Με αφορμή την εκλογή Μητροπολιτών – Η μεγάλη σφαγή για το ποιος θα κυριαρχήσει τελικά στην Εκκλησία την… επόμενη ημέρα

admin
admin
30 Σεπτεμβρίου 2017, 12:10

Φαίνεται ότι η εκλογή δύο νέων Μητροπολιτών , μεταξύ αυτών και της Σταγών και Μετεώρων , έχουν διχάσει πολλούς Μητροπολίτες.

Πίσω από την συγκεκριμένη εκλογή , φαίνεται ότι κρύβεται και η θέση της Αρχιεπισκοπής , μετά βέβαια την Ιερώνυμου εποχή.

Είχαμε μεταφέρει πριν λίγες ημέρες δημοσιεύματα που φέρουν Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και Μητροπολίτη Ιωαννίνων να διαταράσσονται οι σχέσεις τους.

Ένα ακόμη ρεπορτάζ της εφημερίδας Ορθόδοξη Αλήθεια , ασχολείται με τις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες για την εκλογή Μητροπολιτών.

Η εφημερίδα αναφέρει : << Αν η Ιεραρχία ήταν χύτρα, τώρα θα είχαν αρχίσει να βγαίνουν… ατμοί από τον αναβρασμό. Μία εβδομά­δα πριν από τη μεγάλη Σύ­νοδο και οι Μητροπολίτες δεν ασχολούνται με τους υποψηφίους στη Μητρόπολη Σταγών και τη Μητρόπολη Φιλίππων.  Περισ­σότερο σ’ αυτές τις ψηφοφορίες μετρούν, μου εκμυστηρεύτηκε εβδομηντάρης Μητροπολί­της, οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τους υποψηφίους. Για­τί αυτούς βλέπουν και κρίνουν οι εκλέκτορες. ΣΠληροφορούμαι ότι πολλοί Ιεράρχες είναι ενοχλημένοι από την ασφυκτική πίεση που ασκούν οι μέντο­ρες τους για να τους επιβάλουν. Λένε πως, για να φτάσει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυ­μος να κάνει και δημόσια δήλωση στήριξης για πρώτη φορά στην αρχιερατεία του, τα πράγματα έχουν αγριέψει. Το έγραψα και τις προάλλες.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος Σαββάτος, ο οποίος γονυπετής παρακαλούσε τον μακαριστό Αρχι­επίσκοπο Χριστόδουλο να τον εγκαταστή­σει στην ισχυρή Μητρόπολη της Μεσσηνί­ας (ήταν η τελευταία χειροτονία του), για να περάσει αυθωρεί και παραχρήμα στην όχθη του Βοσπόρου  προφανώς ως… αντίδωρο για την ευεργεσία που δέχθηκε-, φέρεται ότι «επέβαλε» στον Αρχι­επίσκοπο κ. Ιερώνυμο μέσω του Μητροπολί­τη Ιλίου  να βγει δημό­σια και να στηρίξει τον υποψήφιο του. Αυτό είναι και το αδύναμο σημείο των υποψηφί­ων: οι άνθρωποι που τους στηρίζουν. «Αν δεν είχαν τη στήριξη, μπορεί και να είχαν τη νίκη στο τσεπάκι» μου είπε ο ίδιος Μη­τροπολίτης. Πολλοί διερωτώνται αν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έχει παραδώσει τα κλειδιά της Εκκλησίας στον Μεσσηνίας. Δεν εξηγείται, λένε, ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Χρυσόστομος κινείται και επικοινωνεί με τους εκλέκτορες.

ΤΑ ΠΟΥΛΕΝ

Στη Σταγών, όσο πιο πολύ πιέζει ο Μεσ­σηνίας τον Αρχιεπίσκοπο και το υπόλοιπο σώμα τόσο περισσότερο δυσκολεύει η υποψηφιότητα του αρχιμανδρίτη Θ. Λαμπρινάκου και κερδίζει έδαφος ο Ν. Κα­ψάλης. Στην Καβάλα, ο Στ Τόλιος, επιλο­γή του Θεσσαλονίκης, έχει πάρει κεφάλι, γιατί πολλοί δεν βλέπουν με μεγάλη συ­μπάθεια τον Μητροπολίτη Δημητριάδος, που στηρίζει τον Δ. Κιαμέτη. Δεν θα τολμήσω να κάνω προβλέψεις και δεν συνιστώ να το επιχειρήσει κανένας>>.

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .