχώριας οικονομικής ελίτ που πάντα ξέρει πώς να μην την αγγίζει η οικονομική καταστροφή .

Αν αυτές οι απλές αλήθειες δεν αποτελέσουν την βάση στην οποία θα χτισθεί το νέο οικοδόμημα της χώρας , τότε γίνεται σαφές ότι χτίζουμε στην άμμο !!

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .