Η μέρα που άλλαξε τον κόσμο – 14 χρόνια μετά

admin
admin
11 Σεπτεμβρίου 2015, 12:07

Tο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου ή Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσε την 11η Σεπτεμβρίου 2001, όταν δύο επιβατηγά αεροπλάνα των αεροπορικών εταιρειών «United Airlines» και «American Airlines», τα οποία είχαν καταληφθεί από τρομοκράτες, έπεσαν επάνω στον Βόρειο και τον Νότιο πύργο, με μικρή σχετικά διαφορά χρόνου, προκαλώντας την κατάρρευσή του Βόρειου πύργου σε 1 ώρα και 42 λεπτά μετά την πρόσκρουση και του Νότιου πύργου σε 56 λεπτά μετά την πρόσκρουση.

Σήμερα στη θέση τους υπάρχει ένα μνημείο, που εγκαινιάστηκε στη 10η επέτειο της τρομοκρατικής επίθεσης, προς τιμήν των 3000 περίπου θυμάτων. Υπήρξε πρόταση από το γνωστό επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ και από άλλα επιφανή άτομα της πόλης να επανακατασκευαστούν οι Δίδυμοι Πύργοι περίπου όπως ήταν, αλλά αυτή δεν υλοποιήθηκε τελικά.

Στη βάση κάθε πύργου πλέον υπάρχει ένα σιντριβάνι, το οποίο λόγω όγκου θυμίζει περισσότερο καταρράκτη, με τα νερά να πέφτουν από 20 μέτρα ύψος. Στη βάση κάθε σιντριβανιού-καταρράκτη είναι γραμμένα τα ονόματα θυμάτων των επιθέσεων στους «Δίδυμους Πύργους», το Πεντάγωνο, καθώς και των επιβατών των αεροπλάνων που χρησιμοποιήθηκαν από τους τρομοκράτες. Τα σιντριβάνια βρίσκονται σε μια πλακόστρωτη πλατεία οκτώ στρεμμάτων, περιστοιχισμένα από 415 δέντρα ίδιου μεγέθους, ενώ κάτω από την πλατεία υπάρχει ένα μουσείο.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .