Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Καλαμπάκας γνώρισαν σήμερα το άθλημα του handball

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
22 Μαΐου 2017, 10:58

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας η 1η γιορτή handball.

Τα παιδιά από όλα τα τα Δημοτικά σχολεία της πόλης μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν και να παίξουν το συγκεκριμένο άθλημα το οποίο είναι και Ολυμπιακό άθλημα.

Την γιορτή διοργάνωσαν σε συνεργασία ο Δήμος Καλαμπάκας, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ν. Τρικάλων και η Ομοσπονδία χειροσφαίρισης Ελλάδος.

Αρχικά οι διοργανωτές αφηγήθηκαν στα παιδιά την ιστορία του αθλήματος και στη συνέχεια αφού εξήγησαν τον τρόπο με τον οποίο παίζεται και τους κανόνες, χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν στα ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα που στήθηκαν στην αυλή του σχολείου.

Λίγα λόγια:

Η χειροσφαίριση ή χάντμπολ (handball) είναι ομαδικό ολυμπιακό άθλημα, το οποίο παίζεται από άνδρες και γυναίκες. Διαθέτει στοιχεία από όλα τα ομαδικά αθλήματα. Ωστόσο, πιο πολύ προσιδιάζει στο ποδόσφαιρο, με τη διαφορά ότι το χάντμπολ παίζεται με τα χέρια και σε κλειστό γήπεδο. Επίσης, οι παίκτες στο ποδόσφαιρο είναι περισσότεροι από εκείνους της χειροσφαίρισης. Ο αγώνας χωρίζεται σε δύο ημίχρονα, από τα οποία το καθένα διαρκεί 30 λεπτά. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει μία διακοπή δεκαπέντε λεπτών. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να επιτευχθούν τέρματα, με νικήτρια ομάδα να είναι εκείνη που πετυχαίνει τα πιο πολλά από αυτά. Το άθλημα εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων το 1972.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .