Με αφορμή την εκλογή Μητροπολιτών – Η μεγάλη σφαγή για το ποιος θα κυριαρχήσει τελικά στην Εκκλησία την… επόμενη ημέρα

30 Σεπτεμβρίου, 2017 12:10 Επιμέλεια: /

mitrolpoli_DCE

Φαίνεται ότι η εκλογή δύο νέων Μητροπολιτών , μεταξύ αυτών και της Σταγών και Μετεώρων , έχουν διχάσει πολλούς Μητροπολίτες.

Πίσω από την συγκεκριμένη εκλογή , φαίνεται ότι κρύβεται και η θέση της Αρχιεπισκοπής , μετά βέβαια την Ιερώνυμου εποχή.

Είχαμε μεταφέρει πριν λίγες ημέρες δημοσιεύματα που φέρουν Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και Μητροπολίτη Ιωαννίνων να διαταράσσονται οι σχέσεις τους.

Ένα ακόμη ρεπορτάζ της εφημερίδας Ορθόδοξη Αλήθεια , ασχολείται με τις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες για την εκλογή Μητροπολιτών.

Η εφημερίδα αναφέρει : << Αν η Ιεραρχία ήταν χύτρα, τώρα θα είχαν αρχίσει να βγαίνουν… ατμοί από τον αναβρασμό. Μία εβδομά­δα πριν από τη μεγάλη Σύ­νοδο και οι Μητροπολίτες δεν ασχολούνται με τους υποψηφίους στη Μητρόπολη Σταγών και τη Μητρόπολη Φιλίππων.  Περισ­σότερο σ” αυτές τις ψηφοφορίες μετρούν, μου εκμυστηρεύτηκε εβδομηντάρης Μητροπολί­της, οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τους υποψηφίους. Για­τί αυτούς βλέπουν και κρίνουν οι εκλέκτορες. ΣΠληροφορούμαι ότι πολλοί Ιεράρχες είναι ενοχλημένοι από την ασφυκτική πίεση που ασκούν οι μέντο­ρες τους για να τους επιβάλουν. Λένε πως, για να φτάσει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυ­μος να κάνει και δημόσια δήλωση στήριξης για πρώτη φορά στην αρχιερατεία του, τα πράγματα έχουν αγριέψει. Το έγραψα και τις προάλλες.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος Σαββάτος, ο οποίος γονυπετής παρακαλούσε τον μακαριστό Αρχι­επίσκοπο Χριστόδουλο να τον εγκαταστή­σει στην ισχυρή Μητρόπολη της Μεσσηνί­ας (ήταν η τελευταία χειροτονία του), για να περάσει αυθωρεί και παραχρήμα στην όχθη του Βοσπόρου  προφανώς ως… αντίδωρο για την ευεργεσία που δέχθηκε-, φέρεται ότι «επέβαλε» στον Αρχι­επίσκοπο κ. Ιερώνυμο μέσω του Μητροπολί­τη Ιλίου  να βγει δημό­σια και να στηρίξει τον υποψήφιο του. Αυτό είναι και το αδύναμο σημείο των υποψηφί­ων: οι άνθρωποι που τους στηρίζουν. «Αν δεν είχαν τη στήριξη, μπορεί και να είχαν τη νίκη στο τσεπάκι» μου είπε ο ίδιος Μη­τροπολίτης. Πολλοί διερωτώνται αν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έχει παραδώσει τα κλειδιά της Εκκλησίας στον Μεσσηνίας. Δεν εξηγείται, λένε, ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Χρυσόστομος κινείται και επικοινωνεί με τους εκλέκτορες.

ΤΑ ΠΟΥΛΕΝ

Στη Σταγών, όσο πιο πολύ πιέζει ο Μεσ­σηνίας τον Αρχιεπίσκοπο και το υπόλοιπο σώμα τόσο περισσότερο δυσκολεύει η υποψηφιότητα του αρχιμανδρίτη Θ. Λαμπρινάκου και κερδίζει έδαφος ο Ν. Κα­ψάλης. Στην Καβάλα, ο Στ Τόλιος, επιλο­γή του Θεσσαλονίκης, έχει πάρει κεφάλι, γιατί πολλοί δεν βλέπουν με μεγάλη συ­μπάθεια τον Μητροπολίτη Δημητριάδος, που στηρίζει τον Δ. Κιαμέτη. Δεν θα τολμήσω να κάνω προβλέψεις και δεν συνιστώ να το επιχειρήσει κανένας>>.

 

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.