Η Νέα Δημοκρατία σαμποτάρει τη διαπραγμάτευση

24 Μαρτίου, 2017 15:16 Επιμέλεια: /

simorelis_news5

Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Αταίριαστοι» έγινε πολιτική παρέμβαση για τις τρέχουσες εξελίξεις από το Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χρήστο Σιμορέλη. Ένα σημαντικό ζήτημα που τέθηκε στη συζήτηση ήταν το θέμα της ενέργειας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Βουλευτής, την ίδια ώρα που ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Σταθάκης, διαπραγματεύεται τα ζητήματα της ενέργειας στο εξωτερικό, η Νέα Δημοκρατία βγαίνει στη χώρα και κάνει προτάσεις ίδιες με αυτές των δανειστών για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της αγοράς ενέργειας. Με αυτό το τρόπο υπονομεύει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα της ενέργειας.

Δεν είναι άλλωστε νέο ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακολουθώντας τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες του, θέλει να μοιραστεί η αγορά ενέργειας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Το είδαμε στην ανακοίνωση του προγράμματος της για τον τομέα της ενέργειας. Μέσα σε λίγη ώρα, οι εισηγητές μοίρασαν σε ιδιώτες τη ΔΕΗ, τα δίκτυα μεταφοράς, υδροηλεκτρικές και λιγνιτικές μονάδες παραγωγής και υποσχέθηκαν περισσότερα κι από αυτά που απαιτούν οι δανειστές με τη δανειακή συμφωνία του 2015. Αυτό βέβαια έρχεται σε συμφωνία με παλαιότερη δήλωση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γεωργιάδη, ότι θα πάρουν περισσότερα μέτρα από αυτά που ζητούν οι δανειστές.

Η ανακοίνωση του προγράμματος δεν γίνεται σε τυχαίο χρόνο. Εν μέσω διαπραγμάτευσης ο κ. Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στους δανειστές και τους λέει εμμέσως να μην υποχωρήσουν στις παράλογες απαιτήσεις τους καθώς όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση θα τα περάσει όλα.

Η κυβέρνηση όμως οφείλει να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει ότι κάθε πολίτης της χωράς θα έχει πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια και για αυτό προασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα της.

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.